22 siječanj 2004

Trionfi

Gore navedeni naslov je dio glazbene zborske trilogije, znanog skladatelja Carla Orffa.
Najpoznatija je Carmina Burana, pa Catulli carmina i na kraju Trionfo d Afrodite.
Dobio zbor zadatak da to navježba i prezentira znalačkoj zagrebačkoj koncertnoj publici. Pjevamo mi tako, razvlačimo se na probama, kad nam "bubu" u uho da jedan talijanist ,tenor, da pjevamo, čini mu se NEOPISIVE prostote.Clitorella i on pobrzaju jedno prije podne na faks, na određene katedre. U svim prijevodima, na mjestima ,koja ih zanimaju točkice. Sjetila se Clitorella svog instruktora iz grčkog, koji je postao asistent i brzo k njemu. Smije se on, daje nam knjižurinu i imamo mi što vidjeti. Prepisivali smo skoro 3 sata ono "najsočnije".U pauzi probe ode Veliki na kavu, zbor ostade. Talijanist i Clitorella sa papirima za klavir i prevode. Opći uRNEBES, i smijurija. Uletava Veliki i viče:"Znao sam, prostaci, pa baš Vas dvoje !"Clitorella u muci odgovara ,da moramo znati što pjevamo!Jedan je čak predložio ,da snimimo na traku, a publici "odglumimo" što zapravo pjevamo. Veliki je poludio.Te večeri proba je doslovno propala od silne smijurije.
Zagrebačka ugledna koncertna publika nije bila svjesna ,te večeri, kada smo pobrali doslovno OVACIJE, da smo im opsovali, otprostačili, otpjevali nesagledive vulgarnosti i lascivne scene i orgije, upravo prestrašno, naročito Afroditin trijumf.Svi su pljeskali, a mi smo se trudili da se ne povaljamo od smijeha.
To su NESAGLEDIVE vulgarnosti i prostote, lascivnosti, da ih Clitorella ne smije niti spomenuti, koga zanima, neka se potrudi naći prijevod bez točkica. Negdje od toga doba, imam nadimak Clitorella
Clitorella

0 Comments:

Post a Comment

<< Home