Alkoholoski Glasnik
Up Back Next

IZ KLUBOVA

KLUB "PETRINJA"
PRVIH SEDAM MJESECI RADA

Tomislav Putrić, predsjednik Kluba

Ovih se dana navršava sedam mjeseci ponovnog djelovanja Kluba liječenih alkoholičara u Petrinji. Ponosno mogu reći, uspješnog djelovanja .Unatoč što je osnivačka Skupština sazvana gotovo telefonski, te s relativno malim brojem članova (četiri) u startu, danas smo "sasvim solidna momčad". 

S obzirom na to da nas nema puno, evo i naših imena i prezimena: Mirjana Lochert-Jovanović, prof., stručna djelatnica kluba, Emira Dobrenić, Jasna Polanšćak-Asceikh, Ruža Štingl, Hrvoje Štingl, Stevo Jajčinović, Ivan Križanić, Josip Ivanović, Ivan Vidović-blagajnik, Željko Šušnjć-tajnik i Tomislav Putrić - predsjednik kluba. Većina njih su liječeni alkoholičari, a ostali su članovi obitelji. 

Članovi kluba su, dakako, i jedni i drugi. Povremeno navrati još pokoji član obitelji, susjed ili prijatelj kojega od naših članova, tako da je ozračje vrlo ugodno, opušteno, gotovo obiteljsko, ali svakako s dovoljnom dozom radne ozbiljnosti. Susretljivošću ravnateljice Doma umirovljenika, Vesne Šturm-Šarić djelujemo u prostorijama Doma umirovljenika, ali stalan prostor, to jest njegovo dobivanje, jedan je od naših prioriteta.

Također pripremamo i zahtjev Gradskom poglavarstvu za dodjelu sredstava za sljedeću godinu. Ove ih godine nismo mogli dobiti iz dvaju razloga. Osnovani smo početkom godine, nakon donošenja proračuna, a kasnije su bili i izvanredni izbori u gradu. Financiramo se iz članarine, i to po 30 kn za svakog člana. Jednoglasnom odlukom svih članova jednog smo člana oslobodili članarine zbog lošeg socijalnog statusa. 

Članovi kluba postali su i kućni prijatelji. I izvan kluba međusobno se posjećujemo i pomažemo. Dosad smo (na žalost) imali i dva kratkotrajna recidiva, koja smo uspješno i zajednički "sanirali". Od problema na koje nailazimo najveći je taj što nam vrlo rijetko dolaze novi ljudi koji su trenutno u programu liječenja ili ga završavaju. I ovim putem pozivamo sve nadležne ustanove (pogotovo popovačku bolnicu) da nam "šalju" nove članove. Dobro su došli. 

Moram, na žalost, ovom prigodom napomenuti da je bilo zlobnih "prognoza" o tome kako će nas zahvatiti "kostajnički sindrom", čak i od nama najbližih klubova - susjeda, ali se to, na sreću, nije ostvarilo. I neće, jer mi i radimo i "rastemo".

Da podsjetim, taj klub nakon osnutka nije gotovo ni djelovao. Spremni smo i na suradnju s drugim klubovima kao i s Hrvatskim savezom klubova liječenih alkoholičara. Ocjena je članova našeg kluba da smo, općenito, malo "zaboravljeni".

Nadamo se da će se do naše prve godišnje skupštine situacija popraviti, da ćemo se još i "kadrovski" i materijalno osnažiti, te možda pronaći i stalnu prostoriju. Nedavno nas je posjetila i mr. sc. dr. Vesna Golik-Gruber, predsjednica Hrvatskog saveza klubova liječenih alkoholičara. Nadamo se da je zadovoljna viđenim. 

I za kraj, da podsjetim, sastanke održavamo četvrtkom 19 sati u Domu umirovljenika Petrinja, Šenoina 7 b, što je i naša adresa. Telefon je 098/877230.

Top
| Naslovnica | Sadržaj | Bolesti ovisnosti | Stop Pušenju! | Poveznice |
Copyright © 1997-2001
Webmaster&Design: Moravek


moravek.org