Alkohološki Glasnik - Uvodnik

MJESEČNIK ZAJEDNICE KLUBOVA LIJEČENIH ALKOHOLIČARA ZAGREBA - HRVATSKI SAVEZ KLUBOVA LIJEČENIH ALKOHOLIČARA

1.12.04

Uvodnik - 114

Na kraju godine

Poštovani čitatelji,

Na kraju smo godine koja je bila radna i uspješna. Rad klubova, županijskih udruženja i HSKLA obilježen je brojnim aktivnostima. Mislim da možemo biti zadovoljni. O tome smo izvještavali u našem "Glasniku". Zahvaljujem svim dopisnicima i suradnicima koji su svojim sudjelovanjem učinili "Glasnik" raznovrsnim i kvalitetnim štivom. "Glasnik" je nakon tri godine ponovno na Internetu. Na Internetu je i web stranica Saveza. U pripremi je knjiga "Priče iz života". Na 1. sastanku klubova liječenih alkoholičara u Opatiji otvorili smo i međunarodnu suradnju. Sve to nameće potrebu nastavka rada, a bit će i novih sadržaja.
Na kraju godine već planiramo zadatke za sljedeću godinu, o kojima ću ovom prigodom nešto reći. Naime, u 2005. godini planiramo izdati prigodnu monografiju o 40 godina rada klubova liječenih alkoholičara u Hrvatskoj. Taj pothvat ne bismo mogli izvesti putem pojedinačne suradnje s klubovima, već ćemo to nastojati učiniti u suradnji sa županijskim udrugama. One bi, putem svog predstavnika, a našeg suradnika, odnosno koautora u knjizi, priredile poglavlje o osnivanju i radu svojih klubova i udruge. Naravno, trebalo bi pronaći dokumente i fotografije, spomenuti značajne osobe, kako članove klubova, tako stručne i dostručne djelatnike i ostale suradnike. Na taj bi se način bolje istaknule i zaokružile posebnosti pojedinih područja.
S obzirom da smo u zadnje dvije godine intenzivno poticali osnivanje županijskih udruga klubova liječenih alkoholičara, mišljenja sam da bismo taj zadatak mogli zajednički uspješno obaviti.
U proljeće 2005. godine ćemo proslaviti 40. godišnjicu osnivanja Udruženja klubova liječenih alkoholičara Hrvatske. Obilježavanje tog jubileja organizirat će se uz godišnju skupštinu HSKLA, a bilo bi dobro kad bi do tada bila tiskana i monografija. Tijekom tih priprema, priredili bi se i prijedlozi za dodjelu priznanja najzaslužnijim osobama iz pojedinih područja, koji su svojim dugogodišnjim radom zaslužili da se njihovo ime javno istakne, a koja bi bila dodijeljena na proslavi. Puno posla je pred nama, a budući je proslava u proljeće, poslu bi trebalo prionuti odmah.
U želji za daljnjom, još plodonosnijom suradnjom, te uz zahvale na dosadašnjoj suradnji, čestitam Vam Božić i Novu godinu i želim puno uspjeha u daljnjem radu.

Prim. mr. sc. Vesna Golik-Gruber