06 listopad 2004

Divlja u srcu

Sjedi tako Clitorella u rane jutarnje sate u kuhinji, podosta postradala od raznoraznih problema, razgovara sa svojim "strahovima", rekli bismo običnim jezikom ,OČAJNA.Tako, prođu u sjedenju i očaju jutarnji mrakovi, Zlateko spremi u školicu i zvoni telefon:
-Hej Clitorella .što ima nova?
Izjada se ona na brzinu, ne želeći Fatalnog preko telefona previše opterećivati.
-Čuj zvučiš loše, ,Pa ti si pod jezivom tenzijom, kako je Bijesni.
-Bijesni, malko manje bjesni, u Beogradu, bole ga oči, ne vidi.
-Da, a ti se tu ubijaš,(urla Fatalni)
-Dušo tebi treba relaks, idemo u Stubake, voda odnosi negativnu energiju, no imam problem, auto mi je na servisu,što je sa tvojim?
Poleti Clitorella do vitrine ,gdje su svi mogući ključevi, nađe rezervne,ali nema prometne dozvole?!
-Čuj, imam ključeve, nemam papire.
Gledajući, kao u ključeve ,koja otvaraju rajska vrata, proustovski se sjeti, doživi okus, miris, feeling svoje razuzdane mladosti, kada je nitko nije mogao zaustaviti,nakratko je pogledala u sebe,prepoznala je sebe, ono što je pregaženo obiteljskim, profesionalnim životom. Pregaženo i godinama i iskustvom,pregaženo stresovima i tugom pregolemom.Znojnim dlanovima držala je avanturu, bijeg, ono zabranjeno i slatko.
-Idemo, ništa nas ne može zaustaviti!(vrisne u slušalicu)
-Bježimo na par sati kao tenjđeri, idemo!!!!!!!
Nije više bilo povratka, ona, divlja u srcu, divlja u svojoj biti nije mogla sebe i svoju narav više zauzdati, bez obzira na sve moguće i nemoguće posljedice. Ako već trpi, neka bude s razlogom,a ne bez njega.
Odgovor je bio:"Dolazim po tebe u 9h.
Clitorella

0 Comments:

Post a Comment

<< Home