Alkohološki Glasnik - Iz Klubova

MJESEČNIK ZAJEDNICE KLUBOVA LIJEČENIH ALKOHOLIČARA ZAGREBA - HRVATSKI SAVEZ KLUBOVA LIJEČENIH ALKOHOLIČARA

6.3.05

O radu UKLA Slatina

U prošloj, 2004. godini bilo je dosta aktivnosti. Održano je sedam sastanaka Uprave UKLA.

Dana 31. siječnja 2004. godine proslavili smo i sjetili se dana osnivanja prvog kluba u Slatini, odnosno 29 godina rada tog kluba čijih je 30-ak članova prisustvovalo proslavi.

14. veljače 2004. slavili smo Valentinovo, uz svečanu večeru, tombolu i glazbu koju je izveo klupski sastav, Matišić, Štimac, Vida i djeca. Bilo je prisutno 54 člana kluba. Također smo sudjelovali u programu za Dan grada - Josipovo, i otvaranju zgrade Udruga. Tom prilikom je naša radnica i profesorica psihologije, Ksenija Vujanović-Juras dobila srebrnu plaketu grada.

Dana 27. ožujka 2004. godine bili smo na izletu u Osijeku. Posjetili smo Muzej Slavonije i Baranje i Tvrđu. Nakon zajedničkog ručka u Bilju, posjetili smo i trgovački centar Emezzetu.

28. kolovoza 2004. održana je 29. godišnja skupština UKLA na Bunariću. Podijeljene su diplome za apstinenciju, a na zajedničkom ručku bilo je 40-tak članova. Sudjelovali smo i na sportskim igrama u Koprivnici. Osvojili smo dvije medalje, u pikadu i trčanju.

3. listopada 2004. godine zapažen je naš uspješan nastup na VI. večerima pučke poezije u Prelogu. Odazvali smo se i na Godišnje skupštine klubova u Koprivnici, Križevcima i Kluba "Jezera" Bedekovčina, kao i na skupštini UKLA Virovitice. Sudjelovali smo i na obilježavanju pet godina kontinuiranog rada na području ovisnosti u našoj županiji. Povodom mjeseca borbe protiv ovisnosti održana su dva jednodnevna tečaja za učenike osnovnih škola iz Slatine. Održane su

i dvije radio emisije na temu alkoholom izazvanih poremećaja, te rada klubova. U radio emisijama su sudjelovali naši radnici iz klubova i 6 učenika koji su pohađali tečaj.

Tijekom cijele 2004. godine održavani su svi redovni sastanci u klubovima. Primijećen je slabiji prijem novih članova kroz godinu, a o tome se raspravljalo u klubovima. Jedan od zaključaka tih rasprava bio je i da je situacija takva zbog nebrige dioničkih društava i privatnih tvrtki za svoje radnike, da je danas lakše dobiti otkaz nego biti upućen na liječenje ili dobiti ljudsku pomoć. Zato će i klubovi morati tražiti nove načine približavanja onima kojima je pomoć potrebna. Naša su vrata i srca otvorena svakome tko želi pomoći sebi i svojoj obitelji.

Gabrijel Kunodi, ing.