07 veljača 2004

Clitorella na placu

Svatko je gadljiv na nešto drugo. Clitorelli se IZNAD svega gadi PLAC.Sve joj je tamo prljavo i odvratno.Bijesni je nakon makrobiotske, vegetarijanske ,sad u "ZDRAVO SELJAČKOJ" fazi. Zabranio je kupovinu u trgovačkim centrima, gdje je hrana provjerena, vakumirana i čista, sterilna je i nezdrava.Pita se Clitorella, da kako zdrava, kad je sve u atmosferi već zagađeno, Bijesni se ne da ,seljačko je zdravo.Misli si Clitorella ,da je Bijesni malko zdravo seljački primitivan.Jedne subote primora on Clitorellu ,da ide s njim u nabavku na plac. Bacio se Bijesni među štandove, svi ga znaju ,mašu, nude i dozivaju, kao na utakmici. "Faca sa placa".
Ide iza njega "usukana"Clitorella, sve joj se gadi, u svemu vidi hepatitise, boleštine, kuge i kolere, trihinele i ludilo, pogotovo seljački ljudsko.Evo nas kod Regice, koja nudi sir i vrhnjeko.Kupuje i krevelji se Bijesni, a Clitorella upita:"Kako sam ja našla dugu smeđu dlaku u siru, skinite rubac, da vidim lasi!"Baba poludila:"Kako, nemoguće, to je snaha!!!"Iskezila se Clitorella i naglas komentira:"Zanimljivo ,kako je snaha uvijek kriva!"Dolaze do druge "higijeničarke".Ona penta:"Skoro sam zaboravila, piceki su već bili na prečkici, evo ,friški, noćas sam ga zaklala na spavanju!"Clitorella si je horor scenu zamislila i požalila ,što picek nije imao sretno djetinjstvo.ODVRATNO!
Kupovina se odvija dalje.Dok Bijesni "baca liru" babetinama Clitorella glasno pita, na opće zgražanje, da li je meso "ludo", da li je svinjetina provjerena i testirana na trihinelozu, izaziva opću mržnju. Na kraju kupovine dolazi VRHUNAC. Dolazi do štanda punog kojekakvih staklenki, eliksira, narodnih ljekarija ,koje SVE liječe. Iza stoji humanoido dugokosa, dugobrada, zmazana, smrdljiva, naborana, krezuba NAKARADA. Alternativac prodaje život vječni.Komentiraju on i Bijesni medicinske tegobe. Dozlogrdi Clitorelli i upita primarijusa:"Od čega ste tako ružni i smrdljivi,ako sve to konzumirate?"
Nastao cirkus, alternativac poludio, da kaj ja to pripovedam.Clitorella je odskočila unazad i skoro upala u kelj štanda iza sebe, toliko mu je smrdilo iz usta, čim je otvorio labrnju.Idite svi u ku....Bacila zabezeknutom Bijesnom vrećice pred noge, odjurila u obližnji kafić, u WC. Tamo je ribala ruke, brisala ih antiseptičim maramicama, malko se dezinficirala i iznutra.
Nakon tih pustih scena i bezobrazluka ,Bijesni ju više ne vuče na plac, ide sam.
Clitorella

0 Comments:

Post a Comment

<< Home