24 svibanj 2004

Ah ta Gundulićeva...ili o Clitorellinoj karijeri

Vrućina. Davi se maturantska generacija, ne samo zbog metereoloških, već i nekad prijemnih ispita ,danas razredbenih.
Pjevucka ona svoj program za Muzičku akademiju, pardon glazbenu, ipak 4 godine urlikanja , uglavnom u 3. oktavi, ona je koloraturni sopran, poznati zagrebački pijanist i hrpa ostalih gorostasa glazbene interpretacije "čekaju" buduću primadonu.(donu koja prima).Liže Clitorella sladoled i šetka po sudbonosnoj ulici. Bez obzira na sve, ne ide joj se na audiciju, mada je tamo"domaća"atmosfera,svi su oni pohlepno pili i žderali na račun Clitorellinog oca. Krasno društvo.
Malko dalje, se očekuje odvjetnica, pravni faks, mamina kolegica dekanica, pa prijemni je formalnost.
Gadi joj se povijest, ne ide joj se.
Sjeda na tramvaj i odlazi na Filozofski faks upisati najluđe jezike, tada je(EU) je bio SF.Polaže, upisuje, na opće zgražavanje i konsternaciju. Vječno poslušna, sada je izmakla kontroli.
Sjela je sa prvim indeksom na stepenice(Clitorella obožava stepenice) i rekla sama sebi da je to TO.Ma, je...eš neke engleske, njemačke i ostale...to svi parcijalno kuže, nitko ne kuži "po polsku", češki lakše,a pisano po polsku NEMA ŠANSE.
Tako ,zazvoni telefon, Clitorella se već zaklela Bogu i ljudma da će biti sa Bijesnim ,dok ne krepa.Labrnja ona po polsku. Mogla je izlabrnjati što je htjela....ne razumiju.
Clitorella

0 Comments:

Post a Comment

<< Home