19 svibanj 2004

Drvo

Dolazi Clitorella sa posla, naravno umorna, jer kakav god bio, na tom poslu mora biti bar 5 sati koncentrorana,, dva sata ode na čitanje, i sat na kavu i ostale društveve obveze.
Evo Bijesnog, viče već sa vrata, da ima fotografije sa mora ,da doslovno "marš" svi za računalo. Baš se Clitorelli gledala njezina vikendica, koju ima otkada zna za sebe, ima ona hrpu fotografija, dok nije bilo računala(puno boljih), Bijesni nema "oko" za fotose.
Sjedimo mi poslušno ,kao u kinu i Bijesni "prezentira",u kuhinji već se smudi neka "interna medicina" od ručka, jetrica na luku, nije važno ,neka gori.Prezentacija. Odjednom se pojavljuju slike, neke krošnje, neka glavica i ličeko u liščću. Zlato se s užitkom penjalo po klenovima. Klen je izdržljivo ,razgranato NISKO drvo, nema problema.Nakon šumarskog terora, jedemo zagorei ručak i lamentira Bijesni, da se Zlato mora penjati po drvetu, važno je to , za psiho-fizički razvoj, nije on curica, pa da se igra sa Barbikama. Dobila je Clitorella partijski zadatak, da odvede Zlato negdje ,gdje se može penjati po drvetu. Isuse Bože, pa gdje, tu, u centru grada, u parku su visoka drveća ,nisu baš za penjanje....Mora.
Zlato vrišti, da hoće, Clitorella bjesni, da gdje da ide, Bijesni filozofira o promašenoj pedagogiji.
Vuče bijesna nemajka dijete jedino svoje, traže drvo.
Nema prikladnog, obišli par parkova i našli se u jednom malom parku,gdje je bilo recimo prikladno drvo za penjanje, no Zlato je ipak "uredno" zviznulo sa drveta na dupe ,hvala Bogu. Pješčanik je bio svakako dostupniji a nakon parka neka lizalica i neko pecivo , te je šetnja je završila.Bijesni upita za drvo, Zlato mudro šuti, a i Clitorella.
Clitorella

0 Comments:

Post a Comment

<< Home