13 veljača 2004

Ogledalce ,ogledalce ,reci mi ,tko je ..........

"Uskrsnula", pred par godina "novopečena", beskrajno ,navodno duhovita spisateljica, koja samouvjereno drži kolumnu u jedno m od "sumnjivih" hrvatskih tjednih novina, recimo nešto istinitijih, ako je to moguće.Na kraju tog "autoritativno, političko-tračerskog "tjednika", pokušava imitirati, relativno uspješno, jednu od likova serije "Seks i grad".Ima duhovitosti, no dotična dama si zaista prisvaja ogromnu privilegiju ,da SVE zna o ženskim problemima, dilemama, kompleksima, mišljenjima, načinima ponašanjima i najvažnije, problem međuspolnih muško_ženskih odnosa, dakle" novopečena " sveznalica ,suvremena takozvana itelektualna glupača, koja soli pamet svima, u poprilično tiražnom listu i što je najvažnije,svi se oduševljavaju, naročito Bijesni(a to joj baš i nije kompliment). Sve to, me ponukalo ,da reagiram na njezin "veleumni članak "na odnos žena i ogledala, hrpa nesagledivih neistina i gluposti, koje bi trebale biti duhovite, nažalost za naš mentalitet ,očito primjeren.o duhovit i istinit.
Jednog popodneva, prije podosta godina, Clitorellu pozove frendica na privatan ples ,u ogromnom stanu, hrpa prijatelja i poznanika, garantirano dobra zabava. Clitorella se ne da, cmizdri:"Čuj Tini, imam osip od antibiotika, izgledam kao dinosaurus, u ogledalo se ne mogu pogledati, ne idem!"
"Ideš "kućo stara," ples bez tebe, je nezamisliv , pa makar te odvukla u dronjcima ,koga briga za osip ,idemo se zabavljati.....palim motore i kod tebe sam za sat i pol, čekaj me pred ulazom ,da ne razbijem kola na tvom nogostupu ,koji je za tenk ,a ne za auto.Ode jadna Clitorella, ignorira u ogledalu osip, ali ništa ne valja, rep je nekako ofucan, kosa joj ispada(b vitamin, pod hitno), ta prokleta zubarica, pa bila je na poliranju , pa opet su žuti, "minirala" ormar, ne hlače, ne haljinu ,što da obuče, u svemu je kao strašilo, a šminka,KATASTROFA, izgleda očajno, čak i ako "ne vidi" osip. Obukla se preko volje, rep joj je visio bez veze, "našarana", Bože blagi ,kao "jeftina ", kad čuje histerično trubljenje pred kućom. U hodniku se sudari sa Predatorom, koji je zavidno izgledao, išao na svečani prijem, upita ga očajno:"Mama, kako izgleda?" "Očajno, isto kao i kad se rodila, ma daj, kaj te muči?""pa ovo ,pa ono.....".Predator se od srca nasmije:"Micko, tebe su hormoni temeljito "zgrabili" ,nije strašno idi i zabavi se, bome idem i ja!"Naši su šoferi čekali, Predatorov šofer i "limo," i Tini u peglici. Plesali smo neumorno čitavu noć, zaboravila Clitorella na sve.
Zaključila je, da se super osjeća i da niš nije važno, udvarača koliko hoćeš, nitko ne vidi ,niti osip, niti neuspješan rep, niti zube....sve je subjektivno, subjektivan osjećaj, slika u ogledalu bila je LAŽNA, jer je Clitorella bila loše raspoložena, pa su sitnice postale nepremostive.Na kraju, ju je kavalir dovezao do kuće i nahrpao brdo komplimenata. Ogledalce lažljivo, pa postoji još nešto, osim subjektivnog mišljenja, obično prestrogog o samom sebi, ovisno o raspoloženju. Odraz vara.Pazite se Narcisi!!!Utopila se skoro Clitorella.
Clitorella

0 Comments:

Post a Comment

<< Home