11 siječanj 2004

Pedagoški pokušaji jadne Clitorelle

Najstrašnija rečenica i situacija, kada zlato mamino zlato izgovori rečenicu :"DOSADNO MI JE!"
Hoćmo li priču, Pepeljuga, zlato odgovara, da glupost, bundeva se pretvara u kočiju, što se naš auto ne pretvori u Jaguara.Ljepotica i zvijer ne pomažu, jer zlato ne može shvatiti da ljepotica živi sa čudovištem. Koza i 7 kozlića je veterinarsko-anatomski neizvediva, jer kako vuk preživi sve kozine kirurške zahvate,,a ne ugine.
Jedno popodne zamoli zlato mamino mlijeko u zdjelicu pa će piti kao Tom iz crtića, kao mačka. Odahnula majka, ništa lakše, dugo će imati mira. Neće ,zlato shvatilo da ide presporo pa popilo na slamku.
Bio nedavno film"Sam u kući", sad sam ja lopov i moram po čitavom stanu preskakivati i upadati u neke zamke. Po stanu se uopće ne može hodati, dok opet nisam pala po ne znam koji put preko stare automobilske gume i spotakla se preko starog partviša, između svega, stan je potpuno povezan sa špagom, čak je i Bijesni upao u zamku.
Rekla sam mu neka se igra Pape, dijete reklo ,da on ništa ne radi,i da mu kupim papamobil. Igraj se svećenika, kardinala...to je proročanstvo, zlato neće, jer ne zna moliti,a moj ateizam ne sprečava da ga učim, prepuštam to budućem vjeroučitelju.
Crtaj, pjevaj, slaži radi što hoćeš samo me pusti na miru šizi Clitorella.Zlato pametno odgovara:"Mama,opet si nervozna, buška te boli'"E ,sad Clitorelli prekipi i izdere se pedagoški na zlato mamino:"Idi gnjavi TATU!"Tata čita Globus, pa neka čita njemu o politici.
Clitorella

0 Comments:

Post a Comment

<< Home