01 studeni 2004

Noć vještica

Bez obzira na "strašan" teror i odgoj po teoriji Bijesnog, jer je Clitorella išla u strogu školu , o mrtvim jezicima već u ranim razredima da ne govorim.....pa da se odgojne greške ne ponavljaju Zlateko ide u drugi razred, alternativne škole i jako je ponosno da sa 8 godina pročita"deda", "zubi"svaka čast.Bijesni bjesni na Predatora ,ali Predator je ipak bio fenomenalna osoba ,znalo se za red i nered ,za disciplinu i nedisciplinu, za moralno i nemoralno,zna se.
S obzirom da je Predator otišao pred 7 godina na vječna lovišta, ostale su za Clitorellu samo njegove izreke."Dušo ,ideš na groblje?""Ne."To je bilo prvo i zadnje pitanje .Predator je Clitorelli dao na slobodu, da ne ide na to mjesto, zbog ljudi i običaja. Nažalost Predatora više nema, Clitorella sa prozora gleda hrpu ljudi, koja ide na groblje, ona jedva da zna gdje je ,zaista velelebna obiteljska grobnica,njezina, ,kada je Predator "otišao", Clitorela je prvi put hodajući za velečasnim shvatila gdje su joj svi pokopani.NIKAD ne ide na groblje.Bijesni bjesni. Boli Clitorellu, jednom mu je rekla da je to ,ne nije vikendica, od tamo se ne vraćaš, to JE JEDINO SIGURNO I POVRATKA NEMA.
Zaboravimo grobljanske idile ,ima i drugih.Prije desetak godina, u nekom autu, ,na nekom skrivenom mjestu ,pita Baršunasti (zbog boje očiju)
-Čuj, sutra su Svi sveti.
-Da znam, pa kaj, ja bum ko šišmiš bauljala tražeći svoje , ne pada mi napamet.
-Stara bu me vlekla.
-Ne daj se ili otrpi, kaj sad.
-Clitorella idemo učiniti nešto za nas, pa onima kojih nema je to svakako zabavnije gledati, nego tugaljivosti.
-Oh da, Clitorella je to učinila za sebe, za Predatora, za život, smrti je ionako previše. Bila je to noć vještica.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home