03 veljača 2004

Tako to rade koker španijeli

Sjede Bijesni, Zlato i Clitorella za ručkom, i drekne Bijesni na Zlato, da krivo drži žlicu.Clitorella se nasmiješila i sjetila ,na koji način je ona jela.
Predator se nije previše obazirao na Clitorelline godine, ponašanje za stolom, pogotovo u restoranu i u gostima bio je ZAKON. BON TON U najsitnije detalje,od pribora, čaša, predjela ,juhe, jela ,deserta, kako se sjedi, s koje strane ovo, pa ono, iz koje čaše se pije, kako se razmotava salveta, sve u najsitnije sitnice. Prije svake prilike takve vrste, Predator bi izveo generalnu probu u kuhinji i za svaki krivi pokret, Clitorellla bi dobila nekim starim ravnalom po prstima.Znale su joj ruke, zapravo još ručice biti crvene,doslovno ljubičaste od ravnala.Naučila je brzo, samo da ju se više ne maltretira. Predator je bio neumoljiv, treba se znati ponašati za stolom,ma gdje bili i s kim, pa i sami.
Jednog ljeta odlučio Predator za svoj rođendan izvesti Clitorellu i kokera u restoran na večeru.Bilo je ljeto, bili su na moru. Dok se Clitorella oblačila, ponavljala je grozničavo sva moguća bontonska pravila, za razliku od kokera, koji se veselio, jer se nekud ide.Sjeli mi na terasu i stoljnjaci bili dugački, koker je jedino dobro znao,da mora mirovati pod stolom i biti kuš.Sve je bilo u redu, ali ostale fine kosti od roštilja. Predloži Predator ,da se kosti daju pod stol cucku. Počelo je "uvaljivanje" kostiju pod stol. To su primijetili turisti za susjednim stolom, prezrivo su gledali ,kako Balkanci bacaju kosti pod stol, a bon ton? Došao je konobar po tanjure i gleda u čudu, ,gdje su kosti?Shvatio Predator i objasnio konobaru o čemu se radi. On se počeo smijati i ispričavati, da mu je bilo malko čudno ,da su gosti pojeli i kosti.Napokon je koker izašao ispod stola sretno mašući repom, odahnuli turisti, počeli se smijati, uz komentare:"Pa TO JE PAS POD STOLOM, HA HA!"CLITORELLA JE POKUŠALA ISKORISTITI KOMIČAN TRENUTAK I UPiTA PREDATORA:"MAMA, PA UBILA SI ME DOSLOVNO ZBOG BON TONA U RESTORANU,ZAŠTO?"Predator je odgovorio u svom nemilosrdnom stilu:"Daj shvati, za sve postoje pravila, pogotovo pravila ponašanja i tu nema izgovora jasno?"Clitorella se nije dala;"Postoje li situacije u kojima nema pravila?"Predator je kategorički odgovorio ."NE POSTOJE,JASNO?"Jasno.
Clitorella

0 Comments:

Post a Comment

<< Home