Alkohološki Glasnik - Novosti

MJESEČNIK ZAJEDNICE KLUBOVA LIJEČENIH ALKOHOLIČARA ZAGREBA - HRVATSKI SAVEZ KLUBOVA LIJEČENIH ALKOHOLIČARA

1.1.05

Pozdravni govor

Dragi prijatelji i suradnici!

Bila mi je velika čast, ali i velika odgovornost voditi HSKLA protekle četiri godine. Ukratko ću rezimirati aktivnosti u tom razdoblju uz pomoć elektronske prezentacije, koju sam pripremala nekoliko dana. Sažeti i sistematizirati sve aktivnosti na tridesetak slajdova nije bilo lako. Nadam se da ćete, uz fotografije koje same "govore stotine riječi", dobiti dojam o tome što smo sve napravili. Stotine uloženih volonterskih sati na izrade programa, organiziranje skupova, prisustvovanje skupovima, edukacije, supervizije, savjetovanja, kontakte. Puno smo radili, neki su odustali, umorili se, neki su i sagorjeli, jer radili smo sa srcem, ljubavlju i entuzijazmom.
Sigurno smo i griješili, jer to je neizbježno kod onih koji rade, ali je jedno sigurno - okupili smo se oko zajedničkog koncepta, osnažili ga i razvili. Postavili smo dobre temelje, krećući se putovima koje su zacrtali naši učitelji, prof. Hudolin i prof. Lang. Posebna mi je čast pripala što sam u posljednjoj godini mandata mogla zaokružiti čitavo jedno razdoblje, 40. godina rada klubova, u kojem sam i sama već trideset godina aktivna.
Dostojno smo obilježili taj značajni jubilej dvjema velikim proslavama. Zadovoljstvo i preplavljenost emocijama prisutnih veterana, stručnih djelatnika i apstinenata, proželi su sve prisutne. "Ovo je prvi puta da sam dobila priznanje", rekla je umirovljena socijalna radnica, sa suzama u očima, koja je puni radni vijek provela u tom poslu.
Rasla sam i sazrijevala u ovom dinamičnom poslu, nastojeći stalno promicati rad, a nastojat ću i dalje pridonositi napretku klubova i daljnjem razvijanju koncepta Zagrebačke alkohološke škole. Raduje me što će HSKLA od sada voditi dr. sc. Zoran Zoričić, i to na način koji je opisao riječima: "bit će evolucija, a ne revolucija". Dakle, krećući se putovima naših učitelja će se i dalje podizati kvaliteta rada, poticati napredak i razvoj koncepta Zagrebačke alkohološke škole.
Hvala vam svima na suradnji, prijateljstvu, zajedničkom trudu i timskom radu, koji je temelj svakog, pa i ovog našeg uspjeha u ove četiri godine.

Prim. mr. sc. dr. Vesna Golik-Gruber