Alkohološki Glasnik - Iz Klubova

MJESEČNIK ZAJEDNICE KLUBOVA LIJEČENIH ALKOHOLIČARA ZAGREBA - HRVATSKI SAVEZ KLUBOVA LIJEČENIH ALKOHOLIČARA

1.1.05

1. godišnja skupština Kluba

1. godišnja skupština Kluba
1.
U petak, 19. studenoga 2004. godine, proslavili smo prvi rođendan našeg Kluba. Svi smo bili razdragani i uzbuđeni. Temeljito smo se pripremali.. Svaki član je imao neko zaduženje. Posebno smo se trudili opremiti i urediti Klub. Najprije je stiglo računalo i pisač, a onda smo kupili odgovarajući namještaj. Povelja o bratimljenju klubova i slike, poklon bratskog Kluba, sve je uokvireno i obješeno na zid. Priznanja su ispisana, cvjetni aranžmani doneseni, domaći kolači ispečeni? Dotjerani članovi Kluba su počeli pristizati sa svih strana. Sve je bilo besprijekorno. U zraku su se miješali strepnja, radost i uzbuđenje. Srca su ubrzanije kucala. Lica su bila ozarena i nasmiješena. Stigli su gosti iz Zagreba, članovi bratskog Kluba! Kojeg li veselja! Vremenska barijera je nestala. Činilo se kao da smo još jučer bili zajedno u Opatiji, a opet smo si međusobno imali toliko toga reći. Žamor, žamor, žamor? posvuda. Stotinjak uzvanika, među njima predstavnici Grada, Županije i drugih institucija, stručni djelatnici i članovi drugih klubova, donatori, prijatelji, došli su s nama dijeliti radost i dati nam potporu u daljnjem radu.
Svečanost je započela, kao i uvijek, himnom našeg Kluba ?Trijezna pjesma? u izvedbi Zorana Tomca. Zahvaljujući modernoj tehnologiji, putem elektronske prezentacije, slikom i riječju smo prikazali svoj jednogodišnji rad. I sami smo bili iznenađeni brojnošću aktivnosti koje smo imali. Predsjednik kluba govorio je potom o tome što klub znači za njegove članove i kako ga oni doživljavaju. Podijeljena su priznanja članovima za 1, 2 , 3, 4 i 5 godina apstinencije. Slijedili su trenuci ispunjeni najjačim emocijama, kada su se supruge liječenih alkoholičara obratile skupu. Iva, Jasna i Ivanka su govorile s puno ljubavi, nade i optimizma. Potom pozdravi i čestitke bratskog Kluba ?Stara Tkalča?, koje nam je prenijela njihova stručna djelatnica, prim.dr.sc. Mirjana Marković-Glamočak. Uručila nam je poklon-cvijet za naš klub, sa željom da se oboje uspješno razvijaju i rastu. Dogradonačelnik, g. Pero Marić, nas je pohvalio, rekavši da je nakon prikaza našeg rada imao dojam da ne obilježavamo jednogodišnji, nego desetogodišnji jubilej!
Najstariji apstinent u Slavonskom Brodu, g. Prokić, koji apstinira preko 40 godina, dao je kratku retrospektivu rada klubova i poželio nam sreću i uspjeh u budućnosti. Prigodnim riječima sve je pozdravio i vlč. Nikica Mihaljević, stručni djelatnik u Klubu ?Betanija?, s kojim vrlo uspješno surađujemo. Druženje je nastavljeno uz prepun stol raznovrsnih kolača, sokove i kavu. Nakon ručka je slijedio rastanak sa članicama bratskog kluba s obostranom željom za skorim ponovnim susretom.

Tatjana Bakula-Vlaisavljević, dr. med. spec. neuropsihijatar, Klub ?Novi put?, stručni djelatnik