Alkoholoski Glasnik
Up Back Next

KLUB "KRIŽEVCI" U VRIJEME GODIŠNJIH ODMORA

Snježana Karlović

Srpanj i kolovoz mjeseci su godišnjih odmora. Vrijeme je to kad nakratko mijenjamo svoje svakodnevne obveze i navike i najčešće odlazimo u drugu sredinu. Poznato je da u vrijeme godišnjih odmora klubovi često zatvaraju vrata. Na sreću svih koji pripadaju Klubu "Križevci", vrata našega kluba otvorena su 12 mjeseci. Iako naš stručni djelatnik koristi mjesec dana godišnjega, mi utorkom redovito održavamo svoje sastanke.

3.7. održan je prvi sastanak nakon našeg osvajanja ekipnog prvog mjesta, na 17. sportskim susretima. Sastanak na koji smo pozvali sve prijatelje našega kluba koji nam redovito pomažu - medije, gradsko poglavarstvo, bila je prigoda da se ponovo čuje za nas, za naše rezultate. Bio je to dan kad se u našoj prostoriji za sastanke našao veliki broj ljudi. Nije nam manjkalo ni pravih domaćih specijaliteta i kolača, jer trebalo je ipak proslaviti uspjeh onih, koji su promjenom ponašanja, rješavanjem alkoholnih problema, došli do tako sjajnih rezultata.

10.7. održan je sasvim obični sastanak. Na dnevnom su redu patronaža, recidivi, moja minuta. Još uvijek se pregledavaju i naručuju slike sa sportskih susreta.

17.7. u Klub nam dolaze dva nova člana, koja su tek otišli na liječenje u KB "Sestre milosrdnice". 

Od 24.7. naš je stručni djelatnik na godišnjem, te se ne pije antabus. Sastanak normalno teče. Imamo "feštu" jer naša je Ana donijela kolače u povodu rođendana i skorašnjeg imendana.

31.7. Još jedna proslava. Mladen obilježava drugu godinu apstinencije. Drugu godinu boljeg i normalnijeg života, s više razumijevanja i ljubavi u obitelji. Čestitamo. Navratio je naš stručni djelatnik, da nas vidi i učini antabus kontrolu, jer iako je na godišnjem ne može bez nas!

7.8. Ponovno jedan obični sastanak, uz mnogo međusobnog razgovora.

14.8., dok se naš predsjednik Zlatko sprema na godišnji, dotle blagajnik Joco gasi požare u okolici Šibenika. Vrućine su velike, no velik je i broj članova na sastanku.

21.8. naš terapeut Milan vratio se s godišnjega. Taman je stigao na još jednu proslavu. Danas je to Ivanov rođendan.

28.8., kraj je kolovoza, no još se nisu svi vratili s godišnjega. Uz redoviti dnevni red, saznajemo radosnu vijest – da se 

22.9.2001. održavaju naši 2. sportski susreti Koprivničko-križevačke županije. Stručni djelatnik nam je pripremio kviz znanja iz područja alkohologije. Bilo je vrlo zanimljivo i poučno, a ni rezultati znanja nisu bili loši.
Tako je to ovog ljeta izgledalo na sastancima Kluba "Križevci". Bili su to sastanci druženja i zajedničkih proslava. Uz sok i razgovor, lakše smo "progurali" teške vruče dane. Na sastanku je bilo prosječno nas 20 članova. I tko može reći da se sastanci u ljetnim mjesecima ne mogu održavati, sve ovisi o ljudima, o motivaciji, o razlozima radi kojih dolazimo u klub. Ako se svi dobro osjećaju na sastancima, ako vlada dobro i prijateljsko ozračje tad nema problema s održavanjem sastanaka, pa čak ni ljeti.
Svim apstinentima dugu i trajnu apstinenciju, a čitateljima Alkohološkog glasnika pozdrav od članova Kluba "Križevci"

Top
| Naslovnica | Sadržaj | Bolesti ovisnosti | Stop Pušenju! | Poveznice |
Copyright © 1997-2001
Webmaster&Design: Moravek


moravek.org