Up Back Next

20. GODINA KLUBA UMAG

Lj. Marfan

Godišnja svečanost u Klubu Umag okupila je brojne članove i prijatelje. Uz ostale, bili su ondje umaški pročelnik za društvene djelatnosti Lucijan Jugovac, ravnatelj umaškog Doma zdravlja dr. Daniel Ferlin, ravnateljica bujskog Centra za socijalnu skrb, te predstavnici klubova liječenih alkoholičara iz Poreča, Pazina i Matulja. 

U Hrvatskoj ima 250.000 registriranih alkoholičara, a godišnji porast je 8000 novih ovisnika, uvodno je istakla stručna djelatnica Kluba, Borislava Majčica.

Osmorici članova je uručeno priznanje za jednogodišnju apstinenciju od alkohola, a po jednom za trogodišnju odnosno desetogodišnju uspješnu borbu protiv alkohola. Novim predsjednikom Kluba imenovan je Bruno Labinjan. Dosadašnji predsjednik Kluba Valter Ferenac podnio je izvještaj o radu u prošloj godini, stavljajući naglasak na uvjete rada. Klub broji 27 članova i 18 obitelji, a lani je proslavio 20 obljetnicu rada prema metodi prof. dr. Vladimira Hudolina. 

Ferenac je s osobitim zadovoljstvom naglasio da je Klub od lani napokon na stalnoj adresi. Prostor u Ulici 8. ožujka, koji dijele s Centrom za socijalnu skrb i Društvom za pomoć retardiranoj djeci, osigurao je grad Umag, a opremljen je zahvaljujući donaciji Istraturista. Zbog skučenosti prostora, terapija se i dalje odvija u umaškom Župnom uredu.

Top
| Naslovnica | Sadržaj | Bolesti ovisnosti | Stop Pušenju! |
Copyright 1997-2001
Webmaster&Design:


moravek.org