Alkohološki Glasnik - Iz Klubova

MJESEČNIK ZAJEDNICE KLUBOVA LIJEČENIH ALKOHOLIČARA ZAGREBA - HRVATSKI SAVEZ KLUBOVA LIJEČENIH ALKOHOLIČARA

1.12.05

Trčanjem protiv ovisnosti

Jarunsko jezero smo već dobro upoznali, a posebno 2. travnja, kad smo održali Športske igre klubova liječenih alkoholičara Zagreba. Priključili su nam se i prijatelji iz Križevaca, Kutine i Lendave. Danas, malo prohladnog dana, skupili smo se kod veslačkog kluba u očekivanju sudionika. Došli su predsjednik Zajednice KLA Zagreba, dr. sc. Zoran Zoričić, prof. Sanja Ožić iz Gradskog ureda za zdravstvo, rad, socijalnu zaštitu i branitelje, dipl. soc. radnica Blanka Dorociak iz KB ?Sestre milosrdnice? s nekoliko pacijenata iz Dnevne bolnice, glavni organizator doc.dr.sc. Darko Breitenfeld, te profesorice i učenice Škole za primalje.
U prostoriji veslačkog kluba održana je uspješna konferencija za tisak, bila je i TV, te novinari nekoliko dnevnih novina. Ovo je bila idealna prilika da se na samom početku Mjeseca borbe protiv alkoholizma i drugih ovisnosti putem riječi i slike upozori javnost na prisutnost alkoholizma, pušenja i droge. Poruka svima je: zdrav život bez ovisnosti.
Nakon službenog dijela, okupili su se trkači iz Škole za primalje, naša uvijek raspoložena Dragica Stojević iz Kluba ?Susedgrad? i gost iz Kluba ?Križevci? ? srednjoškolac Ivan Karlović koji je trčao i u travnju. Trka je krenula i mi promatrači mogli smo na cilju samo čekati. Prvi je, prema očekivanju, došao Ivan Karlović, koji i u sportskim susretima KLA Sjeverozapadne Hrvatske spada među najbolje trkače. Druga je došla neumorna Dragica, a za njima ostali trkači. Natjecatelji su dobili prigodne majice i kape, a firma ?Multipower? je pripremila poklone iz svog asortimana energetskih proizvoda koje koriste sportaši. ?Coca-cola? nas je počastila sokovima.
Vrijeme nas je poslužilo jer nije bilo kiše. Ali nije baš bilo ni nas. Onih kojih je trebalo biti najviše, bilo je najmanje ? to se odnosi na nas, članove klubova liječenih alkoholičara. Istina je da je bio radni dan, istina je da su mnogi saznali dosta kasno, ali istina je i da imamo i umirovljenika i onih koji mogu odvojiti vrijeme i radnim danom. Ipak, opći dojam je sigurno dobar, jer oni koji su došli, uživali su na Jarunu. Čekajući natjecatelje, imali smo vremena za ugodni razgovor, jer svi koji smo bili poznajemo se jako dobro, možda čak i bolje nego s nekima iz ?svojih? klubova.

Dušica Cesarec, tajnica ZKLA Zagreba