Alkohološki Glasnik - Iz Klubova

MJESEČNIK ZAJEDNICE KLUBOVA LIJEČENIH ALKOHOLIČARA ZAGREBA - HRVATSKI SAVEZ KLUBOVA LIJEČENIH ALKOHOLIČARA

1.7.04

S pajdašima u podrumu

S pajdašima u podrumu -
29. godišnja skupština
Kluba "Poštar" Zagreb

Loše vremenske prilike 29. svibnja 2004. godine pokvarile su zamišljeno druženje na otvorenom, u zelenom okruženju Prigorja, pa je redovita 29. godišnja skupština Kluba "Poštar" održana u podrumu planinarskog doma Vugrovec. Skupštini su, uz članove kluba bili nazočni i brojni gosti, predstavnici klubova iz Čakovca, Kutine, Siska, Bedekovčine, zagrebačkih klubova, te uvijek rado viđeni doc. dr.sc. Darko Breitenfeld, prim. dr.sc. Željko Marinić i Dubravka Lacković, ing. soc. rada.
Toplo i srdačno prijateljsko ozračje ponovnog susreta i viđenja dragih prijatelja prim.dr.sc. Marinić komentirao je kao da se nalazi s pajdašima u vinskom podrumu.
Prigodnim govorom, otvarajući Skupštinu, predsjednik kluba gospodin Damir Vodopivec zahvalio se svima koji su se odazvali i uveličali svojom prisutnošću ovaj skup, te pročitao pristigle pozdravne poruke.
U podnesenom izvješću o radu istaknuo je da klub nastavlja kontinuitet rada i zaokružuje jedno uspješno razdoblje u kojem se prvenstveno vodila briga o čovjeku, te poticalo zajedništvo, uspostava i normalizacija međuljudskih odnosa među članovima, u obitelji i radnom okruženju, razvijanjem otvorene komunikacije.
Dugogodišnji rad i iskustvo stručnog djelatnika kluba Marijana Kotarca, dipl.soc. radnika, kao i bogato vlastito iskustvo članova, uz ponuđeni osmišljeni program rada, omogućili su svakom članu da se osjeća prihvaćenim, te da uključenje u rad kluba ne doživljava kao nešto nametnuto, već da klub prihvati kao jedini pravi način za napredovanje, rast i poboljšanje kvalitete trezvenog života i ponovno osjećanje radosti punog življenja.
U iznesenim smjernicama za rad u narednom razdoblju, naš ćemo rad nadograđivati, upotpunjavati svoja znanja, razvijati svoje sposobnosti i opće ljudske karakteristike. Potrebe i očekivanja članova ostat će u žarištu našeg interesa i djelovanja, a korijenite promijene s kojima moramo krenuti od sebe samih, moraju postati izvorište svih drugih promjena. Ujedinjavanje svojih znanja, kreativnosti, entuzijazma, unapređivanje komunikacija, izgrađivanje odnosa povjerenja, uz međusobno poštovanje, jamstvo je uspjeha.
Nakon podnesenih izviješća uslijedile su pozdravne riječi gostiju koji su nam poželjeli puno uspjeha u radu i daljnjem djelovanju.
Zaključivši radni dio skupštine, druženje je nastavljeno uz prigodni domjenak.
Damir Vodopivec