Alkohološki Glasnik - Novosti

MJESEČNIK ZAJEDNICE KLUBOVA LIJEČENIH ALKOHOLIČARA ZAGREBA - HRVATSKI SAVEZ KLUBOVA LIJEČENIH ALKOHOLIČARA

1.10.04

Uvodna riječ

Prof. dr. sc. Vlatko Thaller


Druga hrvatska konferencija o alkoholizmu i drugim ovisnostima i Šesta Alpe-Jadran konferencija o alkoholizmu pobudile su veliki interes stručnjaka iz Hrvatske i iz ostalih zemalja regije Alpe-Jadran, koji su prijavili velik broj radova, što jasno pokazuje potrebu da se zajednički usklade programi i metodologije primarne prevencije i liječenja alkoholom i drogama izazvanih poremećaja.
Skup se održava pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi Republike Hrvatske, u suradnji s Hrvatskim društvom za alkoholizam i druge ovisnosti Hrvatskog liječničkog zbora i Hrvatskim psihijatrijskim društvom, te članicama regije Alpe-Jadran.
Konferencija će pružiti mogućnost stručnjacima ? sudionicima skupa, da razmijene iskustva i pokušaju organizirati takve programe koji će uključiti rezultate najnovijih znanstvenih dostignuća, a koji će biti dovoljno prilagodljivi i otvoreni da uz znanstvene sadržaje omoguće egzaktnu praktičnu primjenu, u skladu s općim interesima i mogućnostima pojedine sredine.
Uvjereni smo da će Konferencija dati odgovore i na mnoga druga pitanja vezana uz probleme alkoholizma i drugih ovisnosti, te će pomoći stručnjacima i bolesnicima u nalaženju novih rješenja na području primarne prevencije, liječenja i rehabilitacije.
Ugodna mi je dužnost zahvaliti organizatorima Konferencije na golemom trudu, posebice stručnjacima, koji su svojim radovima dali važan doprinos humanosti i napretku struke. Zahvaljujem, na koncu, svima onima koji su na bilo koji način pomogli u pripremanju i organizaciji Konferencije.
Prof.dr.sc. Vlatko Thaller,
predsjednik Organizacijskog odbora Konferencije