Up Back Next

REAGIRANJA

RAZUM BEZ SAVJESTI V DIO

Iv Ivondes   

 

Cijenjeni gospodine Iv. iznenadili ste nas vašim edukacijama kako nas je dim od cigareta uz pomoć kave i alkohola odvojio od te zaista predivne prirode koja nas okružuje izvan naših velegradova. Shvatili smo da je naša vidna, slušna, okusna, i mirisna percepcija van kontrole našeg uma. Shvatili smo da se naš život sastoji od školskih klupa i kafića, u kojima nesvjesno tražimo vezu sa prirodnim ljepotama (tj. prirodom ove planete, obzirom da smo izgubili osjećaj da smo njezin sastavni dio).

Odali smo se ovisnostima poput kave, alkohola i cigareta a da toga nismo svjesni ni mi ni naši roditelji. Otkrivate nam tu predivnu prirodu i njezinog stvoritelja, koji nam nude na tisuće pozitivnih stimulativnih ovisnosti i lijekova za našu iscrpljenu dušu i tijelo kako bismo razumno dijelovali, ali mi i to ne znamo iskoristiti. Tako ste nam razumno opisali prvu životnu ovisnost od koje sve živo na ovoj planeti ovisi. "Vodu piće našeg života" koju smo zamjenili pivom, vinom, kavom, drugim žestokim i gaziranim pićima kao i premasnom hranom. Savjest, razum i mudrost viču čovjeku po ulicama i uglovima trgova:

Voda je osnovna životna tvar. Ustvari, svi se mi 80% sastojimo od vode.

Prosječno 40 do 50 litara vode kruži u našem tijelu zalijevajući tkiva i organe.

Mozak, mišići, srce, jetra, bubrezi, pluća, živčana tkiva i krvožilni sustav njome su potpuno prožeti.

Ovi organi sadrže vodu od 60 do 80%. Nešto su manje vlažne kosti koje sadrže svega 20% vode, dok najviše vode ima krv koja se sastoji od 90% vode (ne od alkoholnog vina, kave, gaziranih pića i premasnih jela.

Upravo zahvaljujući vodi svaka naša stanica živi, hrani se i obnavlja.

Taj osnovni element rođen u susretu dvije molekule vodika i jedne molekule kisika teče poput velike rijeke u našem tijelu olakšavajući izmjenu tvari i čisteći putove metaboličkog sistema našeg tijela.

Voda kao nezamjenjivi sastojak vitalnih funkcija čisti, hrani, osvježava, ispire, daje energiju, čini kožu ljepšom i puna je jedinstvenih vrlina.

Zbog toga je vrijedi bolje upoznati, nikada je ne prestati piti, u nju uranjati, prskati se njome i otkriti da nam pruža golemo zadovoljstvo i čini dobro ne samo našem tijelu već i duši.

Kupanje u vodi (ne u alkoholu, kavi i katranu) otvara apetit, poboljšava san, snaži mišiće, potiče krvotok te čisti kožu i daje mladoliki izgled licu i tijelu.

Dakle, krenimo u nepoznato, kako uz pomoć vode izliječiti psihičke i fizičke bolesti, koje su uzrokovane pijenjem alkoholnih pića, pušačkom ovisnošću, kavom i premasnom hranom.

Zato čuvajmo vodu kao zjenicu oka svojeg, bez obzira što je razum bez savjesti načinio preko ruku čovjeka od potoka i rijeka kanalizacijske kolektore a iz mora čini baruštine.

Stanimo tome na kraj mladići i djevojke ako nije prekasno, a nikada nije prekasno ako će čovjek upotrijebiti mozak da ne bi mozak upotrijebio čovjeka.

Ovo je izvadak iz pisma poglavice Seattlea velikom bijelom poglavici u Washingtonu, 1854. godine:

"Ova blistava voda što teče brzacima i rijekama nije samo voda, već krv naših predaka. Ako vam prodamo zemlju, morate se sjetiti da je ova voda sveta, morate reći svojoj djeci da je sveta, da svaki odraz u bistrom jezeru kazuje događaje i uspomene iz života moga naroda. Žubor vode glas je oca mog oca. Rijeke su naša braća, utažuju nam žeđ. Rijeke nose naše kanue, hrane nam djecu. Prodamo li vam ovu zemlju, morate se sjetiti i učiti svoju djecu da su rijeke i potoci naša, a i vaša braća. Zato rijekama morate pružati dobrotu kakvu biste bratu pružili.

Ne znam, naš se način života razlikuje od vašeg. Od pogleda na vaše gradove crvenog čovjeka zabole oči. To je možda zato što je crveni čovjek divlji i ne razumije stvari. U gradovima bijelog čovjeka nema mirnog kutka, nema mjesta na kojem bi se čulo otvaranje lišća u proljeće, ili drhtaj krilca mušice...Bijeli čovjek kao da ne opaža zrak koji udiše. Poput nekoga tko je dugo na samrti imun je na smrad..."

Seattle

Nastavak slijedi Vaš Iv Ivondes

Top