Alkohološki Glasnik - Iz Klubova

MJESEČNIK ZAJEDNICE KLUBOVA LIJEČENIH ALKOHOLIČARA ZAGREBA - HRVATSKI SAVEZ KLUBOVA LIJEČENIH ALKOHOLIČARA

1.1.05

Drugačija svitanja ? 30. godina kluba "Križevci"

Drugačija svitanja ? 30. godina kluba "Križevci"

Subota 20. studenoga 2004. godine. Osvanuo je lijep i sunčan dan, kao da i vrijeme pozdravlja skori događaj. KLA "Križevci" slave svoj 30. rođendan, a obilježavaju ga godišnjom skupštinom.
Mnogi prijatelji došli su da zajedno proslavimo taj značajan jubilej. Skupila su se 24 kluba na jednom mjestu, stigli su mnogi uvaženi gosti. Zadovoljstvo mi je bilo pozdraviti našu predsjednicu HSKLA, prim.mr.sc. Vesnu Golik-Gruber, prim.dr.sc. Željka Marinića, dožupana Koprivničko-križevačke županije g. Darka Korena, izaslanika gradonačelnika Križevaca, g. Ivana Vuka, i ostale drage goste. Ozračje u vatrogasnoj dvorani je bilo nabijeno emocijama od samog početka pa sve do kraja. Nakon kratkog kulturno-umjetničkog programa, čitanja predsjedničkog i blagajničkog izvještaja, stigli smo do dijela od kojeg smo mi domaći najviše očekivali, a znali smo da će biti ?pun pogodak?. Naš stručni djelatnik, prof. Milan Čapalija, uz pomoć CD-a, nazvanog ?Drugačija svitanja?, predstavio je 30. godišnji rast i razvoj, kao i sam rad Kluba. Teško mi je opisati ovogodišnju skupštinu, jer nikad se nisam tako osjećala, nikad nije bilo toliko pozitivnih vibracija i toliko emocija. Onaj tko je bio s nama , razumjet će o čemu pišem, jer to je doživljaj koji još ne mogu objektivno prenijeti na papir.



Kao i uvijek, podijelili smo priznanja za 1, 2, 3, 4, 5, 15, 25 i 30 godina apstinencije od alkohola, te dva priznanja za apstinenciju od pušenja, i to za 1 i 4 godine. Naš Nikola Novosel-Miško primio je priznanje za 30 godina apstinencije i priznanje za osnivača kluba, jer je prije 30 godina bio jedan od začetnika našeg Kluba. Od stručnih djelatnika koji su nekad radili u Klubu nedostajala nam je samo dr. Zubčić zbog bolesti, a svi ostali, od kojih je prvi bio dr. Tonko Mijač, pa soc. radnice Jelena Pečinar i Željka Vicković, bili su s nama. Dolazak naših bivših djelatnika na ovu skupštinu bilo je još jedno priznanje sadašnjem radu kluba. Podijelili smo priznanja ustanovama i poduzećima koja nas godinama prate u našem radu i bez čije bi nam pomoći i potpore bilo puno teže raditi. Na samom kraju radnog dijela skupštine, predsjednica HSKLA, prim.mr.sc. Vesna Golik-Gruber i naš predsjednik Mato Lovreković su razrezali tortu na kojoj je pisalo ?Nek' traje nam to?, sa željom da još dugo i uspješno nastavimo raditi na našu korist i radost, kao i radost i korist onih koji nam se tek trebaju pridružiti.
Domjenak je protekao u opuštenoj i ugodnoj atmosferi i bilo je nemoguće svakome posvetiti bar malo vremena.
Od srca hvala svima koji su došli i s nama podijelili ovaj lijepi događaj. Vidimo se u novim pobjedama. Svima sretna i uspješna apstinencija!

Snježana Karlović,
Klub Križevci