Alkohološki Glasnik - Novosti

MJESEČNIK ZAJEDNICE KLUBOVA LIJEČENIH ALKOHOLIČARA ZAGREBA - HRVATSKI SAVEZ KLUBOVA LIJEČENIH ALKOHOLIČARA

1.10.04

Osvrt stručne djelatnice

2. hrvatska konferencija o alkoholizmu i drugim ovisnostima i 6. Alpe?Jadran konferencija o alkoholizmu doista su ostvarili svoj cilj. Velik broj izlagača izložio je manjem ili većem broju ljudi mnoštvo stručnih radova koji su bili informativni, edukativni, zanimljivi te poticajni za daljnji rad. Osoba koju zanimaju samo pojedina područja iz alkoholizma, te osoba koju zanima sve pomalo, u dvoranama su mogle sjediti jedna do druge i gotovo se jednako okoristiti novostečenim znanjem. Na konferenciji se doista moglo i puno toga učiniti: upoznati suradnike iz regije, uspostaviti buduću suradnju, razmijeniti iskustva, prikupiti stručnu literaturu, upoznati zanimljive ljude i s njima čavrljati, družiti se uz šalicu kave i smijati se, a da sve pritom zadovoljava visoke kriterije velikog broja naših i stranih sudionika.
1. sastanak klubova liječenih alkoholičara Alpe?Jadran, održan posljednjeg dana našeg boravka u Opatiji, bio je podjednako uspješan kao i sama konferencija, no njega su obilježili ljudi, neimenovane osobe o kojima se, izravno ili neizravno, govorilo tijekom dva prethodna dana. Stoga je sastanak odisao posebnom toplinom i svečanim ugođajem, koji je okupio 300?tinjak liječenih alkoholičara, članove njihovih obitelji kao i stručne djelatnike. Kao i uvijek, obraćanja dugogodišnjih apstinenata prisutnima bila su puna entuzijazma, pozitivnih riječi, poticaja, ali i još jednom potvrda i odgovor stručnim djelatnicima na pitanje ?Zašto to radimo??.
Zadovoljstvo mi je bilo sudjelovati na konferenciji te pridonijeti novim znanjima na području alkoholizma. Još jednom, pohvala i zahvala organizatorima za održavanje cjelokupnog događaja.

Ivana Pražetina