16 veljača 2004

Uniforma

Citiram:"Uniforma je strogo propisano odijelo, s obzirom na boju, kroj, oznake, hijerarhiju i sve ostale pojedinosti i detalje koje ju ukrašavaju.Javno se pokazuje pripadnost određenim vojnim i javnim službama. Kao i svaki posao ,tako i uniforma, ona postavlja određene zahtjeve i određeno ponašanje ,od osobe, koja ju nosi, dakle ,ona nije samo odjevni predmet, već na neki način simbol i garancija određenog načina(modusa ponašanja) i ETIČNOSTI ponašanja. Po Clitorellinom mišljenju, uniforma i osoba moraju biti u ETIČKOM SKLADU.
Nažalost ,Clitorella se susreće svakodnevno sa onim osobama ,koje svoju uniformu etički iskorištavaju, kriju svoje moralne, slabosti, nedostatke, loše navike ,glupost, zatupljenost, koriste svoju uniformu u nemoralnu svrhu ,iživljavanja na ljudima, koji ju ne nose, iživljavaju se na slabijima i onima ,koji trebaju pomoć ,a ne prokleti teror ,neznanje, lažno iskustvo, petparačke postupke , jeftine izjave ,te nepristojno i nedolično ponašanje,uniforme pod maskom lažne humanosti.Ljudi sa uniformom, skrivaju svoje sitne duše, licemjerje, zloću i frustracije i naravno manjak autoriteta. S obzirom, na prethodne "kvalitete", jedino ga nažalost, par krpa
može ,prividno i podmuklo održavati.
Prema" takvim uniformistima" Clitorella gaji averziju, gađenje i mržnju, kritizira samu sebe ,jer te osobe, tih osjećaja ,nisu vrijedne, trudi se intenzivno i nada se, da će prijeći na višu ,dostojnu razinu ignorancije i ravnodušnosti spram istih.
Clitorella

0 Comments:

Post a Comment

<< Home