Up Back Next

Iz Klubova

GODINA BEZ RECIDIVA

Boris Gjurkinjak   

 

Dana 25. siječnja 1999. godine održana je Treća godišnja skupština Kluba "Dugave". Znatno ranije smo se pripremali i dogovarali kako ćemo održati našu godišnju skupštinu sa željom da se naši dragi gosti, naši prijatelji iz drugih klubova, što ljepše i ugodnije osjećaju u našoj sredini.

Bili smo presretni što nas je posjetilo tako puno prijatelja. Posebno nam je bilo drago što su među našim gostima bili i najstariji apstinenti. Našu Treću godišnju skupštinu uveličali su priznati alkoholozi mr. dr. Vesna Golik-Gruber, prim. dr. Darko Breitenfeld i prim. dr. Željko Marinić, te dopredsjednica Zajednice klubova Zagreba Lidija Paszko. Skupština je počela prigodnim programom plesne grupe Ljiljane Madunić, a potom je naš predsjednik Davorin Hličić podnio izvješće o prošlogodišnjem radu kluba. Iz izvješća rada kluba posebno izdvajamo da je prošle godine bila godina bez recidiva. Vrijedno je i potrebno istaknuti da smo kao članovi kluba redoviti na svim sastancima. Na tom su nam čestitali mnogi uzvanici i podijelili radost uspjeha te poželjeli da i dalje tako nastavimo. Mi kao članovi kluba mnogo toga možemo zahvaliti našoj terapeutkinji gđi Ljerki Topić, koja nadasve i s puno ljubavi brine o svakom našem članu kao i o članu obitelji.

Gđa Ljerka Topić je podijelila diplome našim članovima i to za 3 godine apstinencije sedam diploma i za 5 godina - tri diplome. Kad nam srce ozari toplina i kad poteku suze radosnice članova i članova obitelji, tada dobijemo još veću želju i poticaj da ustrajemo u apstinenciji do kraja našeg življenja. Koliko su nam samo lijepih riječi uputili naši prijatelji iz drugih klubova, posebce što je godina iza nas bila godina bez recidiva. Tu činjenicu treba, između ostaloga, najviše zahvaliti velikoj međusobnoj povezanosti članova kluba. Jer u našem klubu svaki član ima osjećaj pripadnosti, podrške i sigurnosti, te ako i dođe do krize, zna da nije sam i da može očekivati pomoć ostalih članova kluba. Protekla uspješna godina dala nam je svima još više volje i poticaja za rad u klubu, a naš osobni život da bude ljepši i kvalitetniji, te da apstiniramo do kraja života.

  

Top
 Copyright  1997-1999   
 Webmaster&Design:Davor Moravek