Up Back Next

ZAPISNIK S 45. SASTANKA ZAJEDNICE KLUBOVA LIJEČENIH ALKOHOLIČARA ZAGREBA

Ivan Mojaš,
tajnik ZKLA Zagreba 

Sastanak Zajednice klubova liječenih alkoholičara Zagreba održan je 13. ožujka 2001. god. u Klinici za psihijatriju Kliničke bolnice "Sestre milosrdnice". Sastanku je nazočilo 53 delegata iz klubova liječenih alkoholičara Zagreba, a predsjedao je prim. dr. Darko Breitenfeld.

Tema sastanka bila je TV emisija Latinica, emitirana 9. ožujka 2001. godine, o temi alkoholizam. Prim. dr. Darko Breitenfeld napomenuo je da je bilo ponuđeno više sugovornika, osobito stručnjaka iz terapijskog rada u klubovima, no izbor sugovornika učinio je gosp. Latin. Sveukupno, bilo je dosta nedorečenosti. Činjenica je da je bilo premalo vremena, a tema preširoka. No, ipak činjenica je da se i u samomu izboru teme, u vrlo popularnoj i gledanoj emisiji, napravio pomak u predstavljanju problema alkoholizma i mogućnosti njegova liječenja.

Mr. dr. sc. Vesna Golik-Gruber, predsjednica Hrvatskog saveza klubova liječenih alkoholičara, izvijestila je nazočne da je Savez izgubio dosadašnji prostor za rad, no da je dobio novi u Intenzivnoj skrbi za akutno opite osobe, a da će kontaktni telefon ostati isti : 01 / 3787-574. Prostor i oprema su pod ključem, a moći će se koristiti za potrebe Saveza i Zajednice i mimo vremena dežurstva. U uporabi je od 19. 3. 2001. godine. 

Povećanje cijene tiskanja Alkohološkog glasnika i uvođenje poreza, primorao je Uređivački odbor da zatraži povećanje njegove cijene. Gosp. Ivan Mojaš obrazložio je to podatkom da pojedine tiskare s kojima se razgovaralo o tiskanju Alkohološkog glasnika, kada su čule nakladu, izjasnile su se da za cijenu po kojoj se Glasnik prije tiskao, njima ne isplati ni pokrenuti strojeve. Kako je postignuta ipak dobra kvaliteta Alkohološkog glasnika, da bi zadržavanje sadašnje cijene narušilo kvalitetu, predložio je da cijena bude jedinstvena - 10 kuna po primjerku.

Nazočni delegati prihvatili su jednoglasno novu cijenu od 10 kuna, koja vrijedi od četvrtoga broja 2001. god., koji izlazi 10. travnja 2001. god. Zamoljeni su svi klubovi da podmire dugovanja za Alkohološki glasnik, kako bi u dogledno vrijeme mogao prerasti i u glasilo Hrvatskoga saveza klubova liječenih alkoholičara.

U povodu Dana klubova liječenih alkoholičara, 1. travnja, u Šenkovcu će se 31. ožujka 2001. god. organizirati druženje za članove klubova liječenih alkoholičara, s početkom u 10,00 sati. Uz druženje, bit će organiziran turnir u šahu, belotu i malom nogometu. 

Za sve obavijesti obratite se gosp. Hasanu Bašiću na telefon 6546-790. 


Tečaj Nauk o obiteljskom životu počet će krajem travnja. Očekuje se velik broj zainteresiranih ne samo iz zagrebačkih klubova već i iz cijele Hrvatske.

Kako se održavanje godišnjih skupština približava kraju, mole se svi klubovi da dostave izvješća o radu svojih klubova, te podatke o eventualnim promjenama, koji se inače dostavljaju početkom svake godine.

Od 28. 3. do 20. 4. 2001. klubovi liječenih alkoholičara, koji djeluju pri mjesnoj samoupravi, moraju potražiti nove lokacije za svoj rad u tom vremenu, jer će u mjesnim samoupravama biti stožeri za popis stanovništva.

Sljedeći sastanak Zajednice klubova liječenih alkoholičara Zagreba održati će se 10. travnja 2001. god. u istim prostorijama.

Top
| Naslovnica | Sadržaj | Bolesti ovisnosti | Stop Pušenju! |
Copyright 1997-2001
Webmaster&Design:


moravek.org