02 veljača 2004

Bliski susret ili BLEF

Pred par dana, izlazi Clitorella iz okruga jedne od zagrebačkih bolnica i netko je doziva. Njezin Kartaš iz gimnazije.
Kartaš:"Pa, što ti radiš ovdje?"
Clitorella:"To ja tebe pitam."
K:"Stari dr.Nasilnik na umoru,ruka koja me tukla ,ne može više niti sama jesti i držati žlicu, posjete,ne prepoznaje me više.Idemo na kavu!"
Sjeli u obližnji kafić i priča Kartaš:"Eto, moje sestre se rasule po Americi i Australiji, imam hrpu nećaka, niti jednog nisam vidio uživo, mama je umrla, žena je odvela mog desetogodišnjeg sina i otišla. Vražju mater, ja nisam "salonski tip," ja sam terenski inžinjer, a ona kukala da je stalno sama i da ne može više, sad sam sa Nasilnikom, eto i on je gotov, magistrirao sam "naftu" idem na platformu,ne vraćam se više. Evo Clitorella ,tužna priča,idem možda u bolji život, a ti, što je s tobom?"
Clitorella mu je ukratko ispričala svoj život i zašto je, gdje je i sve što joj se događa. .
Kartaš poludio na priču:"Clitorella, ma daj, prvo pusti kosu, onda blef, blefirala si u pokeru kao nitko, pa ja sam te naučio,kad je frka, blef, daj, pa ti si "fajterica",nitko ti u gimnaziji nije ništa mogao, sve si smotala. Sve si umislila,nemaš ti nikakvih problema, rekoh ti ja ,blef ,pokupi sve diplome koje hoćeš ,ja ću ti doći na promociju ,ako preživim, budi sigurna!
Čudna škola za sina, dao Bog ,da ostao nepismen,neka se igra.Ti i tako učiš za sve nas,rekao je moj Nasilnik, da ćeš daleko dogurati...."
Clitorella se smješkala, sa povećom dozom gorčinei rekla:"Imam osjećaj ,da se više nećemo nikad sresti!"
Kartaš se uzbunio:"Pa gdje ti živiš, perom pišeš kladim se, a e-maili, a mobiteli, a suvremena komunikacija, naći ću te pa makar sa Aljaske,dok se ponovno ne sretnemo, puštaj kosu, dolazim na sva tvoja slavlja, i nemoj zaboraviti, kad je frka BLEF!"Tako se rastadoše.Clitorella je kroz park išla kući , nije znala što bi mislila ...neka ostane BLEF!
Clitorella

0 Comments:

Post a Comment

<< Home