01 veljača 2004

Šoping u Grazu

Prije dosta godina, šoping u Grazu, bio je najvažnija stvar na svijetu, jer se u Zagrebu recimo ,nisu mogle kupiti popularne Mozart kugle,riblje ulje za dječicu u kapsulama, da ih se ne davi odvratnom tekućinom na žlice...itd....itd.
Kuka Clitorella ,raspale joj se koturaljke-role ,ne mogu se kupiti u Zagrebu, kuka njezin najbolji Frend ,da nema nekih stvari za hi-fi liniju.Ima u Grazu. Namolila Clitorella,hrpom argumenata Predatora da nju i Frenda pusti u šoping u Graz.Frend je isto, jedva namolio dozvolu, no nekako su "smotali" roditelje.
Jednog mračnog jutra, konačno su se utrpali u autobus. Dogovorili su se ,da se ne budu svađali(bili su kao pas i mačka), nego će tolerantno sve obaviti.Nakon brze kupovine, još metar vremena do polaska autobusa, zbrajali oni zadnje šilinge. Pa, ostalo je još ponešto.Clitorella kupila OGROMNU kost za kokera, koja navodno miriši na pečenje,......i odjednom vrisne Frend:"Gle, Rubikova kocka, nema je nitko još!"Plavuši objasniti što je to, to je već problem. Zaleti se Frend u dućan i kupi dvije. Gleda Clitorella u to čudo,zgodno ,šareno.Frend očajnički objašnjava o čemu se radi,Clitorella bleji.
Raskopao on svoju i udri slagati, ne ide. Clitorelli žao narušiti tako lijep raspored,naljuti se Frend ,zgrabi njenu kocku i "raskopa"ju. Nisu više imali prebitog šilinga, i vrteći na glavnom trgu te nesretne kocke(bezuspješno), čekali povratak.
U autobusu kopa Clitorella po kupljenim stvarima, razgledava sretna svoje nove role i ugleda kost.Frend predloži:"Čuj, miriši na pečenje?"Reče Clitorella:"Piše!"
Frend:"Daj ,otvori da pomirišemo!"Otvori ona kost. Šnjofaju oni ogromnu kost i ništa, njima ništa ne miriši.
Frend:"Možda treba malo liznuti....!"U međuvremenu stigli na granicu. Nisu niti primijetili. Gleda ih carinik kako ližu i šnjofaju kost.Smije se.Vau.Vau.
U Zagrebu se koker upravo bacio i rastepao grizući to čudo(njemu je bome mirišalo),Predator se utapao u Mozart kuglama,Clitorella je nesmiljeno vozila nove role,a KOCKA? Nakon bezuspješnih, bezbrojnih pokušaja smilovali se mediji nesretnicima i objavili u novinama uputu za prvobitni položaj kockica.
Stoji dan danas ,u Clitorellinom regalu ,sva izlizana, podsjeća ju na nezaboravan šoping u Grazu.
Clitorella

0 Comments:

Post a Comment

<< Home