Alkohološki Glasnik - Iz Klubova

MJESEČNIK ZAJEDNICE KLUBOVA LIJEČENIH ALKOHOLIČARA ZAGREBA - HRVATSKI SAVEZ KLUBOVA LIJEČENIH ALKOHOLIČARA

1.9.04

Izvješće s 30. godišnje skupštine

Klub liječenih alkoholičara ?Petrokemija?
Klub liječenih alkoholičara ?"Kutina-Grad"


Dana 2. travnja 2004. godine Klub "Petrokemija" i Klub "Kutina ? Grad" održali su zajedničku Godišnju skupštinu. Klub "Petrokemija" je proslavio 30 godina uspješnog rada, a Klub "Kutina ? Grad" 5 godina .
Najbolja pozivnica za veliki broj gostiju na Skupštini je bila ovako značajna obljetnica Kluba ?Petrokemija?, ali i njen predsjednik Vladimir Salvador, koji je redovit gost na skupštinama drugih klubova, gdje je zbog svoje otvorenosti i srdačnosti omiljen.
Prije Skupštine izveden je kratki program od nekoliko glazbenih izvedbi na violini. Zatim su pročitana izvješća, koja je za Klub "Kutina ? Grad" pročitao Vlado Sopina, a za Klub ?Petrokemija? njegov predsjednik, Salvador.


Iz izvješća se čulo kako naša dva kluba dobro surađuju, da imamo zajedničku stručnu djelatnicu, prof. Mirnu Bjelić i da održavamo zajedničke sastanke jednom mjesečno.
Na Skupštini su izrečene velike riječi potpore našim klubovima i uvjerenje da dobro radimo. Salvador je pročitao i izvješće o osnivanju Zajednice klubova
Sisačko?moslavačke županije, što je naišlo na odobravanje gostiju, naročito onih iz Hrvatskog saveza klubova. Na kraju je uslijedila podjela Priznanja i druženje uz poznate moslavačke specijalitete (vruće štrudle od jabuka i sira).
Priznanja je bilo 20, što nije mali broj. Zar to nije uspjeh za svaku pohvalu?
Najviše je bilo slavljenika s jednom godinom apstinencije, čak njih 10. Zatim 3 s dvije godine, jedna s tri godine, tri s četiri godine, i tri s pet godina apstinencije. U Klubu "Kutina ? Grad" je bilo sedam priznanja, a apstinentima ih je uručio stari prijatelj Kluba, gost na Skupštini, gospodin Zlatko Topalović.
Na kraju spominjemo riječi člana Kluba ?Petrokemija? , Zdravka Šobata: ?Iako sada umjesto priznanja za 10 godina apstinencije primam ponovo priznanje za jednu godinu, jer sam nakon 9 godina apstinencije recidivirao, nije mi žao. Idem ponovo naprijed, dalje. ?

Dragica Milanković, član obitelji