Up Back Next

UDRUGA LIJEČENIH ALKOHOLIČARA 
DOMA ZDRAVLJA KRAPINA

Mak Ivan  

Dana 17.6.2000 održana je svečana Skupština Udruge liječenih alkoholičara Doma zdravlja Krapina s početkom u 9 sati u prostorijama Osnovne škole "August Cesarec" Krapina. Iako je bilo vruće, a mnogi su gosti došli izdaleka.

Skupština je počela kratkim programom što su ga izveli članovi skupine "Glasnici ljubavi" iz Franjevačkog samostana u Krapini. Predsjednik Udruge ing. Rudolf Vodolšek je otvorio Skupštinu, a prigodni referat je pročitao naš stručni djelatnik dr. Numan Huseđinović, spec. neuropsihijatar. 
Pročitani su i pozdravni telegrami. 

Ovo je već 19 godina da je uz Dom zdravlja osnovan najprije klub, sada udruga liječenih alkoholičara. U diskusiji je istaknuto da bi se moglo govoriti i o "krapinskim modelu" organizacije, jer je sve "blizu primarne zdravstvene zaštite". Na Skupštini je donesena odluka o osnivanju podružnice u Humu na Sutli, a ima se volja za osnivanjem podružnice i u drugim gradovima Županije.

Dodijeljene su zahvalnice za pomoć u našem radu kao i diplome našim članovima-apstinentima.
Riječ su uzeli naši gosti - prim. dr. Marinić, dr. Dolenec, dr. Nenadić-Šviglin, dr. Merkaš, gđa Dolores, gosp. Godić, gđa Posavec, predstavnici grada, Županije i zdravstva, gđa Lacković.

Posebno smo zahvalili ravnatelju osnovne škole gosp. Crneku na besplatnom prostoru. Zahvalili smo i našem stručnom djelatniku s prigodnim poklonom. 

Skupština je završila domjenkom i dogovorom za daljnju suradnju. Posebice je bilo govora o osnivanju Zajednice udruga sjeverozapadne Hrvatske.

Top
Copyright 2000
 Webmaster&Design:


moravek.org