30 studeni 2004

Subutex

Ovaj Subutex stvarno nije loša stvar. Ustvari – super stvar. Jučer sam bila kod Doca, dogovorili smo da dalje pijem po 3 tbl a 2 mg dnevno i da pokušam raditi što veće razmake između uzimanja. Jer naime, zadnje 3 tbl sam popila u subotu oko podne i jučer mi uopće nije bilo nešto posebno loše. Malo sam se znojila, nervozica minimalna i više na psihičkoj osnovi, a bolovi – da sam i zaboravila na njih jer smo prije Najdraži i ja bili nešto obaviti i uz priču, zezanciju i smijeh zaboravila sam na svoje lagane tegobice. Danas sam popila samo 2 tbl iako bi kao danas trebao biti dan neuzimanja, ali obzirom da Subutex, u principu, funkcionira na osnovi više tableta – dulje djelovanje, a ne veća učinkovitost odlučila sam popiti danas 2 tbl tako da mi povuče i djelovanje jučerašnjih tableta pa onda neću sutra ništa popiti. Doc je mislio da skidam po pola tablete, ali ja kao strong&brave woman odlučih odma jednu dole tako da si istreniram psihu da su i 2 dovoljne do preksutra. I da su 2 dovoljne za 2 dana.
A sad malo obrazovnog programa i da Vam opišem kako djeluje taj Subutex i koji je to vrag uopće.
Subutex iliti buprenorphinum uzima se isključivo sublingvalno, znači tabletice se stave pod jezik dok se ne otope i to je jedino djelotvorno i sigurno uzimanje lijeka. Malo je gorkast, ali brzo se otopi – za nekih max.5 min. Buprenorphin je opioid i djelomični agonist/antagonist, što će reći nema ništa drugo uz Subutex. Čak bi i Valium mogao dovesti do respiratorne depresije i smrti i već su zabilježeni takvi slučajevi. Stoga oprez, stvarno su složili stvarčicu koja nije za zezanciju! Naravno, nema ni alkohola, benzodiazepina, drugih depresora središnjeg živčanog sustava, drugih opioidnih derivata tipa analgetici i antitistici. Zatim, neki antidepresivi, sedativni agonisti H-1 receptora, barbiturati, anksiolitici, neuroleptici, klonidin i njemu slični pripravci, te MAOI (inhibitori monoaminooksidaze). Iz ovog se vidi da je Subutex solo igrač ;) , što lijepo piše u uputstvima – Buprenorphine ima širok raspon sigurnosti zbog svog agonističkog/antagonističkog djelovanja, što ograničava njegove depresorne učinke, osobito na srčane i dišne funkcije.
Što se tiče doziranja i načina upotrebe, evo što piše. Kada započinje liječenje Subutexom, liječnik mora znati za djelomični agonstički profil molekule buprenorphina. Buprenorphin se veže s opioidnim receptorima (mi i kapa) i može izazvati simptome apstinencije kod bolesnika koji su ovisni o opijatima. Početna terapija – inicijalna doza daje se jednom dnevno, a iznosi između 0.8 i 4 mg. Ovisnici koji nisu uspostavili apstinenciju – jedna doza daje se najmanje 4 sata nakon zadnjeg uzimanja opijata ili kada se pojave prvi znakovi apstinencijske krize. Bolesnici koji primaju metadon – prije nego što započne liječenje Subutexom, potrebno je smanjiti dozu na 30 mg dnevno (6 hepova). Subutex može izazvati simptome apstinencijske krize u bolesnika koji su ovisni o metadonu.
Nadalje, nakon što je postignuto zadovoljavajuće razdoblje stabilizacije, doziranje se postupno može smanjiti na manju dozu održavanja (to omogućavaju i olakšavaju tablete jer su tablete u dozama od 0,4 mg, 2 mg i 8 mg – ovih od 8 mg nema kod nas - a i lako se lome na pola npr. ove od 2 mg koje ja uzimam). Kad se procjeni primjerenim, liječenje se u nekih bolesnika može prekinuti.
Nuspojave – opstipacija (zatvor), glavobolja, nesanica, astenija, mučnina i povraćanje, nesvjestica i vrtoglavica, ortostatska hipotenzija, znojenje.
Eto, navela sam neke osnovne podatke iz uputstava, a tko se odluči na Subutex tako i tako će sam pročitati sve.
Sada nakon obrazovnog programa, nastavljamo u revijalnom tonu gdje ću Vam ja opisati moj osobni doživljaj Subutexa.
Pijem ga tjedan dana, osjećam se stvarno super – nema bolova, nervoze i tih sranja, a ono što je meni najbitnije osjećam se skroz normalno tj. nema onog osjećaja ušlagiranosti, kljucanja i usporenosti ko na hepovima. Imam energije, mozak funkcionira super, mogu normalno raditi od svog posla do kućanskih poslova, čak mi je to i baš super, nema nikakve želje za nekim drugim lijekom a pogotovo ne za dopom ili hepovima. Doduše, to kod mene već dugo ne postoji, još malo pa će 2 godine da sam clean od dopa i još malo pa godina dana otkad sam se skinula s hepova. Ali bez obzira na te činjenice, stvarno nemam potrebe uzeti Valium, Tramal, ma ništa! Naime, ja sam se zeznula sa Tramalima nakon operacije i dogurala do 15 tbl Tramala retard (mrcine od 100 mg). Ponekad kad uzmem Subutex, prvih sat-dva nakon uzimanja (inače, počinje djelovat jako brzo, nakon nekih 15-min) malo se osjećam uljuljkano, ali to brzo prođe. Ustvari ide mi na živce taj osjećaj i jedva čekam da prođe i da je glava bistra. Recimo danas sam se probudila sva kenjkava zbog promjene vremena, jer sam prokleti meteropata i 15 min nakon Subutexa sve je nestalo - od lošeg raspoloženja i promjena raspoloženja, kenjkavosti, bolova do onog ‘ništa mi se neda i pustite me svi na miru, hoću samo spavati’ i pišem Vam ovo. U međuvremenu me frendica nazvala i dobro smo se nasmijale, zajebavam se sa Najdražim koji je btw. ponosan što sam uzela samo 2 tbl i rekla da ću tako nastaviti svaki drugi dan, ali neće ništa reći. Ma vidim ja njemu na faci da mu je drago.
A jučer kod Doca, ulazim ja oko podne vani pred ambulantom već čekaju iako Doc radi od 13:00, i pitam jel Doc tu. Svi graknuli 'Je, al nema šanse da te primi, možeš kucat kolko oćeš!' Ja pokucala, Doc mi mahne rukom da uđem i da sjednem na optuženički stolac. Napisao mi receptić, malo se zapričali o količini, doziranju, djelovanju Subutexa i tome kako mi ga je prepisao jer je siguran da neću napraviti nikakvu pizdariju i uzeti nešto, pričala sam mu kako sam jednu curu sa foruma pripremila za odjel i onda smo se bacili u raspravu o korisnosti foruma i blogova. Najdraži me čekao u autu jer sam i zadnji put samo ušla unutra, a naći parking u Vinogradskoj je potraga za svetim gralom. Završili Doc i ja razgovor i već ja skoro na vratima, a Doc će meni – 'Ono što sam ti zadnji put rekao o Tramalima i hepovima, to sam najozbiljnije mislio i iza toga stojim!' Ja sam se nasmijala i rekla – 'Znam Doc, znam da stojite iza toga što ste rekli.', a u glavi mi je bila misao – napokon je sranjima došao kraj...
Jer Subutex stvarno nije tableta za igranje – može Vas koštati života. Otkako je došao kod nas već je jedan dečko skoro umro, jer je očigledno mislio da ga može probijat ko Reviu i Nemexin, pojačavat ko hepove sa Valiumima, Tramalima, Catapresanima i ostalim pilsevima. Stvarno ekipa, kod Subutexa toga NEMA…Ako se odlučite, onda budite načisto sa sobom da je Subutex jedina tableta koju ćete uzimati (jedino ako Vam možda doktor ne prepiše pola tablete Catapresana za spavanje), a alkohol, dop i hepove – PREKRIŽITE.
I da, kutija od 7 tableta a 2 mg kosta 67 kn, a procedura podizanja lijeka je ista kao i za hepove - izdaje se na dupli recept koji se upisuje u knjigu narkotika, a izdaje Vam ga liječnik opće prakse na osnovu pisma liječnika.
Izlazeći iz ambulante i ostavljajući Doca, kome stvarno nebi bila u koži, samog da se bori sa masom vidno nervoznih pacijenata, dočekalo me mnoštvo 'mrzim te' pogleda i svi odmah zaskočili Doca guravši mu svoje kartone.
Sretna i zadovoljna ja sam samo nonšalantno išetala van sa osmjehom na licu...

57 Comments:

At 1:44 AM, Anonymous Anonimno said...

bok,
zapocela sam prije dva mjeseca(otprilike,mozda nesto duze)piti Subutex.
u bolnici,nakon skidanja sa dopa i hepova.pri izlasku,osim njega dobila sam i Seroquel(hmmm,znas li za taj lijek?),te recept da ga nastavim piti(dg.borderline-makar mi je receno kako je to napisano da bi mi ga odobrili a inace sam,kao,oke??!)
citam,medutim,tvoj tekst i nikako mi se ne svida sto uz S.ne ide ni jedan lijek,pogotovo hipnotik(laik sam,ali cini mi se da mi je na otpusniici napisan i Normabel-on ne ide pogotovo).e ali za Seroquel ne znam i izmedu ostalog zbog toga pisem.
a ostalo je slijedece;
vec neko vrijeme sam prestala piti Sub.,a pila sam ga neko vrijeme uz recidiv.heroinski.pa sam prestala i sada sam u ocajnom stanju.
pokusala sam jedan dan po onome kako pise,nakon cetiri sata,tj.kada zapocne kriza-uzesti ga.
cekala sam duze od cetiri sata,previjala se u mukama(sto sebi ne mogu dozvoliti zbog situacije doma u kojoj sam,ne smijem izgledati tako.premda,nakon sto popijes Seroquel,izgledas kao da si imao mec sa Mike Tysonom-nokaut.)
sto napraviti?
do her.sam dolazila lako,a sa novcima sam na vi i jedva da mogu skrpati za lijek.odnosno jos neko vrijeme cu moci,a tada mi se moze ponoviti momenat da sam bez novaca,sto mi je posluzilo kao opravdanje i za prvo uzimanje her.

ipak,najvise me zanima kako izdrzati krizu,da li sam bila nestrpljiva,traje li dan(mislim da li je neizbjezno trpiti neko vrijeme,jer meni tablete ne djeluju ocito dok se iz tijela ne ocisti drugi otrov?)
mozda nekoliko dana da popijem koji hept?-mrzim ih,izbjegavam kao kugu.od njih sam zamalo umrla od krize...ali od dva zla izabrati manje?
ja sam morala iskrizirati jako da bi popila prvi pils Subutexa,mogu li kod kuce,sama,proci bezbolnije?

nadam se da cu dobiti odgovore,svakako hvala i drzim ti palceve za srecu i uspijeh!!
M

p.s.dodajem da od Seroquela imam nocne more kakve sam imala tek rijetko,i to tako strasne da mi je muka otici na spavanje.ne mimoidu me nikada.a zapravo nisam sigurna kakvo dobro mi cini?!!lijecnici su me pretili i vjerujem da znaju sto rade.osobno ne volim tablete,nikakve osim vitamina,no sada mi je svaka pomoc neophodna.nemam nikoga trenutno u zivotu...osim tableta da mi pomogne.malo kakice,patetike,ali stvari stoje upravo tako.

 
At 12:07 AM, Anonymous Anonimno said...

Subutex U vezi sve ove price oko subutexa moram da dam svoj komentar.Ja inace zivim u Svedskoj i ovdje se koristi vec par godina unazad.Ja ga pijem sa prekidima vec dvije godine.Uvijek 8mg i to original Francuski mada to nema veze jer sastav je isti.Znao sam u prvobitnoj fazi skidanja da popijem i po 4suba od 8mg odjednom i nisam imao nekih problema.Inace pod ljekarskim nadzorom daje se max 3 suba na dan po 8mg i kasnije se smanjuje doza.Ja licno ga kupujem na ulici kosta izmedju 12 do 15 eura komad.Sto se tice predoziranja sa subutexom ovdje ljecnici kazu da je to ne moguce jer jednostavno postoji jedna granica u organizmu preko koje se ne moze preci ili bolje receno ne moze se overdozirati.Zbog toga nije toliko tesko dobiti sub na recept kao npr metadon koji mogu prepisati samo specijalni ljecnici.Ja licno nisam imao problema sa subom i on mi je naj varijanta umjesto dopa cak me ubaci i u neki laksi speed i mozak mi je bistar mogu da popijem i neko pivo sve u svemu super.U periodima kada sam prestajao bilo je malo frka vise psihicki prvih dana i nista vise.Uzimao sam ga ponovo samo zbog toga da cim prestanem sa subom pocnu oni ruzni crvi u mozgu da rade koji ti govore idi uzmi dop.Sve u svemu nemoj te se plasiti suba on je najbolja alternativa

 
At 11:49 AM, Anonymous Anonimno said...

ja sam bio heroinu 2 god a nakon toga na hepovima jos 3god.sad 8mjeseci pijem subutex i stvarno mi je ok.pogotovo sto ne kljucam i sto sam kao sto vi kazete bistre glave.al zanima me dal je se lakse skinut sa njih ili sa hepova.doc je meni reko da je puno lakse sa suba te sam ja zbog toga najvise pristo na sub.pijem 2pilsa na dan(od 4mg)ako neko zna kako je nakon sto se prestane piti i kako najlakse ga se rjesit neka javi.uz to pijem i helex od 0,5 prije spavanja.pozdrav

 
At 1:58 PM, Anonymous Anonimno said...

BOK SVIMA,
10 GODNA SAM OVISNIK O DOPU, TiPa OVISNKA KOJI MIRIŠE PO ARMANIJU...
KAD SAM SE BIL SKIDAT SA BENZODIAZEPIMA I DOPA U VINOGRADSKOJ, NAKON NEKIH 20TAK DANA PUSTILI SU ME VAN STIM DA SU MI PREPISALI:

SUBUTX a2MG/2TBL/DNEVNO
CERSON a 1o mg navečer
SEROQUEL A 100MG 50 UJUTRO 50 NAV
NORMABEL A 10 MG 3 PUTA PO 1 TBL.
CIPRALEX A 10MG 1 TBL UJUTRO
......tako da nije potpuno točno da uz subutex nemreš uzimat druge lijekove, ja sam ovo dobil dok je još Franićka bila, a ne ova nova koja je JOŠ NA 6 GODINI MEDICINE!!!!!!!!!!!! "dr" vedrana nešto...za koju čujem da nezna razliku između triciklka i sssri-a!!
subutex je genijalna stvar, sam i u kombinaciji s drugim ljekovima ali je smrtonosna u igri sa NEMEXINOM, REVIOM, HORSOM, HEPOVIMA, a tko se igra PROBIJANJA kopa sebi grob...

 
At 1:48 PM, Anonymous Anonimno said...

kak si ti super, blago tvojim roditeljima

 
At 2:44 AM, Anonymous Anonimno said...

Hmmmmmm Sub je super za onoga ko zna da ga koristi i kada je dosta. Ja zivim u Svedskoj i dosla sam upravo iz doma za ljecenje od Sub nakon 2 god.Mislite da je Sub tolko dobar!! Lazete se ljudi.. da mozda ispocetka ali kasnije pozelecete da ste odavno smanjili dozu i prekinuli jer je milijon puta teza apstinensa nego od dopa. Dop ko dop znate kaka je apstinacija da nepricam o tome ali i to prodze brzo. Sub i Metadon su prava stvar ali samo dok imate apstinens akidanja dopa. Ja sam koristila Sub 2 god 8mm i umirala sam bez njega i jos uvjek imam isti problem ma da sam bila na ljecenje 2 god i nista nisam uzimala osim dezofena za bolove jer mi je Sub mozak unistijo i mislim da jos uvjek imam apstinens i da nemogu bez njega nista da postignem u zivotu. Sta da kazem osjecam se zivi les bez Suba isto kao i bez dopa. Od Suba jos uvjek imam apstinens tako da su ljecnici prepisali mi dozivotano koristenje Suba. A sto se tice dop mozete uzimati sa Sub ali nemate nikakav efekt, alkohol normalno kao i svake druge tablete trovanje. U glavnom nikako benzo mjesati sa Subom jer se moze dobiti overdoza, moje su dvje drugarice umrle mjesajuci benzo tab sa Subom.
o.k. narode sa srecom svima !!!!!!!!!
*L*-SWE

 
At 4:24 PM, Anonymous Anonimno said...

Evo odmah cu prijec na stvar, zelio bih dati svoj stav prema tom više manje kritiziranom SUBUTEX-u.

ja sam ga počeo uzimati čim je došao u HR., tj. nesto malo vise od 1.5god i evo mog misljenja.
Odma na početku zelim reć da poštujem druga iskustva i vjerujem ljudima, jer sam se i sam uvjerio u
negativne strane njegova djelovanja, ali ne na sebi nego po riječima "prijatelja".

ja sam na heroinu bio nekih 5 god. onda sam presao na heptanon i na njemu ostao 3god.
započinjao terapije od 20kom, pa se spustao do 1,2,3, pa opet sve ispočetka.
neću sad pričat svoju ispovjest, nema potrebe ionako svi imamo sličnu zar ne???

evo ja sa sub-om imam samo dobra iskustva, prvi put kad sam ga uzeo bio sam ne na 30mg. hepova nego na 60-80mg. zadnji dan sam uzeo 20hepova ujutro oko 10 sati u subotu,
mene inace psiha strasno muci, pa sam se vec u nedjelju ujutro osjecao nakriziran, ali izdrzao sam do ponedjeljka. u pon ujutro sam oko 5 ipo sati uzeo subutex (2mg). malo sam se znojio, otisao se javit doktorici i bilo mi je nekako sve strasno cudno.
inace sam osim hepova bio i na xanax 2mg SR, normabel 10mg, katapresan....
kako su me isprepadali da nesmijem mijesat, nisam.
popodne istog dana oko 2 sata popodne uhvatila me takva kriza da to nisam dozivio u cijeloj svojoj karijeri drogiranja, uzeo sam jos 2mg subutex i malo je popustilo,
ali sam osijecao visok tlak, valjda zbog benodiazepama.

uglavnom bio sam uporan, nisam se vratio na hepove ili na dop, nakon 4-5 dana stvari su se u glavi počele normalizirat, osijecao sam se ok. počeo sam piti po 1 tab. 2mg svaki dan, pa po pola... i tako par mjeseci, a onda opet ona zelja: e da mi je bacit kljucu...!
nisam , uzeo sam ponovno cijelu tabletu od 2 mg, (da ne ponavljam, zanate i vi da kod nas ima samo subutex od 2mg I BOLJE!!). Dosta sam se informirao, po forumima, čitao ankete o nekakvim istraživanjima... jeb..a, znao sam da sam ipak pokusni kunic, ali bolje i to nego da nastavim biti zombi.

bez problema sad kako je prosla godina ipo mogu rec da je subutex prava stvar,ALI TREBA BIT OPREZAN, JER AKO POCNES GA UZIMAT PO 8-16mg/dnevno bit ce "VESELO"!!!
Tu negdje oko 16mg. je granica ovisno o organizmu, mozes ga uzimat vise ali nema efekta.
ali tolike kolicine stvarno nisu potrbne, osim mozda samo u početku, ovisno koliko nekom treba.

Subutex je po meni za one kojima je stvarno dosta vise i hepova i dopa, onih koji hoce nazad normalan stari zivot, ali oprezno sa kolicinama. ja sam sada na pola do jedne tablete otprilike svaki 3-4dan, evo jucer sam nakon 10 dana uzeo pola. nije se problem skinut kad si na malim dozama.
Istina je da ti se to ko gel lijepi na receptore, za razliku od heroina koji se skida sa receptora u roku nekih par sati, po ovom ljudi na forumima u U.K. SE IZVLACE I KAZU DA JE NEMOGUCA MISIJA SE SKINUTI SA NJEGA. to me zaintrigiralo, pa sam se zapitao: zasto se ne vratis na heroin ili hepove ako ti ne pase???

ljudi vrijedi pokusati, ali opet zelim naglasiti u sto manjim dozama.
za mene je to prava alternativa za povratak u normalan zivot, kako kazu moji prijatelji, VISE NE IZGLEDAS KO SLIJEPAC. uzimam ga i dalje povremeno, (premda nisam zakacen na njega, jer sam bio cist citavih 1mjesec.) zbog straha da mi napamet ne padne uzet opet zuto ili cepove. nekad pomislim na to, u zadnje vrijeme rijeđe, onda ga samo metnem pod jezik i miran sam.

ok, a sad malo usputnih stvari koje takodjer znam iz vlastitog iskustva.
benzodiazepam, alkohol i dr., sto kazu smrtonosna kombinacija!!?? je ali je to smrtonosna kombinacija i bez subutexa u ogromnim dozama. istina, treba pustit tijelo da se navikne na njega, ali nekad si mozete priustiti normabel za spavanje i sl. ali oprezno, opet u malim količinama.
mislim da za nekog tko se ide preko sub-a gazit sa sranjima to i nije lijek, jer ako oces ostat dole,
ostani na heroinu ili hepovima.

eto nisam s ovim zelio pametovati, niti koga vrijeđat, samo sam htio reci par stvari iz vlastitog iskustva. ja cu ako treba imati subutex uza se cijeli zivot, samo da se ne vratim na staro, a kako se sada stvari odvijaju mislim da je to to.
za mene je subutex uistinu dosao kao dar sa neba. jer sam duboko bio zaglibio u taj pakao, koji sada gledam skroz drugim očima.(znam da ce mnogi od vas reci, vidi kako sere...)

OVO SAM KRENUO PISATI U NADI DA CE NETKO OSIM KRITIKA PROCITATI I OVO, PA MOZDA POKUSA, MOZDA I USPIJE. NE VJERUJEM DA SAM JEDINI NA SVIJETU TKO IMA SAMO RIJECI HVALE O OVOM NOVOM LIJEKU.

ZA KRAJ DA BUDEM JASAN, SVIJESTAN SAM JA DA JE TO TAKOĐER NARKOTIK, DA SAM IAKO PIJEM SUBUTEX, NE SVAKODNEVNO, VISE ZBOG PREVENCIJE NEGO POTREBE JOŠ UVIJEK OVISNIK, ALI TO JE TOTALNO DRUGA SFERA, NORMALNO IZGLEDAS, NORMALNO SE PONASAS... SAMO HRABRO I POKUSAJTE, NEMOJTE ODUSTATI NA PRVOJ PREPRECI.

 
At 4:57 PM, Anonymous Anonimno said...

mnogo mojih poznanika koji du probali subutex je odustalo odma, iskreno su rekli razlog, je skine mi krizu, ali monotonija totalna.!
-zelio bi naglasit da nije lako bit na sub-u ako nemas nekakvu zanimaciju ili neku ljubav koja ti se kosi sa tim, sta nemozes da radis istovremeno, npr fax, posao i sl. tj. zelio sam reći nesto da imas sta ti je vaznije od kljuce i sl. nesto sta te tjera da se vratis u normalu u kakvoj si nekad ko dijete bio, jedino na taj način subutex pomaze,
inace ako te na to natjeraju roditelji i sl. nema od toga nista.
vecina ljudi koje znam da su na hepovima, naviknuti su da ne rade nista, imaju za sebe terapiju od 20kom hepova, pa i vise, nesto prodaju, cisto da imaju za pojest i sl. takvima je tesko ici na subutex, jer kad vise nema onog osjecaja, ZNATE NA STA MISLIM. Nego cisto normala nije lako sjedit doma, a nije lako ni gledat ljude s kojima si se do jucer "druzio". kako se pucaju, a ti normalan, monotonija!!!

treba se maknut od tih ljudi, to nisu losi ljudi, ali za sebe isčupat mozes da se penjes samo preko "zdravih" ljudi, tj. ne-ovisnika.

JOS ME ZA KRAJ ZANIMA JEDNA STVAR, ZASTO U HRVATSKOJ NEMA "SUBOXONE" ili tako nesto sl. TO JE TAKOĐER BUPRENOFIN, ALI U SEBI IMA I NALOXONE- TO JE GL. SASTOJAK REVIJE ILI TI GA NEMEXINA. Nije mi jasno jer bi tako roditelji mogli da mnogo lakse kontroliraju svoju djecu, ako ih se jos uvijek moze kontrolirat, jer je da subutex se veze na receptore NA KOJE SE VEZE I HEROIN, ALI MOZE LJUDI DA SE UZME PREKO, TREBA TI VISE, ALI MOZE. PREMDA MISLIM DA SA SUBOTEXOM MOZES LAKO DA IDES POD ZEMLJU AKO UZ NJEGA UZIMAS HEROIN INTRAVENOZNO, ALI ZNAM LJUDE KOJI ZBOG MIRA U KUCI PIJU SUBOTEX, A SMRČU HEROIN I PUCA IH, JE DA IM TREBA VISE, AL IH PUCA!!! DA IMA NA TRZISTU SUBOXONE(buprenorfin+naloxone) nebi ga sigurno pokusavali niti uspijevali probit. a subutex sa hepovima nikako ne ide, nemojte ni pokusavat, pogotovo ako se furate, stvarno moze da bude kobno. eto toliko.

 
At 5:11 PM, Anonymous Anonimno said...

zanima me zasto nema u nasoj lijepoj RH SUBOXONE (buprenofin+naloxone),
naloxone je gl. sastav nemexina ili ti ga revije.

mislim da bi tako bilo puno manje pokusaja probijanja i sl.

nije tocno da uz subutex nemozes uzet heroin, znam ljude koji to rade, treba im mnogo vise, ali ih puca.
sa suboxone da ga ima to tako nebi bilo, to je prava stvar za mlađe ljude koji subutex piju ne zbog sebe, vec zbog roditelja i sl. tako ga nebi mogli probijat.

nemoze da se heptanon koristi, njega uistinu blokira , ali heroin???

mislim ljudi reviju kod nas nemogu svi da si priuste, a to je za roditelje kojima je dijete tek pocelo s heroinom i sl. prava stvar.

mislim da tu politika ima svoje prste, jer ako bi se postotak narkomana smanjio od cega bi oni gradili kuce, kupovali auta, stanove i sl.????

također dijelim misljenje sa prethodnim clankom, subutex je pravi lijek za one koji uistinu samoinicijativno zele da se rijese te j... ovisnosti, subutex je uistinu prava alternativa.

 
At 10:26 AM, Anonymous Anonimno said...

Ljudi,
svima skupa vam H V A L A !
Nisam "dugo" ovisna o heroinu (skoro 1.god.), ali zbog ovih vaših priča sad uzimam Subutex i to samo kad dobijem želju za nečim što bi me moglo "podignut" (možda jednom tjedno). Zato vam svima još jednom HVALA!!!

 
At 7:07 PM, Anonymous Anonimno said...

Jedino vam komuna moze pomoci vjerujte mi . Jer poznam ljude koji krdu i varaju (sebe a i druge) zbog tog subotexa . Ne ne stvara ovisnost nego sam Vam je ja stvorio

 
At 3:26 PM, Anonymous Anonimno said...

Bolje se sexat nego pit Subutex!

 
At 3:32 PM, Anonymous Anonimno said...

Uzimao Sam Heroin 6 mjeseci, ali stvarno intenzivno, i sad sam na pola suba (1mg), i mogu rec sve najbolje o njemu. Al najbitnije od svega je ODLUKA DA SE NE ŽELIŠ VIŠE PUCAT DOPON.Toliko lipih stvari ima ljudi moji a dop je samo jedna stvar koju ne smiš uzimat...zato glavu gori i želin van sve najbolje. Do slušanja.

 
At 12:55 PM, Anonymous Anonimno said...

ljudi stvarno je kul ovo mjesto...narkic sam vise od 7 godina i probao sam SVE i bio u SVIM jebenim ustanovama(psihijatrija nakon OD-a),komuna(reto centar u splitu),3 zatvora i jos uvjek se zabijam...ah da!da ne mislite krivo,cak sam i ibogu probao!!jebenih 600 eura sam pljunuo i opet kurac...valjda sam i to zajebo jer sam se zabio(debil) 2 sata pred uzimanja iboge tako da me je oprala al nije imala pravi ucinak jer sam nakon 24 sata skreso 2 grama dopa da se skuliram i vratio se na staro...ti subutexi su mi tek sad uletili nedavno u zivot i jos ih nisam ja probao(jesam jednom,odrala me kriza da sam se usro od muke) i automatski ih odjebo tako da nemogu rec da sam pokusao s njima ozbiljno..evo bas danas sam kupio 11 komada suba i dao curi(da i ona je navucena ali ni priblizno koliko i ja) i jebiga i nju je prvo oprala krizurina(povracanje,groznica itd itd) al evo dok ovo pisem sad se smirila i izgleda da joj sljaka!!tako da se cini da su ipak ok jebemu mater...uglavnom htio sam vam svima rec da se drzite,da se borite i jednom ce upalit ja jos nisam ostao bez nade(iako je nada kurva,pobjegla u srbiju =)) ne posustajte u borbi!!

 
At 1:08 PM, Anonymous Anonimno said...

da i dao sam joj samo 2 komada ne 11 da nebi neko krivo skonto!!=)

 
At 5:13 PM, Anonymous Anonimno said...

eto mene sta sam imao sve najbolje za rec o subutexu.

5 godina heroin, 3 godine metadon,
evo sad je prošlo nekih 1.5godinu da sam pisao ovo, tj. samo sve najbolje o subutexu.

znate sta cu vam sada nakon skoro 2godine od zadnjeg pisanja rec o subutexu???
SVE NAJBOLJE!!!!!!!
EVO LJUDI IMAM 2 kutije u sobi, podigao sam ga 1.3.2007, a imam još 10 tableta, uzmem ga i danas nekad, ali sam zdrav čovjek, ne nije to zavaravanje jer od kada sam ga počeo pit sam napokon se pokrenuo, evo ću diplomirat za 2mjeseca, čeka me posao, novi život.
ne kažem ja da netko od vas laže, ali meni je subutex ko da je rađen po mjeri.

ako treba(opet kažem) pit ću ga čitav život, ali ću bar normalno funkcionirat, mogu se napokon opet veselit malim stvarima,
a jedini problem je zašto ga još pijem?
e, pa pijem ga zato jer ga pijem,
ne uzimam dop, je velika je i prevelika razlika,
sada sam došao do toga da uzmem pola do jednu tabletu (2mg) svakih tjedan dana, i dobro sam.
vratio sam se iz mexica prije 2mj.
radio sam 6mj. na platformi da si skupim lovu za završit studij. bio sam sa sobom uzeo 4kutije, sve mi je prošlo u najboljem redu, malo nespavanja, ali kad radiš zaspiš ko beba.
samo da znate da ameri preko čije sam agencije pošao rade drug-testove na sve zivo i nezivo, ali na sub ne.
uglavnom, eto uzimam sub, ziv sam još uvjek, zdrav sam i IMAM VOLJU ZA ŽIVOTOM.

 
At 12:14 AM, Blogger bla said...

na dopu sam nekih osam godina..
zadnjih godinu i nesh na subu..
i jednom do dva puta tjedno se puknem dopom..drugi dan ponovno uzmem sub i sve ok..
tak da dop shljaka i na subu...treba malo vishe al shljaka..
to mi puno bolje nego prie kad sam se puco sa tri chetiri grama dnevno..
znam ekipu koja uz sub uzima josh kojeshta i svi dobro..
zasad..ko i ja..
valjda che tak i ostat,i valjda che me proch to povremeno pucanje,ne..
drzhte se ljudi i bit che bolje..
valjda.

 
At 3:15 PM, Anonymous Anonimno said...

trebamo jedni druge bog.ptsp-ovci

 
At 11:24 AM, Anonymous Anonimno said...

u vezi suba, imam 16 g. staža, od toga zadnjih 9 g. samo na hepovima, najduži prekid 6 mjeseci prije 5 god. kad sam rodila. prije 2 mjeseca sam se probala prebaciti na sub, ali nisam se imala živaca spuštat, premda mi je dr. rekao bar do 10 kom, već sam otišla na viksu u utorak i taj dan popila 30 hepova, sri i čet potapalice i pet ujutro 1/4 suba i niš mi nije bilo. za dva sata sam popila još 1/4 i nakon 15-20 min oprala me takava kriza, ali sam se potopila i bila svega svijesna,a spavala. nakon 4 sata sam došla skroz k sebi i više me niš nije bolilo osim kaj sam visila na wc-u, zima, sve mi je smrdilo, ono, klasika osim bolova. drugi dan sam otopila 6 suba i to odjednom. počela sam halucinirati i otišla u vinog. moram napomenuti da sam to prebcivanje na svoju ruku radila, dr-i nisu imali pojma o tome. u vinog su se usrali, nije bilo sakija, bilo je popodne, bila je ova nova psihijatrica. molila samda me ostave 2-3 dana gore, nisu htjeli, da je bio saki ziher sam da bi me ostavio jer sam već 16 g. njegov pacijent i uvijek me primio kad je bila frka. dali su mi 1 prazinu i jedan valium u guzu i poslali me doma. e da, da li su mi i seroqel jer to je antipsihitih, a ja sam bila kao psihotična, ali nisam ga htjela piti. uzela sam dop nakon 9 g. da mi prestanu halucinacije. drugi dan sam opet uzela sub, i uglavom malo-pomalo sam nastavila i bilo mi je dobro, ali valjda sam se zeznula kaj sam ga previše uzimala tako da sam bila previše u spidari i mozak mi je radio 100 na sat, a nisam navikla na to. nakon 3-4 tjedna vratila sam se na hepove. opet sam se navukla na 20-30. sad sam 3. dan bez njih, uzimam malo dopa da suta mogu popit 1/4 suba. ovaj put ću ga piti pomalo, jer se nadam da mi neće skuriti mozak ako ga malo pijem. eto, to je otprilike to. pišem to valjda iz straha od suba, ali opet toliko želim biti clean da ću probati opet pa što bude.
moram dati repliku na onog koji miriše po armaniju, kaj ti misliš da si nekaj bolji kaj koristiš armani, tj. kaj imaš love? vi mamini i tatini sinčići puni para ste mi užasni. da vas se ostavi bez love ne bi znali napraviti lovu za pljuge a kamoli si pokriti dan da ne krizirate.

 
At 4:04 PM, Anonymous Anonimno said...

a stvarno ti zlatni decko sta mirises po armaniju, aj nam reci kako si ga zaradio?
mora da si se naradio ti, a ne tvoj tata...
al dobro je, nije ovo mjesto za vrijeđanje, nije ni ok da se medjusobno vrijeđamo umjesto da smo si podrska kad smo svi u istom k.
sta se tice subutexa, stvarno je ok, triba se uspit suzdrzat kad ti dojde da ne uzmes 2. 3. ...
s vremenom stvarno makne zelju za dopom, hepovima...

sve u svemu meni sub. sljaka izvrsno, ali postajem pomalo nervozan, preplasen... jer se u izvjesnom periodu tribam skinut s njega, a stvarno mislim da ce mi bit j. tesko, ne zbog fizicke krize, nego zbog psihe.
nista, idem u dr. moraveka (apsolutni kralj među svojim kolegama) pa cemo valjda nesto smislit.
aj molio bi ako neko ima iskustva sa subutexom, da ga je uzimao preko 1god. i skinuo se da mi malo opise proces skidanja, kako je bilo, koliko je trajalo...
ljudi pozdrav, sretno svima u svemu i budite pametni.

 
At 9:24 PM, Anonymous Anonimno said...

Bok!
Molim vas da mi napišete nešto više o tome subu, i svaki savijet u ovoj situaciji mi je dobrodošao. Dečko mi je godinu dana na subu,prijr jr bio na hepovima, uzima 2 tablete, ne znam od koliko mg, ali on ih ne uzima onako kako bi trebao-sublingvalno, nego se "puca" i.v. sa subom. Ima li tko takvih iskustava? Kako mu pomoći? Koja je zapravo to razlika?

 
At 10:10 PM, Anonymous Anonimno said...

a kaj je kad se puca s subotexom?

 
At 10:57 PM, Anonymous Anonimno said...

LJUDI I JA SAM NA SUBUTEXU 2 MG DNEVNO I DAJ RECITE MI VI S VISE ISKUSTVA DALI SE I NA NJEGA MOZE FIZICKI NAVUCI KAO NA HEPTANONE????molIM I OCEKUJEM ODGOVOR!ZLICA

 
At 11:57 PM, Anonymous Anonimno said...

Sto se tidce pucanja sa subom probao sam i nema nikakvoga flesha,probao sam ga i na nos isti efekt.Tako da jednostavno nema potrebe za drugim uzimanjem osim ispod jezika.Sub je stvarno ok i vratio me u normalu,uzimam svaki drugi dan po 2 tbl od 2mg i normalno funkcioniram,I STVARNO ME ZANIMA AKO NETKO ZNA KAKVI SU BEDOVI KADA SE SKIDAS S NJIH.Pozdrav svim zajedno smo jači

 
At 12:38 AM, Blogger Osmeh_srca said...

Da li neko moze da mi pomogne da kupim dve kutije Subutexa od 2 mg.Ili jednu od 8 mg. Zivim u Srbiji gde ga ne mogu naci. Svako ko bi mi zeleo pomoci, neka mi se javi ma mail djanic123@sbb.co.yu ili na tel porukicom 99381 64 32 966 07. Nasao bih nacin da mi se lek dostavi Busom a ja novac naravo na isti nacin.
Unapred zahvalan

Dragan

 
At 2:04 AM, Anonymous Anonimno said...

bolje substitol nego subotex
ali u ganu

 
At 4:32 PM, Anonymous makaveli said...

Konačno sam na 4 hepta i sad se kao mogu bez frke prebaciti na subove.Molim nekog sa istim iskustvom da mi veli kako je prošao.Znam da bude mi frka ali neznam kakva i koliko dugo.Volio bi da znam,hvala.

 
At 8:28 AM, Anonymous Anonimno said...

Subovi su ok,al kod skidanja teška psihička kriza,nema krize sustezanja kak to doktori vole napisat,tj. bicikla.

 
At 7:37 PM, Anonymous Anonimno said...

Ola,
ja sam oko 6 godina na nosu...cca. sam drobio oko 1/2grama svaki 2 dan..pa stao..pa krenuo..pa imao turneju od par tjedana u komadu..Pa pakao..skidao sam se na crno..hepove sam kupovao od "prijatelja"...najviše sam gutao 3 dnevno i to samo prvih 2 dana..Kao i svi, lagao sam sebe kako nije bed i ima gorih od mene itd. uglavnom prije 10 mjeseci mi je prijatelj rekao da ima nekaj novo...Sub...Bog ga blagoslovio...Sada sam oko 10 dana na 1/4 sub.a, guram..neću srat da sam gotov(jedina prava garancija je da imam crveni karton od cure i ako još jednom povučem..povukao sam i kraj naše veze..a to NE želim), iako sam anoniman(nisam prijavljen), izgubio sam posao, zube itd. nisam pao na dno ali nisam ni previsoko od njega.

Uglavnom, po mom mišljenju SVI oni koji i dalje ne žele iskreno prestati, piju hep.ove(znate i sami ZAŠTo pijete hepove), sub Vas ne "ubije" i tu je problem za 99% ljudi koji ne vole Sub...tako i moj prijatelj tvrdi da mu sub ne pomaže...naravno,ne pomaže kada rokneš 1/2 konjaka,par valiuma i ostalih čuda pa na to par subova..e onda najebeš kako je on jednom(sranje u gaće, groznica..blablabla kriza), stoga ako i na prvi korak imate krizu na sub.u POKUŠAJTE izdržati jer nakon toga kada se "primi", imati ćete koliko je god normalan život nas narkomana na lijekovima...
Ja sada funkcioniram naspram prošlosti kao Albert E., MOGu se dignuti ujutro kada prokleti sat zazvoni, dignem dupe i odem na posao i tamo nisam zrokan, mogu se kretati i ljudi me pretjerano ne živciraju..iako imam trzaj kada bilo tko izvadi bilo kakav paketić(šefica mi ima one tablete za bolove kaj ljekarna sama napravi pa su u paketiću kao prah), ali moram priznati da iz dana u dan sve manje i manje...Moje krizno doba je od 18-21 kada sam inače išao u pohod ali sam shvatio da kako je netko već rekao(NAJveći "problem" sub-a je što te ne uroka, nisi high i dosadno ti je, meni na sub.u trava čini opako sranje jer me pucaju bed-ovi), tako da je nakon prvog koraka(prelazak na sub)drugi korak nači zanimaciju...eh da to znam..završio bih u raju...Ja osobno pokušavam igrati igrice, slušati glazbu(to je opasno jer ako predobro napraviš playlist.u onda odjedanput dobiš "ideju"), gledam televiziju, zujim, gledam muhu kako leti i mislim si kako je njoj..s čime se ona roka..itd.
Uglavnom da ne duljim, kada me opere nervoza..odem spat..natjeram se!!!
Ako ikako možete MAKNITE se od hep-ova jer i sami znate da je to samo jedna druga dimenzija istog sranja radi kojega smo tu gdje i jesmo...jebiga...nismo za ovaj svijet ali ili uže ili život...ja bih ovo drugo...sada sam se sjetio jedne krasne rečenice koju kada sam kao klinac čuo-nisam je kužio, izrekao ju je John Lennon a ide nekak ovak "najbolji osjećaj je biti čist i toga biti svjestan", naravno da moraš proći sranje da to naučiš cijeniti...
Danas sam čuo od Bowie.a Ashes to Ashes i napokon sam shavtio kaj znači"My mother said, to get things done, you better not mess with Major Tom" ..eh da sam to prije shvatio :))

Želim nam svima sreću i uspjeh i da više nikada ne posegnemo za tim...

 
At 8:51 PM, Anonymous Anonimno said...

Čitam tu vaše komentare a mama sam jedne cure od 16 i pol godina. U zadnje vrijeme nije baš redovita u školi, ponaša se ponekad nesuvislo, spava joj se danju, ne spava noću, često i puno pije vode i stalno jede voće, vrlo malo normalan obrok. Pričala mi je o subovima i kaže da joj to uzima jedna njena frendica jer je navodno ta bila ovisna o LSDu, ja ne znam puno o svemu a strah me i ne znam kako joj pomoći. jednom sam je testirala na droge i bilo je pozitivno na travu a ja se bojim dopa. Rekla mi je da ako je još jednom budem testirala da će se namjerno zabiti dopom. Ne znam da li da joj ugađam i tračim oko nje ili da se ljutim. Ako ima netko volje pomoći mi bila bih jako zahvalna.

 
At 12:36 AM, Blogger seven said...

4 god pijem reviu i za sve ostalo mogu reći da su samo daljnja agonija i daljnja navlačenja..očistio sam se nakon 6 god uzimanja dopa..nikakva komuna već volja..jednostavno mi je bilo dosta..al zbilja 100% dosta..ekipa koja uzima dop zna šta to znači..tj.ne zna jer ga i dalje uzima..da ne zavlačim..revia ne stvara euforiju, ne zamjenjuje heroin..dakle ne stvara ni ovisnost..ostala sranja poput hepa, pa koliko čujem i subutexa..samo i dalje daju prividan osjećaj kontroliranja situacije i nema nekog napretka..revia je jednostavno blokator opijata i kao takav vrlo djelotvoran..sve sam probao i ništa ne garantira skidanje..sam sam se skino svojom voljom nakon puno muke i borbe..revia mi samo pomaže iz dana u dan da ne razmišljam o dopu kao nikakvoj alternativi za bilo koju situaciju u bilo kojem trenutku..i nakon 4 god i dalje ju pijem i pit ću ju sve dok mi doktorica(psihijatrica)ne kažem da je dosta..no da bi se s reviom počelo mora se bit čist, a za to preporučam detoksikaciju u nekom centru koji ima takav program..jer i revia može biti smrtonosna ako se uzima s dopom ili nekakvim drugim opijatima..želim svima što bržu apstinenciju jer svi znamo da izliječenja nema..mi koji smo ok, danima, mjesecima, godinama, mi i dalje samo apstiniramo...hvala Bogu

 
At 4:23 PM, Anonymous Anonimno said...

a sta dodat kad svi sve znate,evo ce meni bit 2009. 20-a godisnjica pucanja dopom,a iskreno,ništa drugo osim dopa i ne smatram drogom,ratni sam vojni invalid,al ne sa ptsp-om,u biti imam ga,al to sad nema veze,oću reć ovo,mislite da cete s tim gelom za receptore nesto rjesit i da ste drugačiji od mene šta se tučem sa 2 grama dnevno u preponu.niste i nikad nećete bit,ja bi radije ruku sebi odsika nego se ostavija dopa,bar priznam,ma ni hept ne priznam.NEK NAM ŽIVI LIJEK SVIH LIJEKOVA-HEROIN

 
At 3:50 PM, Anonymous Anonimno said...

Rokam dop vec 7 godina,subutex sam probo prije 4 mjeseca i svarno radi!
Uopce nemam želju za dopom,a kad ga uzmem nije mi ništa,mora proci bar 3 do 4 dana bez sub.da bi dop djelovao.Tak da mi nemoguce da se narokam,jer dop uvijek uzimam neplanino(kad isfuravam nekome itd.)
a nema šanse da ne popijem sub.dva dana za redom!Ko god se zeli skinuti subutex je najbolja stvar.netreba ih uzeti više od dva komada,jer je djelovanje isto.

 
At 3:16 PM, Blogger I vrag nosi Pradu said...

Jucer sam kupila prvu kutiju suba u zivotu i evo oko 2 mjeseca spustam hepove, kako bi mogla to pocet pit, skinit se konacno s dopa i hepta i pocet normalno zivit. Ja sam od '89 periodicno na dopu i ljudi moji, skinila sam se do sad najmanje 20 puta, ali uzalud sve kad sam evo i sad trenutno opaljena. Nadam se da ce mi Sub pomoc.
Apropo onih kritika tipu koji mirise na Armani, meni osobno, je puno drazi on, nego one djankoze koji se ne peru i nemaju zube. Ja ne samo da "mirisem na Armani", nego jos i "nosim Pradu", zivim u luksuzno sredjenom stanu u najboljem kvartu u Splitu, vozim Mini Cooper S i jos uz to se i drogiram, a sve to sam sebi priustila posteno i legalno zaradjenim novcem, ne tatinim, nego svojim. Tako da vi koji se ne perete i nemate zube, nemojte odma mislit da ako se neko drogira i mirise na Armani mora trosit tatin novac. Naravno ima i toga, ali to je privatna stvar covjeka. Za sada toliko, a nakon prvih iskustava s Subom, javim se.

 
At 1:08 PM, Blogger Stanko said...

Dugo sam brijao po svim mogucim narkoticima od cracka do horsa.Imam 28 godina i na hepovima sam jedno 3 godine.Ne skidam terapiju sa 10 kom.i ne osjecam se nista losije od drugih brijaca sta su presli na Subutex.po meni je to ko sa vina na pivo.Ako mozete moj savjet je da ostajete tamo gdej jeste dok got vas ne copi zelja za komunom jer to je jedini spas od trajnijih posjedica.S.Ž

 
At 5:01 PM, Anonymous Anonimno said...

DANAS SAM PRVI PUT UZELA SUB. ... ,i ja sam jedna od onih koja dopu ne zna reći NE ---- izgleda , a bila sam 11 godina apstinent.Sjebala me ona doktorica koja mi u facu kaže da sam vječni ovisnik , a ja to nisam .Jednostavno , ne slažem se da je heroin preuzeo MENE, i da je ON taj koji upravlja mojim životom ...
A splićo moja , što voziš minića , pa što misliš ti , da novci vječno potraju ,mladost, ljepota.....i ja sam bila kao i ti , savršen život ,i onda je PUKLO.... OSTALA SAM BEZ STANA , MORALA ZATVORIT VLASTITI POSAO , DOŽIVILA SAOBRAĆAJNU I STUKLA SEBE I AUTO .... I ONDA SE OKRENULA JOŠ I DOPU .....
11 GODINA NORMALE
MOŽE SE BEZ SVEGA , I BEZ SUBA. , ALI TRENUTNO NE ŽELIM DA ME DICA GLEDAJU DOK KRIZIRAM.

ZATO

 
At 11:27 PM, Anonymous Anonimno said...

w

 
At 12:37 AM, Anonymous Anonimno said...

citam vase price i stvarno vam se divim,ja na svu srecu nisam bila nikad na dopu ali sam napravila takvu glupost pa sam se pocela rokati sa subom! da pucati se u zile sa subom.skidala sam se prvi put bez ikakvih tableta i uspijela ali drustvo i moje na razmisljanje me dovelo do ponovne ovisnosti a u meduvremenu sam pocela i s dopom i to je ukratko moja prica!sad su mi ponudili subotex ali da ga ppijem pod nadzorom ali sam odbila i dobila sam normabel 10mg i sanval za spavanje,mwdutim mogla sam uzeti tramal ali opet bi se navukla na pilseve a zelim ostati cista! bez icega!doktorica mi je rekla da ne vjeruje da cu moci ali nadam se da cu joj pokazati drugacije.tolko je toga napisano o sub.ali ja uzimala i H i alkohol i pino tableta na to. mislim koja ironija navuci se na nesto poput sub(naravno da sam ga na crno kupovala)koji je napravljen za ovisnike o heroinu a ja cista idem na sub!!!a sve vise mladih upravo se rokaju a subom.kriza i bas nije bajna,znojenje,toplo,hladno nemas volje za nicim i samo pokusavas razmisljati o necem drugom.a bas da je bajni taj sub i nije.unistava mozak,bubrege,jetru,makar gledano svaki lijek ima takve simptome samo zasto uzimati sub kad mozes 7 dana se muciti i skinuti se sa toga,ja se nadam da 7 dana jer sad ga puno duze uzimam.evo to je sve sto sam htijela reci,ako netko zna kak da se lakse spasim od ovih sranja nek samo napise.danas mi je prvi dan bez njega tako da me sutra ceka jos gore.i stvarno se divim svim vama koji ste uspijeli,makar ste na terapiji ali boje o nego biti zombi. pusa svima i drzite se!

 
At 7:25 PM, Anonymous Anonimno said...

samo u vezi probijanja subutexa:
dva dana sam gadno krizirao, nije da sam se htio skinuti nego nisam imao para...
treci dan negdje oko 13 sati prijatelj mi donese 2 suba. prvo jedan, cekao sam oko sat vremene i nije mi potpuno skinio krizu pa sam onda cucnio jos jedan. i sve 5!!
navecer sam okrenio neku lovu, i da ne duljim, sa pizom od 200kn inace dobrog dopa oko ponoci istog dana sam se sredio i bilo je jako uspjesno iako sam imao osjecaj da zbog subutexa je djelovanje dopa bilo ublazeno.
dakle, iako je sub vrhunski, lako se probije.

 
At 9:14 PM, Anonymous Anonimno said...

dal subutex smanjuje volju za sexom?

 
At 2:54 AM, Anonymous Anonimno said...

moguće,jer moja cura ih pije i opće nema volju za sexom

 
At 9:17 PM, Anonymous Anonimno said...

u svezi probijanja s dopom, koja je poanta uopće?? uspjeti s subom ili pokazati sebi i drugima da to kurca ne valja? suprug je bio ovisnik 17 godina,i ne baš lako i bezbolno , već dvije godine cucla 2 ujutro i dobar je. i nije mi jasno čemu itko uzima dop za probijanje ako je već "odlučio" pokušati okusiti život pa makar i na subovima?? i ovisnici moraju izgleda sazriti...sretno svima

 
At 1:12 PM, Anonymous Anonimno said...

Osvrnuo bih se na bloggera koji se puca dopom u prepone i kliče : NEK NAM ŽIVI LIJEK SVIH LIJEKOVA - HEROIN
Možda i tvoja filozofija ima mjesta, ti si odlučio doživotno uzimat dop pa dok traje - traje, samo pri tom zaboravljaš da si na tom putu potpuno SAM. Znaš vrlo dobro da na dopu ne možeš osnovati obitelj. Koja će to normalna žena s tobom dijeliti dobro i zlo? Ako i nađeš nekoga, onda to može biti samo jednako devijantna osoba poput tebe, a takva budućnost znači život u iluziji i godine pune gorčine.
Ipak bi najbolje bilo stisnuti zube i prihvatiti život onakvim kakav on zapravo jest - realan. I dosadan i dinamičan, depresivan i radostan, sa padovima i usponima - jer je jednostavno takav, podložan ravnoteži. Ako ti je dosadan i besmislen u sredini u kojoj jesi - promijeni sredinu, upoznaj nove ljude, nađi nešto što te ispunjava, uposli mozak 24 sata na dan. Kako vrijeme bude prolazilo primjetit ćeš kako ti život poprima neke nove dimenzije - nema više utrke, spavaš zdravo, smiješ se češće, pogled ti je bistar i ima onu iskru koja se davno ugasila, vraćaju ti se mirisi i okusi, tijelo je sve čvršće, koža poprima zdravu rumenu boju, neki ljudi za koje si mislio da su te otpisali, prilaze ti sami i ponovo te prihvaćaju, a osjećaj ponosa na samog sebe ne može se ni sa čim usporediti. Sve ovo što sam naveo zapravo je moje vlastito iskustvo i vjerujte mi - VRIJEDI TRUDA.
Kada sa heptanonom dođete do tri dnevno, sačekajte da zadnja tri odrade svojih 24 sata, uđite u krizu kakva god da je, pokušajte izdržati što više budete mogli, a onda Subutex ispod jezika i dalje neka je sa srećom. Sami ćete osjetiti kad je vrijeme da krenete dalje bez ikakvih pomagala.

 
At 3:12 PM, Anonymous Anonimno said...

PAZITE I S SUBOM I OD NJEGA SE MOZE IMATI KRIZA LJUDI STARI SAM PRDONJA STO SE TICE DOPA I TIH PIZDARIJA JER NAKON 5 GOD. I DILANJA I NAVUCEN NA 2 GRAMA JEBENOG DOPA SKINIJA SAM SE AKO SAM JA MOZE SVATKO DRZITE SE LJUDI NAJVISE SAM SEBI MOZES POMOCI VAS FILIP ZD

 
At 11:30 PM, Anonymous Anonimno said...

bijednici pa kako vas nije sram?
otvorite oci primitivci i pogledajte svijet oko sebe, kako je divan i raznolik.
Bog vam je dao ljudski oblik ali nije mozak. Kljucanje vas zabavlja,a? kreteni kljucat cete u grobu -uskoro. Iako neki od vas dobro pisu-zacudo,vasa glavna oznaka je manjak inteligencije.jadnici jos i djecu radjate.Poslala bi vas na izgradnju cesta i tunela i tamo bi vi najprije ozdravili.

 
At 11:37 PM, Anonymous Anonimno said...

no dobro, moze mi netko konkretno reci - da li se na taj subutex ovisnici mogu nadrogirati,odnosno da li ce biti posljedica kao na Reviji???? Ili taj jebeni H i na to puca ili su receptori blokirani??

 
At 11:51 PM, Anonymous Anonimno said...

Sad svi cvilite a koj ste kurac se uvlacili u taj prljavi svijet, pa trebali ste znat kuda heroincek vodi? Jeste ljudi ili gliste bez karaktera?Pa nemrete odoliti nekom dreku, za koji znate da vam razara zivot? Djaneri, vi nemate pameti,morala,postovanja prema nikom pa ni prema sebi. I da znate svima vam se na njuskama,dok hodate ulicom vidi da ste urokana bezkarakterna govna pa nosili vi Armani,Pradu ili Djuru Bermanca.O seljacici,kaj mislite da teske mane i sramotu vasu skrivaju robne marke starih homoseksualaca?Sirotinja ste duhovna svi ! U 21.st. glavna okupacija vam je kojim drekom se omamit i di se ubost.Ludi iglomani!Krezubice! Zivot ste dali za prasak.

 
At 2:10 PM, Anonymous Anonimno said...

Na svoju sramotu uzimala sam heroin intravenozno oko 3 godine. POVREMENO! Uvijek sam radila razmake i pauze da se ne navucem na taj otrov i uspjelo je.Nikada se nisam razbolila.Dugo me mucila skvadra s kojom se moras susresti kada to uzimas, griznja savjest prema majci i jednostavno sve mi se skupa pocelo gaditi i jednog dana rekla sam nikada vise i tako je i bilo. Proslo je 5 godina, cesto u kvartu vidim i te ovisnike medjutim apsolutno nikada nisam ni pomislila da uzmem.Naprotiv sve mi se to gadi. Ali...moj decko s kojim sam to i pocela raditi je nastradao, nije mogao stati. U vezi smo 10 god, od toga 4 sa prekidima jer on (iako sam ga vodila doktorima,pio je Reviu) cesto nadje priliku da se nafiksa. Eto,opet sam ga uhvatila pa ga naravno izbacila. Sada je proso mjesec i pol ,vjerojatno se fiksa svaki dan (iako ga je uvijek sram od mene, pa dobivam hrpe lazi ) a sada opet pise tuzne sms-ove i trazi moju pomoc. Neznam vise kako pomoci nekome u tom stanju. Cini mi se sve besmisleno i iskreno mislim da nema izlaza.Govorim mu neka proba sa subutexom,kada ste ga vi tu nahvalili ali isto ne kuzim neke stvari potpuno - Moze li se osjetiti H ako ga osoba uzme na subutex? Ili dolazi do kriznog stanja kao na Reviji? Koliko treba biti cist od subutexa, dabi se pocela uzimati Revia ? Hvala onom tko odgovori. Zao mi je ljudi koje ta ovisnost muci iako neznam zasto toliko tezite tome jer ima puno lijeph stvari u zivotu, naravno vrijednijih od vegetiranja na prljavom dopu.

 
At 1:29 PM, Anonymous Anonimno said...

bok, ja na svu sreču nisam navučena na ništa,ali ima puno zanimljivih stvari u mom životu koje bi Vas mogle zanimat. Prije 2 godine upoznala sam dečka i počela sam bit s njim iako sam znala da je navučen na heroin (on se nije pucao ali je vuko i po 6 grama dnevno). Par godina se pokušavao skinut sa subovima, čak je i otišo kod doktora i uzimao ih ali svaki put bi mislio da se skinuo i reko e sad sam čist pa se mogu zgazit s dopom i tako bi opet malo uzimao dop, pa malo sub... Kad smo počeli hodat uzimao je samo subove(7tableta dnevno po 2 mg). Četiri mjeseca je bio na subovima i tad je pala svađa izeđu mene i njega i on se zgazio s heroinom. Zbog toga smo skoro peekinuli i od tad je ponovo na subovima. Uzimao je i dalje tih 7 na dan, pa je počeo ostepeno smanjivati. Prvo na 5, pa na 4 i sada je na 3 suba dnevno. Već godinu i pol nije uzeo heroin i ful je ok! Evo jedan savjet ovisnicima o heroinu. Prva stvar je da promjenite društvo jer ekipa s kojom se gaziš nisu ti prijetelji i samo gledaju korist od tebe. Drugo je to da priznaš nekom svom ko te stvarno voli (mami, tati, bratu, sestri bilo kome). On je sve priznao roditeljima i vjeruj pno su mu pomogli. Odite kod nekog doktora.Kad ti prepiše subove to neide u karton i nitko za to nemože saznat,za razliku od toga kad ti prepiše hepove (kad njih uzimaš to ti ide u karton) npr. u Poreču ima jedan doktor IVANČIĆ i stvarno je OK! I nađite si curu/dečka koji je daleko od heroina i bit če Vam lakše da se skinete. Evo ja i on živimo skupa u malom ali slatkom stanu i za 3 mjeseca čemo dobit bebu(curicu). ŽELIM VAM SVU SREČU U SKIDANJU SA HEROINA I NEMOJTE SE BOJAT REČI NEKOM SVOM I KRENUT KOD DOKTORA JER OD NJEGA ČETE DOBIVAT PREKO RECEPTA I NEČETE MORAT TROŠIT NOVCE. NE ODUSTAJTE.UZIMAJTE SUBOVE I PO 10 NA DAN AKO TREBA SAMO SE NEMOJTE VRATIT NA HEROIN JER ON JE -UBOJICA- SRETNO I PUSA

 
At 8:00 PM, Anonymous Anonimno said...

pokušavam nešto napisati ali me komp zeza

 
At 8:21 PM, Anonymous Anonimno said...

pozdrav ljudima koji čitaju s razumijevanjem (ko u školi)
Subutex je meni osobno spasio život jer sam nekih desetak godina bio na heroinu. U tih 10 god je bilo mnogo puta da sam se skidao po nekoliko mj. ali se uvijek vračao natrag zbog sebe ili zbog drugih, tj. vraćanjem među staro društvo sam želio obično pomoći netkom ali se uvijek dogodio kontraefekt.
Zadnji puta sam bio pune 3g bez ičeg i bilo mi je izvanredno, čak su me ljudi koje poznam iz viđenja stalno hvalili i željeli biti moji frendovi iz meni do tad nepoznatog razloga. U svemu sam zajebo ponovo i godinu dana ponovo prolazio pakao dok sam čekao na detoks.
Na detoksu koji sam dočekao ko spas mi se dogodilo kao prvo da sam htio skočiti kroz prozor pa makar je to nemoguće zbog rešetki na prozoru i konačno okončao svoju tvrdoglavost i pristao na Subutex. Nakon toga mi se život promijenio i sad je opet 3g bez droge.
Poanta je u tome da se subutex može piti cijeli život ili bar dog god sam čovjek nije spreman na polagani prekid istog. Nije za svakog taj lijek, on je za one kojima je stvarno došlo do glave i žele se riješiti sranja. Ne preporučam ga nitkom tko nije na čisto sa drogom. Problem svih takvih će nastati kad se prijeđe na subokson koji će ljudima koji se vole igrati napraviti velik probleme, ali o tome za koji mjesec. Uglavnom, subutex je IZVANREDNA stvar koji se drže uputa lijeka.
Pozdrav svima i sretno onima s voljom, a i onima koji je (nažalost nemaju)

 
At 5:11 PM, Anonymous Anonimno said...

subutex izaziva enormnu ovisnost,bas zato sto je solo igrac;)). kako je tu jedna djevojka rekla. on cijeli teren tj.vas mozak prilagodjava sebi i to samo sebi.necete vidijeti njegove ucinke nakon mjesec,dva ,tri...ovisi o osobi i o njenom FIZ. i psih.stanju.treba proci malo vise vremena jel on to radi polako..vjerujte kad jednom dodjete na sub..bez njega jednostavno NEMOZETE!!!heroin je mala beba u usporedbi sa medicinskom kemijom..i heroinska kriza je puno slabija od krize koja nastupa od sub.hep....i ostalih preparatica takove vrste

 
At 2:49 PM, Anonymous Anonimno said...

molim nekoga koje su posljedice kad se Tramal i Subutex uzmu zajedno?
Molim vas vaš odgovor šta prije.
unaprid hvala!!!

 
At 11:56 AM, Blogger major tom i jerry said...

dragi naši meni apsolutno nije jasno
kakva je to spika sa subaćima obzirom da sam čuo 508 verzija uzimanja,korištenja,furanja,miksanja,probijanja,pa ide sa dopom ,pa ne ide ,pa mos pocet na 15 hepova,pa na 10,pa na 6,uglavnom veliko sranje zena mi je na 6 hepova i popila je 26 saati nakon zadnjeg uzimanja hepova 2puta po 2mg subtexa i nakon pola sata je bila u krizi ko kad na dop uzmete nemexin,tako da je morala probijat opet sa hepovima da se vrati u normalno stanje.(na terapiji je već 4 godine,ne uzima hors)????????explain me weer is the problem

 
At 1:50 PM, Blogger chabaprai said...

quote: Recimo danas sam se probudila sva kenjkava zbog promjene vremena, jer sam prokleti meteropata i 15 min nakon Subutexa sve je nestalo - od lošeg raspoloženja i promjena raspoloženja, kenjkavosti, bolova do onog ‘ništa mi se neda i pustite me svi na miru, hoću samo spavati’ i pišem Vam ovo. U međuvremenu me frendica nazvala i dobro smo se nasmijale, zajebavam se sa Najdražim koji je btw. ponosan što sam uzela samo 2 tbl i rekla da ću tako nastaviti svaki drugi dan, ali neće ništa reći.

To gore meni zvuči ko da si high na subu, samo što ti to ne osečaš in nećeš da osetiš koliko je sub u stvari jak dok ga se ne skineš.

Jako so različite reakcije na buprenorfin, od hura do u p.m, ali što je sigurno jest da je opiat i da roka, čak i kad ti imaš osečaj kao čiste glave. Imo sam ja sličan osečaj i na spibolu.

 
At 9:22 AM, Anonymous Anonimno said...

pozdrav ljudi! nisam ovisnik i nisam nikad nista uzeo na iglu,dop sam uzeo podosta puta u zivotu ali nikad tjedan dana svakodnevno nego onak tu i tamo. prijatelji su me cesto nagovarali da uzimam,pa i danas me jos pitaju ali danas ne vise na nos nego na iglu, a to nikad necu. sta se tice suba.danas velika vecina njih sub dobija na recept i to iskoristavaju prodavajuci ga i kupuju za taj novac dop a i mnogi su se navukli na sub pa ih danas trebaju min. 3-4 na iglu. meni osobno sub je zamjenio dop(vise ga ne vucem) i ponekad si kupim karticu pa sam tjedan dana na njemu, ali tada min. 2mj.pauza. moja molba je ljudi nemojte misliti da je sub tako bezopasan! jer ako ga neznas kontrolirati i pocinjes ga iskoristavati vjeruj mi nece proci dugo vremena a on ce poceti kontrolirati i iskoristavati tebe ! tako da ti nakraju nece biti pomoc nego mozda cak i SMRT!!! ovo sam vam napisao samo zato jer skoro svakodnevno gledam prijatelje kroz kakav pakao prolaze samo zato jer SU MISLILI ISKORISTITI SUBOTEX PA IH JE ON SJEBO I JOS BOLJE ZAKOPAO NEGO DOP !!!!!

 
At 11:18 AM, Blogger ano domini said...

Reci mi molim te koliko točno dugo trošiš sub i da li ga uzimaš još?
Pitam zato jer ga i ja nakon 15-godišnje ovisnosti o dopu namjeravam početi uzimati.I ako ga još uvijek uzimaš,dali ti je još uvijek tako dobro kao što si to opisala?

 

Objavi komentar

<< Home