Alkohološki Glasnik - Novosti

MJESEČNIK ZAJEDNICE KLUBOVA LIJEČENIH ALKOHOLIČARA ZAGREBA - HRVATSKI SAVEZ KLUBOVA LIJEČENIH ALKOHOLIČARA

1.7.04

XX. sportski susreti KLA sjeverozapadne Hrvatske

Domagoj Švabek, ing.,
sin liječenog alkoholičara Kluba ?Podravka?:


XX. po redu Sportski susreti klubova liječenih alkoholičara sjeverozapadne Hrvatske održani su u subotu, 12. lipnja 2004. godine, u Starigradu pokraj Koprivnice. Domaćin ovih jubilarnih susreta bio je Klub ?Centar? iz Koprivnice, a susretima je prisustvovalo oko 350 članova iz 14 klubova. Bili su to članovi klubova ?Dr. Mato Golubić? iz Čakovca, ?Križevci?, ?Nada Kotoriba?, ?Pitomača?, ?Bjelovar?, ?Osmijeh? iz Donje Dubrave, ?Povratak? i ?Mursko Središće? iz Murskog Središća, ?Prelog?, ?Podravka? iz Koprivnice i ?Đurđevac? te UKLA ?Slatina? i ?Virovitica?.

Prije svečanog otvaranja svim sudionicima obratili su se u ime domaćina i organizatora Franjo Strbad i Milica
Pakasin, prisjećajući se 22. rujna 1985. godine, vremena održavanja 1. susreta i pokojnog dr. Dragutina Totha, čovjeka koji je puno godina svog rada uložio u prevenciju i liječenje alkoholičara, osnivača klubova u Koprivničko-križevačkoj županiji i jednog od pokretača ovakvih susreta. Upućujući pozdrave, prisutnima su se obratili dr. Mladen Brezovac, u ime Županijskog zavoda za javno zdravstvo, Franjo Ivo, predsjednik Mjesnog odbora Starigrad i tajnik NK ?Starigrad?, Miroslav Belobrk, predstavnik Županije i Dušica Cesarec, predstavnica Hrvatskog saveza klubova liječenih alkoholičara, poželjevši svim natjecateljima da u sportskom i korektnom nadmetanju postignu što bolje rezultate.
U ime pokrovitelja ovogodišnjih susreta prof. Bruno Sabolek iz Saveza za zaštitu duševnog zdravlja Koprivnica, otvorio je susrete.
Nakon otvaranja susreta, počela su ekipna natjecanja u malom nogometu, šahu, pikadu, povlačenju užeta i krosu. Natjecanja i navijanje publike bili su vrlo živi i uzbudljivi. Najviše uzbuđenja pružio je, dakako, turnir u malom nogometu, jer je za pobjedu bilo odlučujuće izvođenje jedanaesteraca, a najgromoglasnije je bilo navijanje i podrška ekipama u potezanju užeta. U okviru susreta održan je i radni sastanak stručnih djelatnika na kojem je, u pojedinačnom predstavljanju, dotaknut niz pitanja vezanih uz rad u klubovima i njegovo poboljšanje. Kako sudionici susreta ne bi bili gladni i žedni, domaćini su nam pripremili dobru hranu i osigurali hladne napitke i domaće kolače, a međusobna poznanstva članova klubova i zajedničko druženje tolikog broja ljudi, uz veseli smijeh razigrane djece, pridonijeli su ugodnom doživljaju.
U smiraj dana je počela svečanost zatvaranja susreta, proglašenje pobjednika i podjela priznanja, kako u pojedinačnim kategorijama, tako i u ukupnom poretku. Osim toga, dodijeljena su priznanja najstarijem apstinentu, Ivanu Vojvodi, za 30 godina apstinencije, najstarijem sudioniku susreta, Franji Strbadu, kojem je 75 godina, najmlađem sudioniku, 15-mjesečnoj Riki Pahlek i najbrojnijoj obitelji - obitelji Ivana Prebježića, koja ima deset članova.
Prvo mjesto u ukupnom poretku osvojio je Klub ?Centar? iz Koprivnice.
Na rastanku, nakon cjelodnevnog druženja, upućujemo jedno veliko HVALA domaćinima na svemu, uz srdačne pozdrave do sljedećih susreta u lipnju, 2005. godine u Đurđevcu.