09 veljača 2004

Clitorelin isključivo osobni stav prema instituciji Crkve

Clitorella je od najranijeg djetinjstva odgajana u strogo katoličkom duhu, marljivo sakupljala Svete sakramente i paralelno gajila izuzetno negativan stav prema crkvenoj instituciji.
Kao prvo ,ista je odrigrala sramotnu ulogu u povijesti, u svim društvenim previranjima, podlo se uvlačila u sve pore i svjetovnog života. Bila je surov feudalac, koji je od bijednog i nepismenog puka ubirao poreze, svojim inkvizicijama,mučilištima, lomačama i svim ostalim gadostima ,utjerivala strah u kosti.Našla je svoje sljedbenike, sljedbenike, licemjerne ,farizejske, zlobne,iskorištavala ih u svrhu vlastitih interesa,ljude, koji nemaju nikakve vjere, duhovnosti , ničega u sebi ,osim svojih prokletih frustracija i nekritičkog mišljenja.Crkveni službenici i službenice, obični mantijaši iza svojih bogato zlatom izvezenih halja, skrivaju svoju nemoralnu ,nastranu i pohlepnu dušu. Iza crkvenih zidina je samo nemoral i nastranost.(pape su bili i Borgie).
Crkva se besramno uvukla u politiku i manipulira sa svima, pa i sa vlašću, koju ona od svega najviše voli.Tko je uspostavio vjersku netoleranciju?Prokleti mantijaši i njihovi praznoglavi hvastavi sljedbenici. Bog je jedan, ma kako se on zvao. Ne, vode se "sveti ratovi", kolje, muči, ubija ,indoktrinira, maltretira ,sve u ime Boga.Biblija ,genijalno djelo, nesaglediva alegorija, kako se uopće usude mantijaši interpretirati na "svoj "način, manipulatorski, diktatorski. 10 zapovijedi su prikazali doslovno kao šalabahter za "moralan" život. Sramota! Gdje je LJUBAV. Dvoje mladih nadobudno svoj najuzvišeniji osjećaj ,recimo žele blagosloviti na crkvenom vjenčanju.SUŠTINSKE, u biti divne riječi bračne zakletve:"U dobru i u zlu, u zdravlju i bolesti......."Ne mogu zbog nekih PRAVILA.Koja će ih to odvratna ,takozvana moralna ruka "blagosloviti".Ta ista institucija brlja i zaglupljuje ljude na početku 21. stoljeća ,sa nekakvim čudima,prikazanjima, na određenim mjestima, gradi luksuzne apartmane(samo zna za luksuz), prodaje unebo vapeće sramotne suvenire ljudima ,koji dolaze po moralnu ,duhovnu pomoć, ljudima koji su pretrpili patnje i trpe bolest i tugu. Mole se na krivom mjest.u. Bolje je da se mole u Importane centru. Moralnije.
Svakog ljeta, kada Clitorella šeta svoje Zlato po središnjem salzburškom parku, pogladi Kopernikov kip, koji drži globus u ruci i komentira:"Mislio si, a toga se crkva boji, ona hoće ovce, da si nosio 4 kornjače ,koje nose ravnu plohu na leđima ,ne bi skončao na lomači!" Danas službenici Crkve vrše tihi teror. Kako je dopustivo, da,ako nije misa Crkva je zaključana, ili se do crkvenih vrata ne može doći od parkiranih limuzina. Jednom me vrli svećenik upitao ,da imam li DM za milodare, neka mi onda drži misu na njemačkom.Kuda god se okrenem samo licemjerni mantijaši. Zahvaljujući strašnoj presiji i utjecaju i teroru i svemu što nose sa sobom, ne, da će pomoći mladima ,već će ih UGURATI u opasne poroke sadašnje svakodnevnice.Zahvaljujući njima, mnogi su zaboravili iskrenu molitvu, vjeru, oprost, razumijevanje i ljudskost. NEMAJU ONI NIŠTA OD TOGA, imaju samo snishodljivi, gadljivi osmijeh.
Clitorella

0 Comments:

Post a Comment

<< Home