Alkohološki Glasnik - Iz Klubova

MJESEČNIK ZAJEDNICE KLUBOVA LIJEČENIH ALKOHOLIČARA ZAGREBA - HRVATSKI SAVEZ KLUBOVA LIJEČENIH ALKOHOLIČARA

1.10.04

Hodočašće u Međugorje

Klubovi liječenih alkoholičara "Centar" i "Novi put" iz Slavonskog Broda te "Betanija" iz Donjih Andrijevaca zajedno su organizirali hodočašće u Međugorje.
Nakon višemjesečnih priprema i prikupljanja donacija, 65 članova klubova, zajedno sa svojim stručnim djelatnicima i gošćom iz Zagreba, prim.dr.sc. Mirjanom Marković-Glamočak, krenuli su 18. rujna na dugo priželjkivano putovanje.
Put u Međugorje potvrdio je koliko je u liječenju alkoholičara i članova njihovih obitelji važna duhovna komponenta. Ljubav, mir, strpljivost, vjernost, radost, prijateljstvo i dobrota plodovi su Duha kojima smo se ovim hodočašćem željeli približiti. Putovanje je, osim toga, bilo poticaj i prilika za opuštanje, druženje, razmjenu iskustava i ideja kako bi rad u klubovima bio bolji i uspješniji. Boravak u Međugorju, susret sa samim sobom, odlazak na Brdo ukazanja, prisustvovanje Svetoj Misi, klanjanju svih se snažno dojmio. Svatko je krenuo na svoje duhovno putovanje...
U povratku smo se nakratko zaustavili u Mostaru. Posjetili smo Stari grad, a pogled na "novi-stari" most i na Neretvu i njezine obale sve nas je ostavio bez daha.
Poslije ručka u Jablanici uslijedio je povratak kući. Mir, sreća i zadovoljstvo zračili su i iščitavali se sa lica svakog hodočasnika i naravno pitanje kada ćemo ponovno na put?

Tatjana Bakula-Vlaisavljević, dr.med.
spec. neuropsihijatar, stručni djelatnik