03 ožujak 2005

Subutex - kraj

Počelo je negdje oko Božića. Svaki novi Subutex priređivao mi je nova sranja. Više se nisam osjećala dobro, smetao mi je i činio me potpuno rastresenom. Osjećala sam se, blago rečeno, loše.
Najdraži, njegova sestra i ja krenuli smo par dana prije Božića kod njega. Mislila sam, odlično, idemo malo na more, svježi zrak, mir, sredit će se zbrka u mojoj glavi. Koja je bila poprilična zadnjih nekoliko dana. Međutim, već na putu prema dole meni je bilo loše. Imala sam osjećaj koda ću iskočit iz vlastite kože. Znojila sam se, bila sam sama sebi čudna i sve oko mene je bilo čudno. Kad sam nešto htjela reći jedva sam normalno otvarala usta, glas mi je bio nekako drugačiji i jedva sam kontrolirala jačinu svoga glasa, tako da je u par navrata Najdraži rekao da se prestanem derati ili da glasnije govorim jer me ne čuje. Sklupčala sam se na suvozačevom mjestu, uzela Cosmo i pretvarala se da čitam. Ruke su mi se tresle, dlanovi znojili i mislila sam da ću izludit. Muzika me živcirala i imala sam osjećaj da sam na nekom lošem tripu.
Kad smo stigli već je bio pao mrak i ja sam odahnula. Nekako sam 'odradila' večeru i večer u krugu obitelji i jedva sam čekala da legnem. Umor me lomio, ali zaspati nisam mogla. Vrtila sam se nekoliko sati prije nego sam zaspala. Najdraži je naravno zaspao čim je vidio jastuk.
Ujutro sam se probudila i popila Subutex. I opet, sve ispočetka. A trebam biti normalna. Jer njegovi neznaju ništa o mome ovisničkom životu. Popili smo kavu, nisam ništa jela jer mi se hrana gadila. Nekako sam izgurala do ručka. Pa onda do večere. I tako 5 dana. Bježala sam čim sam mogla od tuđih pogleda, skrivala se u sobi sama sa svojim bolesnim halovima, navečer nisam mogla zaspati i svakim je danom bilo sve gore i gore.
Zadnju je večer Najdraži izašao sa prijateljima, a ja sam ostala doma. 2 sata činila su se kao vječnost. Mislila sam da ću poludit od halova koji su me prali. Sklupčala sam se u krevetu, pokrila se preko glave, no ništa nije pomoglo da se barem malo smirim. Čula sam kako se razgovaraju na donjem katu, svaku riječ, smijeh, a vani je puhala bura i to sve zajedno je bilo toliko glasno i paralo mi je uši. Tek kad je on došao i zagrlio me, nekako sam se 'smirila'. Plakala sam ko kišna godina i rekla mu da ja više neću piti Subutex jer takvo tripoidno stanje više nemogu podnjeti.
Slijedeći dan vratili smo se u Zagreb, Subutex nisam popila i tako je počelo skidanje sa Subutexa. Čim sam došla doma, nazvala sam Doca i objasnila mu šta mi se dešava i rekao mi je da je to normalno kod neke skupine ljudi. Da mi se organizam napunio Subutexom i da više nemože podnjeti i da izdržim koliko mogu do slijedećeg. Ali da ne prekidam tako naglo, već da radim što veće razmake. I opet, po neznam koji put, krenulo je. Skidanje. No, ovaj puta je to bilo nešto sasvim drugačije od onoga na što sam već bila navikla. Neusporedivo sa bilo kojom krizom koju sam doživjela.
Slijedećih mjesec dana bio je pakao. Puna 2 tjedna me pralo to bolesno tripoidno stanje mozga, već sam pomišljala da se nikad neću vratit u normalu. Znojila sam se i smrdila ko svinja, osjećala da kroz svaku poru na momu tijelu izlazi otrov. Začudo nisam bila živčana, ništa nije boljelo, ali tepla me zima i nisam mogla spavati. Samo bi satima buljila u nešto. Bolje reći kroz nešto. Spavala nisam danima i polako me lomilo. Popila sam ukupno 2 Subutexa nakon Nove Godine, a zadnja četvrtina koju sam stavila u usta je završila u wc-u. Povratila sam ju. Valiume i Catapresane sam izbjegavala, tu i tamo bi popila jednu-dve tablete. Uza sve to, vukla sam preko mjesec dana neku kretensku temperaturu, ali nisam išla doktoru jer nisam htjela da me vidi u takvom stanju. Jebeni ponos. I onda je jedan dan bilo bolje, pa drugi još bolje i tako svaki dan sve je postajalo bistrije i normalnije.
Jednog sam se jutra probudila normalna, naspavana i s osmjehom na licu. Zagrlila sam Najdražeg. To je jutro bilo kraj svih mojih sranja i ovisnosti.

17 Comments:

At 6:58 PM, Anonymous Anonimno said...

boze, koji glupi blog...kaj si ti apotekarica? Tablete tablete tablete tablete tablete jebote tablete zeno.

 
At 11:08 PM, Anonymous Anonimno said...

Bar ima nade za ... Cestitam

 
At 3:57 PM, Blogger ana junk said...

hEJ,bok, ovdje ana, daj mi please reci jer vidim imas iskustva sa subutexom, da li se moze na subutex pljugati trava bez nekih posljedica i da li se moze subutex mijesati sa antidepresivimaa i antipsihoticima??
ana junk
please odgovor!!!!

 
At 6:25 AM, Blogger you'll find it said...

congratulations

 
At 8:30 AM, Blogger philgilbert0034 said...

I read over your blog, and i found it inquisitive, you may find My Blog interesting. My blog is just about my day to day life, as a park ranger. So please Click Here To Read My Blog

 
At 8:02 PM, Blogger kevinalexander6743409690 said...

I read over your blog, and i found it inquisitive, you may find My Blog interesting. So please Click Here To Read My Blog

http://pennystockinvestment.blogspot.com

 
At 4:37 AM, Blogger ogcc5xsad34y said...

Get any Desired College Degree, In less then 2 weeks.

Call this number now 24 hours a day 7 days a week (413) 208-3069

Get these Degrees NOW!!!

"BA", "BSc", "MA", "MSc", "MBA", "PHD",

Get everything within 2 weeks.
100% verifiable, this is a real deal

Act now you owe it to your future.

(413) 208-3069 call now 24 hours a day, 7 days a week.

 
At 2:12 AM, Anonymous za anu said...

da se umijesam...mozes na sub duvati bez beda,cak stovise, antidepresivi ne smetaju, a za antipsihotike nisam sigurna

 
At 7:18 PM, Anonymous Anonimno said...

koji ste vi narkomani ovde, ajoooj... sto bi ste se uopste skidali sa bilo cega hehehehe i sto uopste britene sta ide sa cim .. tja

 
At 3:20 PM, Anonymous Anonimno said...

ovo je prva priča od koje sam čula da mu je bilo loše od suba,ja sam na njemu i jaaaaaako sam zadovoljna,vrlo dobro se razumijem u to i ima nekih neistina dokazanih u prići.Recimo Sub ima učinak 24 sata ma popio ih ti 2 ili 10.To piše u svim knjigama zato me čudi da si preskakala dan...sumnjiva mi je prića.

 
At 6:05 PM, Blogger joca said...

daj molim te reci mi koliko ce mi tribat da odjeben ovo sranje... prica mi je duga pa da te nezamaram sranjima!!! uglavnom prista sam uzimat hepte jer mi je tribalo 5 komda me sredi,uzeo subac 1 pa drugi,treci itd...nakon misec kad sam sta uzimat,takva me je zakri pukla da nisam moga odat.koliko ce me to drzat,avo vec pet dana ga neuzimam. please help!!!

 
At 6:07 PM, Blogger joca said...

bok!!! na subu sam od nedavno,nisam ga dobio od doktora nego ga kupujem kod ekipe koja je registrirana,nemam se namjeru registrirat ali jebo sad to.... moj problem je sta sam ga uzima 10 do 15 puta,posli toga nisam moga spavat dva tri dana,zar tako brzo stvara jebenu ovisnost i koliko triba da ga napokon zaboravim jer stvarno imam veliku volju i podrsku svih oko sebe...aj please pomozi!!!

 
At 3:28 PM, Blogger Žuti said...

dali se sub vidi u urinu kao narkotik

 
At 4:41 PM, Anonymous Anonimno said...

ja se skidam upravo sad sa suba pa treci put.uzimala sam ga svaki dan i kriza je grozna.nisam bila na heptama ni na dopu nego sam pocela se rokati sa subom iz ciste gluposti i to pucati se s njim.sa skidanje nisam htijela tramale jer bi se navukla na njih tak da sam dobila normabel i sanaval. mislim i svaki dan smanjivati ali ne znam dal kad ih prestanem uzimati dal ce mi opet poceti prokleta kriza!?ako neko zna molim vas da mi odg.jer znojenje i ovo sranje ne mogu opet podnijeti!hvala unaprijed

 
At 4:43 PM, Anonymous Anonimno said...

da sub ti se vidi u urinu ima ti poseban tester oznaka BUP tak da se ne mijesa sa dopom jer je opijat ko i sub

 
At 4:43 PM, Anonymous Anonimno said...

da sub ti se vidi u urinu ima ti poseban tester oznaka BUP tak da se ne mijesa sa dopom jer je opijat ko i sub

 
At 2:48 PM, Anonymous Anonimno said...

evo stara svaka čast šta si se skinula..ja uzmem subić svakih par dana i lagano sam se počeo našlepavat pa mi je malo frka.nažalost imam nekog u familiji ko se tako našlepo.bed totalni. više nema onog feelinga samo jebena potreba............kemija...jebem joj majku kemičarsku...ma živjela vutra ljudi vuuutra

 

Objavi komentar

<< Home