Alkohološki Glasnik - Iz Klubova

MJESEČNIK ZAJEDNICE KLUBOVA LIJEČENIH ALKOHOLIČARA ZAGREBA - HRVATSKI SAVEZ KLUBOVA LIJEČENIH ALKOHOLIČARA

1.12.05

POEZIJOM PROTIV OVISNOSTI (1)

7. večer pučke poezije u Križevcima

Došao je i taj dan! Dugo pripremana Večer pučke poezije mogla je početi. Bio je to najveći ovogodišnji događaj Kluba ?Križevci?. Tijekom cijele godine pomalo smo se pripremali i dogovarali, kako bismo pred kraj priprema pojedincima podijelili konkretne zadatke. Svi smo zdušno odradili svaki svoj dio posla i s nestrpljenjem iščekivali trenutak realizacije.
Moj pogled na samu večer je iz drugog kuta - onog iza kulisa pozornice, koji je kao i sve ostalo neponovljiv. Svi sudionici koji su trebali nastupati ponašali su se potpuno korektno, dolazili na vrijeme, obavili kraći razgovor s našom voditeljicom Vlastom prije samog izlaska na pozornicu. Bilo je onih koji su to obavili kao pravi profesionalci, onih koji su se tresli kao prut na vodi od treme i straha. Bilo ih je koji su se pitali hoće li im glas drhtati kad izađu na pozornicu. Na kraju izvedbe svi su dobili zasluženi pljesak i naši izvođači mogli su biti sretni i ponosni svojim nastupom.

Čestitam svim izvođačima na njihovom odazivu i dobrom nastupu, čini mi se da su poneki s pravom imali tremu, jer nastupali su pred dosad najbrojnijom publikom. Samo iz naših klubova koji su nastupali, njih 18 koji su se prijavili, stiglo je oko 160 članova, nas kao domaćina bilo je 40, i kad se tome pridodaju oni koji su bili na okruglom stolu, njih 60?tak, već imamo lijepu brojku. K tome svemu nikako se ne smiju zaboraviti ni svi ostali gosti, naročito prisutnost našeg gradonačelnika g. Branka Hrga, kao i svi naši dragi domaći izvođači - Hrvatsko pjevačko društvo ?Kalnik? - trenutno drugi na državnom natjecanju zborova, tamburaški orkestar, učenici srednje škole Ivan Seljanec. Hvala svima na tolikom odazivu i stvaranju tako dobrog programa i ozračja da su mnogi naši gosti rekli da ovako nešto još nisu doživjeli. Drago mi je zbog nas, ali i zbog njih, jer ćemo takvim našim izlascima u javnost lakše promijeniti njihovo mišljenje o liječenim alkoholičarima, ljudima koji su, kao i svi ostali normali ljudi, sposobni i daroviti i nadasve kadri ispuniti svaki zadatak koji im se povjeri.

Moram priznati da sam i sama kod kuće, prije odlaska u grad, cijeli dan bila nervozna, jer u ovih deset godina još nisam s klubom sudjelovala u tako značajnoj organizaciji. Ali kad je sve krenulo, od dočeka gostiju, dogovora s izvođačima i našom voditeljicom, te svega što je zatim uslijedilo za tremu i brige više nije bilo vremena.
Vidjeti našeg stručnog djelatnika, prof. Milana Čapaliju, opuštenog i zadovoljnog tijekom priredbe, bilo je veliko zadovoljstvo.

Da ste i vi, dragi nam gosti, bili također opušteni, pokazali ste na domjenku, gdje smo zajedno još i zapjevali i zaplesali.
Hvala još jednom svima koji ste sudjelovali na bilo koji način u realizaciji ove naše večeri i vidimo se dogodine u Virovitici!
Snježana Karlović
Klub ?Križevci?, član obitelji