Alkoholoski Glasnik
Up Back Next

PRILOG NOVOIZABRANOG PREDSJEDNIKA UDRUGE

Davor Sukić, 
predsjednik Udruge liječenih alkoholičara Črnomerec

Konstituiranjem radnog predsjedništva, na čelu s predsjedajućim - Fedorom Vučkovićem (Primorska 32) te članovima radnog predsjedništva - Ivanom Buzjakom (Ban Keglević) i med. sestrom Katarinom Švendom započeo je črnomerački supervizijski sastanak 2001. godine. 

Po već ustaljenom redu i dobrom starom običaju, uz uvodni pozdrav našim, uvijek dobrodošlim i dragim gostima i prijateljima iz drugih zagrebačkih zajednica i klubovima kao i terapeutima, našem cijenjenom supervizoru prim.dr.sc. Darku Breitenfeldu, dr. Nedi Vičić, dr. Koroni Nenadić, glazbenom terapeutu Nevenki Stuparić, te svim ostalim istaknutim stručnjacima iz bolnica Sestara milosrdnica Jankomira i Vrapča, zdušno smo krenuli s dnevnim redom našega skupa.

Da puno ne duljim, izabrano je novo rukovodstvo Zajednice udruga liječenih alkoholičara Črnomerca, s predsjednikom Davorom Sukićem i tajnicom Ljubicom Batur. Stariji i iskusniji članovi predsjedništva obvezali su se pomagati novomu i ambicioznom rukovodstvu koordinacijom u početnim možda nespretnim koracima, ali budite uvjereni, čvrstim i ustrajnim.

Za našu dobrobit, apstinenciju, što bolji i kvalitetniji rad naše Zajednice nastojat ćemo njegovati davno i mukotrpno stečene kvalitete, znati cijeniti naše prethodnike ako ne u najboljem, onda zasigurno u najdobronamjernijem radu i zalaganju za sve nas koji dolazimo i ostajemo.

Prigodom nadolazećih, odnosno sveprisutnim blagdanima i praznicima nastojat ćemo maksimalno staviti naglasak na 0BITELJ. Sam pojam obitelji od velikog je značenja za našu apstinenciju i općenito - naše življenje koje treba biti što kvalitetnije, tolerantnije, zdravije, sretnije. Samcima, individualnima i svima ostalim koji sami sebe svrstavaju u te kategorije poručujemo da smo svi ovdje jedna velika obitelj sa svojim dobrim, ali ponekad i lošim stranama,. Onim, na žalost, dobro znanim mutnim i tamnim dubinama i rezovima naših života koji neće i ne smiju prevladati nama, našim obiteljima i našoj Zajednici uopće i dalje ćemo nastojati - putem naših predstavnika klubova u koordinaciji i zastupnika u Skupštini Zajednice Črnomerca raditi - primarno - na toliko potrebnom, čvršćem povezivanju naših klubova i predložiti agresivniji i transparentniji pristup u skladu s vremenom i mogućnostima, dakako.

Sveopća i sveprisutna apatija i socijalna bijeda društva u kojem se nalazimo, bezbrojni teški "recidivi" državnih vlasti i dužnosnika odgovornih za to i takvo stanje, treba nas i mora sve zajedao ojačati i učvrstiti našu apstinenciju i doživotnu izgradnju ličnosti i karaktera.

Dakle, ovim smjernicama, tempom i planom rada za sljedeću godinu ili dvije, nastojat će se nositi naša črnomerečka zajednica, raditi i oduprijeti se svemu lošem što se nađe na putu i stati rame uz rame ostalim zagrebačkim, konačno i hrvatskim zajednicama udrugama i klubovima.

Najiskrenije zahvaljujemo svim cijenjenim stručnjacima, kolegama i gostima na prijedlozima, diskusiji i svesrdnom sudjelovanju u našem supervizijskom sastanku.
Koristim se ovom prigodom da svim zagrebačkim klubovima, zajednicama, Hrvatskom saveza klubova liječenih alkoholičara, svim liječnicima - terapeutima, koji nesebično daju sebe u borbi protiv tog velikog zla - alkoholizma, želim u ime predsjedništva Udruge liječenih alkoholičara Črnomerec blagoslovljene i sretne predstojeće blagdane, da svi zajedno napunimo akumulatore i krenemo još žešće u susret s novim apstinentima.

Top
| Naslovnica | Sadržaj | Bolesti ovisnosti | Stop Pušenju! | Poveznice |
Copyright © 1997-2001
Webmaster&Design: Moravek


moravek.org