08 prosinac 2004

Recenzija: dnevnik anne junk

Dnevnik Anne Junk možete čitati i na anajunk.blog.hr gdje je dan nakon što je prenesen izazvao kritike. I to iznad svakog očekivanja - objavljena je vijest na naslovnici i stavljen je na almost cool listu!

Život jedne zagrebačke prostitutke i narkomanke

Dobro večer, rekla sam niskom, ružnom tipu čije je pseće, naborano, prištavo, crveno lice obasjavala crvena, kurvinjski crvena svjetiljka. Odmjerio me i zaključio da sam ok. Mrzila sam ta odmjeravanja cura. Tom tipu koji joj je zbog krasta po tijelu ličio na gubavca izdiktirala je svoj standardni cijenik usluga: Sto maraka pola sata, stopedeset sat. Svaka extra želja sto kuna gore. Nema ljubljenja, nema analnog sexa, upotreba kondoma obavezna, pušim bez kondoma ali se plaća sto kuna jer ide pod extra. Svodnik kojeg naziva Vule stalno joj je organizirao mušterije. Dnevnik Ane Junk duboko je potresna ispovijed jedne dvadesetogodišnje zagrebačke prostitutke i narkomanke. Kroz čitav niz užasnih priča uvlačite se u pakao najmračnijih zagrebačkih ulica, svijet svodnika, narko-dilera, mafijaša, prostitutki, korumpiranih policajaca i bivših policajaca, onog najgoreg, deprimirane hrvatske mladeži. Primjerice, njeno iskustvo kada od nje dva policajca iznuđuju novce: zaprijetili su nam da će nas 'vući sa lancima zakačenim za auto po savskom nasipu ako im ne damo 5.000 kn'. Kasnije će slučaj bit prijavljen i objavljen u dnevnim novinama. Jednom joj je na nekoj zabavi nadrogiranoj pozlilo, skoro se ugušila zbog astme. Spasio ju je u posljednji tren sprej za astmatičare: i taman kad sam došla k sebi, poželila sam još koke.. drogirali smo se i ševili cijelu božju noć. Bila sam na koki, dopu, travi i hašišu, bila sam bludna, luda cura koja se smijala dok su je fotografirali u svim pozama.. nije mi bilo bitno više NIŠTA. I to me činilo sretnom. Užasne priče koje iznosi imaju i svoj cilj - upozoriti nas na probleme s kojima se suočavaju djevojke na marginama društva i pakao ulice koji ih može zdrobiti. Rijetke se izvuku.

1 Comments:

At 2/12/2005 08:13:42 AM, Anonymous said...

Prica je grozna, ne mislim na postanu pricu nego na sve sto se dogodilo. Nadam se da ces to sve zaboraviti i da ces imati normalan zivot nakon toga svega, jedna primjedba moze biti upucena na prijasnje blogove koje svakodnevno citam, pises imena, neznam dali prava ili ne, mjesta i slicne stvari, mislim da te znam ali nikada nisam niti mislio da je to sve tako kako sada pises. Pozdrav i budi i dalje zanimljiva kao i sada iako je to zivot pa ti u biti zelim manje "zanimljivih" stvari poput ovih od prije. Bok i "keep the faith"!

 

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home