Up Back Next

Iz Klubova
U PRIGODI BLAGDANA

Tomo Volf

U klubu liječenih alkoholičara "Split" odlučili smo posljednji terapijski sastanak, pred Božić, pretvoriti u "Terapijski domjenak", pa smo za četvrtak 21. prosinca, kad sastanak održava četvrta grupa, pozvati ostale tri grupe da zajedno obilježimo božićne blagdane i ispratimo staru godinu.Članice i supruge članova pripremile su kolače i kavu, a članovi samci pobrinuli su se za sokove. Sakupilo se više od dvije trećine članova i što je još važnije veliki broj članova obitelji. Došle su i cijele obitelji (roditelji i djeca članova). 

Dugogodišnji stručni djelatnik u Klubu, Mate Smolčić, viši medicinski tehničar pozdravio je nazočne i zaželio im i u novoj 2001. godini uspješnu apstinenciju, ali i napomenuo "da ne bi zaboravili u svečanosti", a tajnik kluba Tomo Volf, čestitajući Novu godinu, spomenu je da napuštamo godinu u kojoj je većina nazočnih učinila veliki korak u svome životu, promijenila stil življenja, odbacila alkohol i prihvatila apstinenciju kao pravi put, te poželio da i u Novoj godini ustraju u svojoj odluci.

U nastavku se pokazalo da se može i te kako lijepo veseliti i zabavljati uz sokove, jer druženje je potrajalo do kasno u noć, a čulo se i to da za ovakvo druženje ne bi trebalo čekati nekakvu prigodu, nego da to bude češće, pa i uobičajeno, dok stari članovi 15 i više godina apstinencije kažu da se ne sjećaju kada je zadnji put bilo nešto slično.

Top
| Naslovnica | Sadržaj | Bolesti ovisnosti | Stop Pušenju! |
Copyright 1997-2001
Webmaster&Design:


moravek.org