16 siječanj 2004

Tehnička olovka

Prijavila se Clitorella za izlet u egipatsko selo, ,no do tog sela mora se jahati na dromedarima(deva nema u Africi,mi brkamo deve i dromedare, deve su u Aziji i imaju 2 grbe).Sjednem ja ne nekog kapitalca od životinje i dok se digne, dobro je, da se vrat ne slomi. Tako ja oko 5 m iznad zemlje, a mrcinu vodi dječačić oko 10 tak godina. Lijepo on govori elementarni engleski, jedno je od desetero djece, ovo radi , vodi "glupane" od turista za neki svoj prihod i želi ići na fakultet.
Inače u Egiptu je osnovna škola besplatna i obvezatna za SVU djecu.Financira država.Idemo mi tako, smiju mi se moji iz grupe da sam kao Lawrence od Arabije,zezamo se, gladim ja mrcinu, rže ona, razgovaram sa djeteom.Rekoh :"Što bi ti najradije sad ,da ti ja poklonim?"Mali me pogleda i upita me ,da li imam tehničku olovku. IMAM.Dala bih mu sve olovke na svijetu.
Nakon dva sata jahanja na dromedarima dala sam mu svoju pernicu, naime ja još uvijek imam pernicu. PUNU OLOVAKA ,iako pišem samo nalivperom.Kako se to dijete veselilo.
To što me oduševljava u arapskom svijetu, bez obzira na jezivu bijedu, nezaposlenost, neopisivu prljavštinu, žive u rupama, ali NISU IZGUBILI OSMIJEH.
Clitorella

0 Comments:

Post a Comment

<< Home