Alkohološki Glasnik - Uvodnik

MJESEČNIK ZAJEDNICE KLUBOVA LIJEČENIH ALKOHOLIČARA ZAGREBA - HRVATSKI SAVEZ KLUBOVA LIJEČENIH ALKOHOLIČARA

1.12.04

Zapisnik sa sastanaka Zajednice KLA Zagreba, održanog 9.11.2004.

Prije sastanka Zajednice je gosp. Josip Poljak, iz Kluba "Voltino", održao zanimljivo izlaganje o načinu rada koordinacije Trešnjevka. To je sigurno jedna od naših najaktivnijih zagrebačkih koordinacija i bilo je vrijedno poslušati njihova iskustva i preporuke.
Naš ovomjesečni sastanak počeo je informacijom prim.mr.sc. Vesne Golik-Gruber, predsjednice HSKLA, da će u povodu Mjeseca borbe protiv alkoholizma i drugih ovisnosti svaki klub na poklon dobiti CD sa sadržajem: Alkohol ? povijest, upotreba, zloupotreba i posljedice (alkoholizam). U pripremi su sudjelovali zagrebački stručnjaci, obradivši 12 tematskih jedinica u vidu malih, zasebnih prezentacija u Power Pointu. Osim na LCD-projektoru, CD se može pogledati na kompjuteru u klubu, odnosno u manjem prostoru i manjem krugu ljudi. Ovaj edukativni materijal iz područja alkoholizma će sigurno pomoći klubovima u njihovom radu, kao i ostalima koji su zainteresirani za ovo područje. Najavljeno je da će se 14. prosinca održati prezentacija CD-a u 15,30 sati, prije našeg redovitog sastanka. Nadam se da će biti puno zainteresiranih. U okviru Mjeseca borbe protiv alkoholizma i ostalih ovisnosti klubovima su podijeljeni propagandni leci po gradskim četvrtima i najavljene su akcije: maraton oko jezera Jarun u petak, 12.studenoga. I ondje će se nastaviti prikupljanje potpisa za peticiju Za čašu soka ili vode u prometu.
Odlučeno je da će Zajednica financijski pomoći Klubu "S.S. Kranjčević", zbog neriješene situacije oko dugovanja prema ZET-u. Doc.dr.sc. Darko Breitenfeld, Ivan Mojaš i Dušica Cesarec sudjelovali su u snimanju TV emisije Sanje Doležal na temu ?Piju li Hrvati previše?. Opći dojam sudionika nakon snimanja nije baš najbolji, jer je bilo premalo vremena za razvijanje prave diskusije i objašnjenje naših stavova. Najavljen je doček Nove godine u Klubu "Peščenica" po cijeni od 50,00 kn po osobi. Još jednom su prijatelji iz Kluba "Peščenica" otvorili vrata za sve koji žele provesti vrijeme u veselom raspoloženju.

Dušica Cesarec