Alkoholoski Glasnik
Up Back Next

SUSRETI I DRUŽENJA KLUBA "ZAMET", RIJEKA I KLUBA "DUBRAČINA", CRIKVENICA

Marija Lovrić, Klub Dubračina

KLUB "KRIŽEVCI" U VRIJEME GODIŠNJIH ODMORA

Dok su još dojmovi svježi, odlučila sam napisati nekoliko redaka o susretu dvaju klubova. Do te ideje došlo je u našem Klubu u Crikvenici, koji se nalazi u Domu zdravlja. Prostorija u kojoj se sastajemo svake srijede u 19 sati smještena je na vrhu zgrade, a ljeti, obasjana i zagrijana suncem, otežava nam rad u klubu. Da li zbog vrućine ili nečeg drugog, osjetili smo laganu krizu u klubu, na koju smo brzo reagirali i dogovorili se da nešto poduzmemo. 

Zajedno s našim veoma cijenjenim prof. Nikicom Sečen i dr. Nedom Vičić koja nam nesebično pomaže svojim iskustvom (u ljetnim mjesecima jer tada boravi u Crikvenici), dogovorili smo da za početak upriličimo druženje s jednim od klubova. Bio je to nama najbliži Klub "Zamet" u Rijeci, koji uspješno, toplo i otvorenog srca, vodi cijenjena i draga sestra Marija. Sve je bilo realizirano i dogovoreno, a naša predsjednica Ljilja Vidas s radošću je sve učinila da do susreta i dođe. I došlo je. Moram priznati da smo taj dan, čekajući naše prijatelje, bili veoma uzbuđeni. 

U trenutku kad su se pojavili, oduševljeni tako velikim odazivom, dodatno su nas ohrabrili u ideji našeg druženja.

Prvi je dio druženja prošao radno. Počeli smo s predstavljanjem naših stručnih djelatnika, zatim nas, članova, te počeli otvoreno razgovarati o svima nama zajedničkom problemu - alkoholizmu. Vrijeme je letjelo, a mi smo željeli o svemu razgovarati. Kako je bilo članova s više od 20 godina apstinencije, bilo je vrlo važno i korisno saslušati razmišljanja o tako uspješnoj apstinenciji. 

Drugi dio druženja prošao je u opuštenom ugođaju. Uz ukusne kolače i sokove, razmijenjena su iskustva. Čuli su se dobronamjerni savjeti i prijedlozi. Iskrenost u očima naših prijatelja, suprugu i meni dali su dodatnu snagu da ustrajemo, a voljela bih da svi naši prijatelji tako osjećaju.

I na kraju, željela bih zahvaliti ženama iz našeg kluba na ukusno pripremljenim kolačima, te našim supružnicima koji su bili uz nas. Hvala članovima Kluba "Zamet" što su bili tako otvoreni i topli, te se odazvali u tako velikom broju.

Top
| Naslovnica | Sadržaj | Bolesti ovisnosti | Stop Pušenju! | Poveznice |
Copyright © 1997-2001
Webmaster&Design: Moravek


moravek.org