29 siječanj 2004

Baka servis

Bili na moru Zlato mamino od 7 mjeseci, Predator i Clitorella. Bijesni je bio u Austriji. Zlato mamino se dralo dan i noć bez prestanka, orilo je čitavo mjesto, o patnji susjeda ,da ne govorim, a Clitorella je spadala s nogu. Zlato je pajčilo jedino, dok je preumorna Clitorella vozila po mjestu kolica vamo-tamo ,po par sati.Tako je išlo iz dana u dan, iz noći u noć. Jedno jutro, pozove ju prijatelj ,dok je prolazila plažom, da odu navečer u kafić, jer da ju više ne može gledati, on će svoju dječicu ostaviti bakici, pa neka Predator pretrpi koji sat sa Zlatom.
"Kaj bum ja sa tak malim detetom?" urla Predator.
"Kaj bi ,niš nunaj, uspavaj, daj da dahnem, idem načas na kavu ,SAMA, bez kolica!"
"Znam ja, kaj to znači načas!"
"Daj, mama , molim te!"
"On se stalno dere!"(kao da svi to ne znaju)
Jedva Clitorella namolila izlazak. Evo večeri, Clitorella je upravo izletjela sa terase,samo da mali ne raspali,inače propade malo slobode. U kafiću opći urnebes,veselje, zezancija. Clitorella se osjećala ,kao Alica u Zemlji čudesa.
Te sa ovim, te sa onim, sa svima priča, konačno sama, i zaboravi na vrijeme. Kao Pepeljuzi, bila je naredba u ponoć " nacrtati se "na terasi.Negdje oko pola 2h, pogleda jadna na sat. Vuče korake prema kući ,nadajući se da bakica i Zlato pajkiju. Nema Boga ,blješti čitava vikendica. Ulazi jadna u kuću i ima što vidjeti. Dijete se propelo Predatoru u krilu, potpuno budno, čupka ju za kosu vrišti ,ciči i smije se, a Predatoru blješte munje gnjeva prema vratima iz umornih očiju.:"Gdje si bundevo, prošla ponoć odavno!"
"Zakaj vi ne spite?"
Idi u sobu pa vidi. Raspao se, naime montažni kinderbet. Pokušao Predator uspavati Zlato i u jednom trenu, nešto popustilo i sve se raspalo. Složi Clitorella kinderbet i promatra scenu ,kako se bebica veseli ,kada čupka baku po glavi."Vidim ,Zlato uživa!"
"Ja, ne, makni mi tu napast iz krila!"
Uzme Clitorella Zlato i pospremi u krevet i Zlato zaspi(začudo).Ujutro, protivno običaju ,budi se Clitorella,a sunce već visoko odskočilo. Ne može vjerovati, pustio Predator premorenu Clitorellu spavati i guguće Zlatu.
"Meni nisi gugutala!"buni se Clitorellla.
"Ti si bila najzločesija beba ,koju je Bog stvorio, ovo Zlato je zlato prema Tebi!"
Clitorella

0 Comments:

Post a Comment

<< Home