08 veljača 2004

Clitorella pripadnica jet-seta

Bijesni mrzi klasičnu glazbu.To mu je profesija,u slobodno vrijeme u kući se sluša "ljiga",( pro)Oliver Dragojević, neke cajke sumnjivog porijekla, prostački bećarci, meksikanci, i nova verzija neki( Tex-Mex)sevdalinke,Zvonko Bogdan,kad je dobro raspoložen, onda se "smiluje"sa Sinatrom.Clitorella, koja ne može bez klasike,jedva čeka da Bijesni nekud ode , nabaci klasiku i uživa.
Nakon napornog roditeljskog dana, jednog ljeta u Salzburgu, nakon što je čitav dan slušala deranje, cendranje, šmrcanje i kašljanje, zaustavi se pred plakatom, pred crkvom, za večernji koncert Mozartovog reqiema.Slini jadna pred plakatom, već u sebi pjevuši" melem "za dušu. Ide Bijesni, dobro raspoložen, dobro je zaradio i gleda nju kako cmolji. Hajde, kupi joj kartu za koncert, on će čuvati Zlateko, iako je jako umoran.Rasturi Clitorella ormar i kofer, nađe toaletu, salonke i nakon par sati pirlitanja, već liči na nešto, ne na majku.Ipak, koncert se mora "zaraditi", dok se Bijesni spremi i obavi još neke poslove, mora malo u park sa Zlatekom. Onako, u punoj šminki sjedne na klupu, do nekih žena ,koje su je čudno promatrale i pusti Zlateko da se igra.
Žene započnu komentare na nekoj varijaciji hrvatskog jezika.
-Čuj, gle ovu.
-Vidim, Švabica je, biće da ima para.
-Gle kako je obučena,droljetina neka iz visokog društva.
-Onaj mali biće, da je njezin, ista ona.
-Droljetina se udala za starog bogataša,a ovo ima sa ljubavnikom.
-Ta ne radi, ima hrpu posluge,gle joj ruke.
-Pas mater, neke se pi....znaju se dobro "uvaliti".
-Sigurno u bogat krevet.........
Sluša Clitorella, nabila sunčane naočale na nos i počne joj taština, na koju je već zaboravila ,rasti do nebesa,uši joj poprimaju ogromne razmjere.
-Čuj pi....dobro izgleda.
-Pa može, po čitave dane se njeguje po salonima.
-Ima sigurno dobrog "servisera".
-Ne jednog.........
Clitorella pogleda na sat. Vrijeme majčinstva lagano ističe, ide sama na koncert.Smije se u sebi, nema na njoj niti 50 DM-a ,ako zbrajaš, frizira se sama, glamuroznu haljinu joj je poklonila frendica, koja ju je jednom obukla iza ponoći na svom vjenčanju,salonke prastare,sa neke rasprodaje.
Okrene se "damama" i reče:"Bilo mi je veoma ugodno u vašem društvu!"
Babe blenule, zacrvenile se kao patliđani, počele pentati neke isprike...Clitorella nije slušala, ipak je ona švapska bogatašica , odvela Zlateko u tatine ruke i otrčala na koncert.
Clitorella

0 Comments:

Post a Comment

<< Home