| home | romanse || |

Mala škola intime ili kako bez suvišnih zašto držati vezu pod kontrolom (3. dio)

Pravilo br. 12:

- Napredne tehnike:

- kako bi muškarac bio ono što i je - krava muzara, opisano u "american dream" svjetonazoru, potrebno je učiniti niz radnji:

12.1. Ugovorni odnos 

Da bi muškarac šutio kao bubica i skočio na svaku vašu riječ, potrebno ga je ucijeniti. Bračni ugovor je dobar način, ako vam se seks gadi.

12.2. Savezništva 

Kako bi muškarac pokazao svoju pravu prirodu (seronja) trebate biti autoritet. Ako je njegova mama autoritet (mediteranski tip muškarca) tada učinite nešto od sljedećeg:

12.2.1 Budite dobri sa njegovom mamom, koristite iste riječi kao njegova mama. 

Taktika se ne preporuča u početnim fazama veze (prije nego sto se prstenuje) 

12.2.2. Pokušajte se nametnuti u poziciju njegove mame. 

Taktiku primjenjujte ako ova ne želi prihvatiti vašu dominaciju. U krajnjem slučaju, nagovorite ga da se odselite u drugi grad (naravno, prethodno je potrebno prstenovanje). 

12.2.3. Ucjena

U kritičnim trenucima koristite plač, dreku i vrisku kako vas ne razumije, a ako to ne pomaže - diskretno napomenite da ćete pozvati mamu u posjetu (recimo na 3-4 mjeseca) te da li bi za to vrijeme imao nešto protiv da spava u kupaoni (kadi). Diskretno napomenite da za vrijeme dok je vaša mama u posjeti - seks ne dolazi u obzir. Prethodno je potrebno prstenovanje, naravno.

12.3. Zavjera

Ukoliko ima prijatelje (naravno, radi se o periodu prije prstenovanja) kažite da ga jako volite i da bi htjeli upoznati njegove prijatelje. 

Pozitivne strane: - hvaliti će se kakvu je koku "zbario" 

Negativne strane: - ljubomoran da mu neki od frendova "ne okrene koku".

Taktika da se negativna strana (paranoja ljubomore) riješi: - Tražite da se njegovi frendovi pojave sa curama.

Napredna tehnika1: 

Prigovarajte mu kako je "pasao" po frednovoj curi. Dok se on brani, neće stići verbalizirati svoju ljubomoru. 

Napredna tehnika 2: 

Sa curama (ženama koje su ih prstenovale) dogovorite zajedničke izlaske. Tako će vas stalno morati gledati, neće moći gledati okolo (eliminacija konkurencije). 

Napredna tehnika 3:

  Uvedite običaj da vam mora reći kada ide sa frendovima van. Prijetite se da ćete se družiti sa ženama od frendova. Tada znate da li su stvarno bili zajedno, po mogućnosti neka ih jedna od vas stalno drži na oku.

Opaska: To što se javlja s mobitela - nije garancija!

12.4. Knjigovođa

- Nakon prstenovanja, svakako pokušajte ugovoriti da vam donese cijelu plaću (treba vam za kuću, dijete treba igračke...)
- Stimulirajte ga na dodatne (honorarne) poslove
- Kukajte kako su vam prihodi mali, kucne režije velike... - Kukajte kako vam je teško biti lijepa samo za njega, te vam je za to neophodna haljinica po najnovijoj modi, novi šeširić...

12.5. Finale

Nakon što je usvojio prethodna znanja - kontrolu, moguće je sa sitnih poklona i normalnog kućnog budžeta preći na krupnije izdatke. Pri tome svakako je potrebno da stekne uvjerenje da mu redoviti prihodi nisu dovoljni, te da mora dodatno raditi. Tada se osjeća kao pravi "macho" koji može svojoj ženici pribaviti sve sto treba...


13. Kontrola

Naravno, muškarac u vezi ostaje zbog seksa. Ako vam kaže - "nema seksa dok ne učiniš to i to" tada je definitivno vrijeme da potražite drugi oblik financiranja. Jer jedino sa čime ga imate "u šaci" je - monopol na seks.

Pravilo br. 14:

Nikada, baš nikada on ne treba vidjeti vašu plaču! Muške svinje samo čekaju da se izvale, ništa ne rade i žive na vašoj grbači.


Ovaj tekst je namijenjen zabavi. Sve navedeni događaji su izmišljeni. Autor ne snosi odgovornost ako pokušate primijeniti neku od gore navedenih tehnika. Copyright © 2001 moravek.org. All rights reserved.


Home