Alkoholoski Glasnik
Up Back Next

TEME ZA RAD U KLUBU

Vaš ExPotus

Tema 12. ČOVJEK – OVISNIK

"Ovisnici i osobe sklone ovisnosti nisu po svojoj naravi zle i pokvarene osobe. Nisu po naravi lopovi, lažljivci, prevaranti i nasilnici. 

Štoviše, redovito su u pitanju vrlo duboke i inteligentne osobe, koje imaju duboke i veoma profinjene osjećaje; iskrene i plemenite osobe, istančana sluha za svoga bližnjega. No, imale su nesreću da u nekim ključnim trenucima i godinama svoga života nisu imale nikoga tko bi vrednovao blago što ga nose u sebi i pomogao im da ga zaštite i razvijaju. 

Nije se našao nitko tko bi čuo i razumio vapaj njihove nutrine, otkrio njihov glad i njihovu žeđ za dubokim smislom i autentičnom ljubavlju, tko bi prepoznao blago u glinenim posudama njihovih bića i nutrine (usp.2 Kor 4,7), ohrabrio ih i pomogao im da se usmjere drugim životnim putem ... 

Nesposobnima za život učinio ih je istančan osjećaj za istinu, za autentične vrednote, za ljudsku osobu, njezine osjećaje i njezine potrebe. Ovisnici su najčešće žrtve vlastite iskrenosti u neautentičnoj i dvoličnoj sredini, te žrtve vlastite beskompromisne vjernosti vrednotama ljudske osobe. Slabima ih je u stvari učinilo pomanjkanje ljudskosti u njihovoj sredini." 1.

· U ovoj temi Vaš ExPotus nema potpitanja, još razmišlja.

Top

LITERATURA:

1. Hranić Đ. Urednikova (pre)poruka. Vijesnik, Đakovačke i Srijemske biskupije, 7-8/2001.

Top

Top
| Naslovnica | Sadržaj | Bolesti ovisnosti | Stop Pušenju! | Poveznice |
Copyright © 1997-2001
Webmaster&Design: Moravek


moravek.org