Alkohološki Glasnik - Iz Klubova

MJESEČNIK ZAJEDNICE KLUBOVA LIJEČENIH ALKOHOLIČARA ZAGREBA - HRVATSKI SAVEZ KLUBOVA LIJEČENIH ALKOHOLIČARA

1.10.04

Alkoholizam je bolest

Klub "Novi put" organizirao je u petak, 20. kolovoza 2004. godine, na Trgu Cipelić u Slavonskom Brodu skup pod nazivom "Alkoholizam je bolest, a biti bolestan nije sramota. Obratite nam se, mi znamo kako Vam pomoći!"
Skup je organiziran povodom prvog dana primjene novog Zakona o sigurnosti u prometu, s ciljem informiranja građana o klupskom radu u kojem se provodi liječenje, rehabilitacija i resocijalizacija liječenih alkoholičara i članova njihovih obitelji. Članovi Kluba su građanima predstavili svoj rad i podsjetili na moguće posljedice konzumiranja alkohola sudionika u prometu. Pozvali su sve one koji imaju problema zbog prekomjernog pijenja alkohola, osobno ili nekog od članova obitelji, da se jave u Klub gdje će im se dati informacija o liječenju, pružiti pomoć i podrška. Prolaznicima su dijelili test "Imate li problema s alkoholizmom?" Zagrebačke alkohološke škole.
Pored štanda oblijepljenog plakatima s prigodnim porukama, ljudi su znatiželjno i zainteresirano zastajali. Zanimanju građana za skup značajno je pridonio nastup tajnika Kluba, kantautora Zorana Tomca.
Skup je bio izvrsno medijski popraćen. O njemu je izvijestila Slavonsko-brodska televizija, Radio Slavonija, Radio Brod, Večernji list, Glas Slavonije, Posavska Hrvatska.
Članovi Kluba su s puno entuzijazma odradili zadatak. Ponosna sam na njih. Bilo je to uzbudljivo iskustvo za sve nas!

Dr. Tatjana Bakula-Vlaisavljević,
spec. neuropsihijatar, stručni djelatnik Kluba