Alkohološki Glasnik - Iz Klubova

MJESEČNIK ZAJEDNICE KLUBOVA LIJEČENIH ALKOHOLIČARA ZAGREBA - HRVATSKI SAVEZ KLUBOVA LIJEČENIH ALKOHOLIČARA

1.2.05

18. godišnja skupština Kluba "August Šenoa" Velika Gorica

U utorak, 8. prosinca 2004. godine, dvorana "Galženica" u Velikoj Gorici bila je pretijesna da primi mnogobrojne goste, uzvanike i posjetitelje. Toga smo dana, naime, na svečan način obilježavali 18-tu godišnju skupštinu Kluba ?August Šenoa? i 35 trijeznih godina u Velikoj Gorici.

Nakon pjesama KUD-a "Plešanke" pod vodstvom gđe Sandre Kulijer, riječ je uzela gđa Silva Golemac, stručna djelatnica kluba. Pozdravila je nazočne i osvrnula se na davnu 1969. godinu, kada je osnovan prvi klub liječenih alkoholičara u Velikoj Gorici, koji je radio po metodama Hudolinove alkohološke škole. Sama činjenica da klubovi postoje i danas, a to su Klub "Marko Orešković", Klub "Augut Šenoa", Klub "Dr. Branko Lang" i Klub "Vladimir Nazor", dovoljno govori da rad svih tih godina nije bio uzaludan.

Kako je u dvorani više od 150 uzvanika, bilo je jako puno javljanja za riječ. To su bile tople riječi pohvale i podrške našem daljnjem radu. Zahvaljujemo djelatnicima naše primarne bolnice ?Sv. Ivan? u Jankomiru, posebice našem velikom prijatelju, prim.dr.sc. Željku Mariniću, dr. Anti Oreškoviću, glavnoj sestri Odjela za alkoholizam i druge ovisnosti, sestri Manueli, prim.mr.sc. Vesni Golik-Gruber iz KB ?Sestre milosrdnice? i predsjednici Hrvatskog saveza klubova liječenih alkoholičara, mr.sc.dr. Koroni Nenadić-Šviglin iz PB ?Vrapče?, prof. Ljubici Uvodić-Vranić, i g. Rudolfu Vujeviću, predstavniku Grada Velika Gorica i Gradskog poglavarstva. Također zahvaljujemo gđi Mariji Žirović i njenim djelatnicama, te na kraju dragom i milom dekanu Velikogoričko-odranskog Sveučilišta msgr. Joipu Frkinu, koji nam se obratio tako toplim riječima, nabijenim emocijama, da ih je nemoguće prepričati. A zar ih i treba prepričavati, kad su one ostale duboko urezane u nama?!

Hvala našim prijateljima, svima znanima i neznanima na podršci, svima koji su bili s nama fizički, a neki u mislima, te potvrdili da vjeruju u naš rad i u nas, a mi znamo da možemo i hoćemo, još i bolje!

Tijekom svečanosti pobratimili smo se s jednim od najmlađih klubova Lijepe naše, Klubom ?Feniks? iz Splita. Potpisivanjem sporazuma Dinka Dragičevića iz Kluba ?Feniks? i Benine Kancir iz Kluba ?August Šenoa?, obavezali smo se na pružanje međusobne pomoći, razvijanje prijateljskih odnosa, izmjenjivanje iskustava, poštivanje i borbu za svaki ljudski život i bezuvjetno, život bez alkohola. Uslijedile su čestitke i poljupci, te izmjena poklona.

Cijelu svečanost popratili su prekrasnim pjesmama i plesovima KUD-ovi "Lukavec" i "Plešanke". Zahvaljujemo se i ?Mesnicama Fiolić?, našem dragom "Obiteljskom radiju", velikogoričkom "Reporteru" i uredništvu emisije "VG Report", te "Turopljskom glasniku", koji su medijski popratili naš jubilej.

Benina Kancir