24 veljača 2004

Maske su pale!

U ove dane karnevala, izgovaraju se stvari koje je inaće teško reći.
Neumjerenost i teror izazivaju nekad neočekivanu reakciju.
Potreba ljudi za izražavanjem kreativnosti ne može se zatomniti.
Stoga uživajte danas u paradi, sutra je novi dan, doba pročišćenja...

17 veljača 2004

Poziv na promociju časopisa OVISNOSTI

Centar za ovisnosti nevladinih udruga, nakladnik časopisa Ovisnosti i tvrtka Promotor zdravlja, poziva Vas na promociju prvog broja časopisa Ovisnosti, specijalizirane stručne revije za prevenciju zlouporabe sredstava ovisnosti i Internet portala www.ovisnosti.com.

Promocija će se održati u četvrtak 19. veljče u Multimedijalnom centru Muzeja Mimara, Roosveltov trg 5, u Zagrebu, početkom u 19.30 sati.

Časopis će predstaviti u ime nakladnika Lukša Pezelj, predsjednik Centra za ovisnosti nevladinih udruga, Mr.Sc. Davor Moravek, dr.med., glavni i odgovorni urednik časopisa, Dr robert Torre, specijalist psihijatar u KB Sestre Milosrdnice, Dr Benjamin Perasović, Mr.sc. Siniša Zovko, dr med i Mr. Luka Maršić.

Po predstavljanju časopisa u istom prostoru pozivamo Vas na prigodan domjenak i druženje s uredništvom i nakladnikom časopisa ovisnosti.

15 veljača 2004

Kako komentirati blog?

Sve dijelove webloga, kako ovaj tako i suradnicke, mozete komentirati na Forumu, te glasati o kvaliteti:

http://www.moravek.org/forum

Novi suradnici

Moja sada vec poznata kolekcija dnevnika, dobila je dva nova suradnika, koji ce nam pokazati malo drugaciji pogled. citajte i divite se - Salamandrina i Dragon, samo naprijed!

Održavanje servera

Mogući su manji prekidi u radu stranica moravek.org zbog radova na serveru. Hvala na razumijevanju.

Admin

08 veljača 2004

Otvoren Forum

Otvoren je i operativan forum. Slobodno postajte svoje upite i teme, za početak otvorene su teme vezane uz časopis, ovisnosti ali planiramo i druge aktivnosti...

moravek.org Forum

07 veljača 2004

Izvješća

Vidim da u zadnje vrijeme postoji dosta velik interes za izvještaje i službene podatke na temu droga. Evo nekoliko:

EMCDDA - European Monitoring Centre for Drugs and Drug Addiction, Drugs Information and Drugs Report - Izvješća za zemlje europske unije i zemlje kandidate

Posebno je zanimljiv ovaj projekt, koji opisuje smrt vezanu uz droge:
http://www.emcdda.eu.int/situation/themes/death_mortality.shtml


- Izvješće za zemlje kandidate za EU

Kod nas, službena izvješća se mogu potražiti na stranicama Hrvatskog Zavoda za javno zdravstvo , gdje se izvješća rade na osnovu Registra Ovisnika koji je zakonska obveza za sve zdravstvene ustanove u zemlji.
- Izvješće za 2002.g.

Ured za subijanje zlouporabe opojnih droga je stručna služba Vlade Republike Hrvatske, te se na ovim stranicama može pratiti zakonska regulativa te novosti u radu vlasti i struke.