12 prosinac 2004

Obavjest - 12.12.2004

Zadnjih dana zahuktala se prica o weblogu "Dnevnik Ane Junk".

Urednistvo moravek.org se ogradjuje od izjava na ovom blogu te napominje da je u uredjivackoj politici pravilo da se ne navode prava imena u zivotnim pricama.

Urednistvo tekst prilagodjava na nacin da su zbog zastite svih aktera price uklonjena puna imena i prezimena, te su stavljeni inicijali odnosno pseudonimi i na tome se insistira, jer bitan je sadrzaj i moguci edukativni ucinak na citatelje.

moravek.org domena nikada nije niti nece podrzavati senzacionalisticki pristup problemu ovisnosti, vec ce nastojati dati prostor realnim pogledima na problem ovisnosti.

Urednistvo zali sto su tekstvovi autorice bloga Dnevnik Ane Junk na drugoj domeni, gdje ih je postala bez znanja ovog Urednistva a u malo razlicitoj formi od one koja je prosla recenziju ovdje, dovela do toga da je bilo nuzno privremeno staviti offline sve tekstove, dok se stvari ne rasciste.

Urednistvo moravek.org nije i ne zeli biti upleteno u osobne konflikte blogera, te toplo preporuca svim blogerima i forumasima na domeni moravek.org da se u iste ne upustaju.

1 Comments:

At 2/12/2005 10:27:52 AM, X3m said...

Stovani doktore Moravek, iako se radi o pseudonimima, mjesta i rodbinske veze su iste, izmijenjena imena su skoro ista kao stvarna, sudski proces koji se vodi ima veze sa blogom Anne Junk i dovodi u pitanje cak i zatvor... Mislim da bi autorica teksta trebala upotrijebiti malo vise maste kada se upusta u ovakve ozbiljne blogove, ljudi se zale, ja ne da se zalim nego mogu zavrsiti u buksi... Eto, hvala i vidimo se:)

 

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home