24 siječanj 2004

Trnoružica ili uspavana

Prije desetak godina Clitorella je bila pozvana na otvorenje izložbe, likovne izložbe ,zajedno sa svojom frendicom i njezinim dečkom.Super, Bijesni je bio na putu, baš dobro.Isto popodne nazvao kolega sa fakulteta ,bio u Poljskoj(gdje je Clitorella provela 2 akademske godine), da je susreo hrpu poznatih, da ima votkice i da malo potračaju. Reče Clitorella ,da na kratko, jer ide na otvorenje izložbe. Razgovorčić, trač i votkica, poduže su potrajali, votkice se malo i previše popilo, no što je to za Clitorellu, pa ona je rezistentna, studentski dani su je "očeličili". Došla Clitorella na izložbu, već i zaboravila da je nešto prije popila.Sjeli ona i frendica i njezin deško u udobne fotelje i Clitorella zaspala.Imala je jako dugu,dugu kosu, koja ju je doslovno prekrila, nitko zapravo nije niti skužio da spava ,osim frendice i njezinog. Pokušavali su je probuditi, naravno bezuspješno. Nasuprot naših mjesta ,sjedila dva veoma naočita muškarca, oni su promatrali scenu i kraljevski se zabavljali. Konačno su se prisjeli u naše društvo, jedan od njih ponudio je, kada se Clitorella probudi, hoće sigurno, da je odveze kući.Bili su tio internisti iz ugledne zagrebačke bolnice. Clitorella se nakon nekog vremena probudila i uključila u razgovor.Opća smijurija.
Ponudi poštovani doktor da je odveze kući. Dapače, ona baš nije bila "sigurna" na nogama. Došla Clitorella doma ,sve prespavala i život ide dalje.
Par dana nakon toga zvoni na radnom mjestu ,zvoni telefon, traži se Clitorella.
"Znaš ,tko je na telefonu?"
"Pojma nemam!"
"Doktor-šofer."
Clitorella umire od srama i ispričava se.
On se smije i govori da nema veze,da je u nedjelju dežuran, pa neka ga posjeti, ima on poseban apartman u bolnici.Čudno to zazvučalo Clitorelli.
Reče da ne može.Gospon doktor se "zagrijao" za Clitorellu, otac dvoje djece, oženjen, baš bi mu odgovaralo, da mu ona "pravi društvo" u nekim dežurstvima.To je za Clitorellu, koja ne pati baš od ispraznog morala nekako bilo "previše".Dugo je on nazivao, ona je tražila izgovore, onda ga je uspjela nagovoriti da se nađu u kafiću.Našli su se. Zaista je bio zgodan i nije baš ,da je Clitorella bila potpuno ravnodušna, ali taj sistem, koji si je on zamislio, nekako ,na to nije mogla pristati. Rastali su se vrlo srdačno i odjednom ju je poljubio,već na vratima kafića. Komentira:"Kakva je to uspavana ljepotica ,ako nema poljupca ,koji je budi!"
To je Clitorella ispričala frendici, koja ju je pitala ,kako navabiti frajera na nekoj izložbi. Jednostavno .Spavaj.
Clitorella

0 Comments:

Post a Comment

<< Home